登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 2012-2013馬季數簿
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 下一頁 )
Author 2012-2013馬季數簿
三八三八gowiner

註冊於: 05/10/2005
發帖數目: 379
發表於: 2012-12-24 on 18:00
Quote:

On 2012-12-24 17:03, home wrote:
Quote:

On 2012-12-23 21:31, gowiner wrote:
各位呢度有好多高手,我絕對無資格曬,我只是分享一下投注方法,使各位誤會實不好意思,我下次不會再post。
其次我買馬只買自己的,猶愛買大摩頭!

唔好呀三八兄,討論區係大家既,請你務必繼續分享。

謝謝支持

有船主你呢句,我就放心的post. 但也會接收其他人的意見,盡力改善!
謝謝船主

Profiles of gowiner   Email gowiner   
美丽精神(089)089

註冊於: 02/03/2005
發帖數目: 823
な东省惠州市
發表於: 2012-12-24 on 19:30
Quote:

On 2012-12-24 12:17, hoho wrote:
Quote:

On 2012-12-23 22:35, rickytlb wrote:
Quote:

On 2012-12-23 21:59, hoho wrote:
咁又唔好话以后唔出帖,或者好似你讲嘅咁样,你嘅投注方式对某啲人有用呢,咁我咪成咗罪人?
我衰多口,唔好意思咯,系度讲声对唔住。

石兄小弟先敬上老歌一首請笑納...

http://www.youtube.com/watch?v=ED1ll0dOR2w

能分享勝出者之喜悅、投注方式及策略,亦係小弟學習之一環,如兄所言,小弟之單棍wp+雙Q亦係跑出中咗才發帖,是否亦屬晒嘢之類?請多多提點及指教一吓日後應如何做法。

你算唔算啊,唔知呢?其他人点諗我唔知,我就觉得吹水多啲咯。见你啲单Q通常都几好分头,并唔系三两十啲单纯场次热门。如果吓吓都可以单Q卜中,只能说明你系非一般人马咯。仲有,当你系超级人马呐,人地老占开台讲马,你走入去听,佢嘅提供你又一只都唔要,事后又嗮张100分嘅成绩单出来,咁算点呀,踩场啊。如果个个学你咁样,呢坛嘢仲点做落去啊。老占净系恭喜你地得啦,唔使刨马咯。你地成日话分享,我觉得赛前果啲先叫分享咯。分享喜悦哦,都要个个有得赢先得架。人地输到头都大埋,你就赢到开巷,讲恭喜你只系礼貌上啲客气说话而已。

石哥哥。我觉得你心态是不正确的,赢输都系投注人自己去把握的,赌的野肯定有赢有输!人地跑完出贴真系想同大家分享下自己能选中这些马。正如占哥话,练马师话只马会赢,你信唔信呢?你会训身落去?你都会半信半凝啦!

Profiles of 089   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-12-24 on 20:34
Quote:

On 2012-12-24 19:30, 089 wrote:
Quote:

On 2012-12-24 12:17, hoho wrote:
Quote:

On 2012-12-23 22:35, rickytlb wrote:
Quote:

On 2012-12-23 21:59, hoho wrote:
咁又唔好话以后唔出帖,或者好似你讲嘅咁样,你嘅投注方式对某啲人有用呢,咁我咪成咗罪人?

http://www.youtube.com/watch?v=ED1ll0dOR2w

能分享勝出者之喜悅、投注方式及策略,亦係小弟學習之一環,如兄所言,小弟之單棍wp+雙Q亦係跑出中咗才發帖,是否亦屬晒嘢之類?請多多提點及指教一吓日後應如何做法。

你算唔算啊,唔知呢?其他人点諗我唔知,我就觉得吹水多啲咯。见你啲单Q通常都几好分头,并唔系三两十啲单纯场次热门。如果吓吓都可以单Q卜中,只能说明你系非一般人马咯。仲有,当你系超级人马呐,人地老占开台讲马,你走入去听,佢嘅提供你又一只都唔要,事后又嗮张100分嘅成绩单出来,咁算点呀,踩场啊。如果个个学你咁样,呢坛嘢仲点做落去啊。老占净系恭喜你地得啦,唔使刨马咯。你地成日话分享,我觉得赛前果啲先叫分享咯。分享喜悦哦,都要个个有得赢先得架。人地输到头都大埋,你就赢到开巷,讲恭喜你只系礼貌上啲客气说话而已。

石哥哥。我觉得你心态是不正确的,赢输都系投注人自己去把握的,赌的野肯定有赢有输!人地跑完出贴真系想同大家分享下自己能选中这些马。正如占哥话,练马师话只马会赢,你信唔信呢?你会训身落去?你都会半信半凝啦!

冇錯啦!089兄就講得啱!信練馬師講,我包你跳樓都得,除非係2.3倍馬!就講翻星期六賽事,我都話有人俾隻"印度"堅料我,係實牙實錢嗰隻,佢都驚死一注買落去俾人見到,仲分開嚟買,買,買到都買咗幾拾個,好彩我都知道啲練馬師一貫老點手法,佢贏完R2後,我就拿拿聲通知人唔好買隻印度,否則就真係贏就冇份,填氹就有份了!

Profiles of JimmyMa   
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2012-12-24 on 21:33
Quote:

On 2012-12-24 20:34, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-12-24 19:30, 089 wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

冇錯啦!089兄就講得啱!信練馬師講,我包你跳樓都得,除非係2.3倍馬!就講翻星期六賽事,我都話有人俾隻"印度"堅料我,係實牙實錢嗰隻,佢都驚死一注買落去俾人見到,仲分開嚟買,買,買到都買咗幾拾個,好彩我都知道啲練馬師一貫老點手法,佢贏完R2後,我就拿拿聲通知人唔好買隻印度,否則就真係贏就冇份,填氹就有份了!

嗱,呢D咪叫分享囉!叫你唔好買咪等你揀小隻,唔使比人呃囉!袋錢入你袋,你班友仲想點?!

Profiles of fatmanchai   
石古头hoho

註冊於: 11/03/2008
發帖數目: 102
發表於: 2012-12-24 on 22:14
Quote:

On 2012-12-24 21:33, fatmanchai wrote:
Quote:

On 2012-12-24 20:34, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

Quote:

嗱,呢D咪叫分享囉!叫你唔好買咪等你揀小隻,唔使比人呃囉!袋錢入你袋,你班友仲想點?!

首先声明,我唔系付费会员,老占啲贴士我系冇份跟嘅,我系赛后入去睇嘅,所以你地唔好误会我嘅心态问题,我花时间看帖只系想学嘢,唔系跟贴士。有时候啲冷马可以中到系唔出奇,不过可以吓吓单Q卜中就真系唔简单咯。或者系我井底蛙见识小啦。你地香港咩规矩我唔知(我系大陆嘅)我呢度都系好几个老友一起赌,赛前大家有咩心水都会讲出来,中唔中或者人地要唔要就另一回事,如果有人赛前又唔讲,赛后大大声话中咗几多几多,我就实会叼佢,“头先你把口被针线连咗啊,我中咗,要你埋单咩!!!!”(当然,我呢度系现实中嘅朋友,而且系赌外围,同香港系有啲分别)
头先讲只印度,我就做咗老衬,唔系收到风,只系我觉得只马唔应该咁水,同埋头几场都几利追,所以买咗佢。

Profiles of hoho   
石古头hoho

發表於: 2012-12-24 on 22:34
Quote:

On 2012-12-24 18:00, gowiner wrote:
Quote:

On 2012-12-24 17:03, home wrote:
Quote:

On 2012-12-23 21:31, gowiner wrote:
各位呢度有好多高手,我絕對無資格曬,我只是分享一下投注方法,使各位誤會實不好意思,我下次不會再post。
其次我買馬只買自己的,猶愛買大摩頭!

唔好呀三八兄,討論區係大家既,請你務必繼續分享。

謝謝支持

有船主你呢句,我就放心的post. 但也會接收其他人的意見,盡力改善!
謝謝船主

你之前有几只全餐马的确同老占嘅提供一样,确系有抄袭嘅嫌疑,或者系我多心啦。
其次,你一味嗮啲全餐冷Q出来,又冇赛后评语(比如话点解会拣呢只马,点解要全餐),好容易误导人,因为现实中好多自制力嘛嘛嘅人,好容易中招。讲到投注策略,我估你都唔会场场全餐咁买呱,(大家赌马应该系在乎赢几多,而唔系在乎中几多,有时真系能慳则慳)。照我嘅理解系:有啲场合,睇啲热门唔多稳阵,有机会爆冷,有重心马就费事拣脚,全餐算啦,冇重心马就6-7只铁角,都没信心中到的话,干脆唔赌,唔知咁讲啱唔啱呢。
希望以后可以睇到你精彩嘅赛后分析同赛马理论。

rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2012-12-25 on 00:12
Quote:

On 2012-12-24 22:14, hoho wrote:

有时候啲冷马可以中到系唔出奇,不过可以吓吓单Q卜中就真系唔简单咯。

[/quote]

既然衝著我而來,咁我有需要解釋一吓,買對碰wp+單棍雙Q好複習咩?執行指令每場只揀2隻馬之嘛!如發覺隻大熱門必入三甲內,我只買隻冷馬wp搭隻大熱雙Q添咋,好似威戚加瑪搭綠色威咁(又勾起我嘅傷心事),投注金額只係每注10大圓啫,咁都睇唔開?至於點揀馬就...嘻嘻...tq dde to excel就係咁簡單...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
石古头hoho

發表於: 2012-12-25 on 00:45
Quote:

On 2012-12-25 00:12, rickytlb wrote:
Quote:

On 2012-12-24 22:14, hoho wrote:

有时候啲冷马可以中到系唔出奇,不过可以吓吓单Q卜中就真系唔简单咯。

既然衝著我而來,咁我有需要解釋一吓,買對碰wp+單棍雙Q好複習咩?執行指令每場只揀2隻馬之嘛!如發覺隻大熱門必入三甲內,我只買隻冷馬wp搭隻大熱雙Q添咋,好似威戚加瑪搭綠色威咁(又勾起我嘅傷心事),投注金額只係每注10大圓啫,咁都睇唔開?至於點揀馬就...嘻嘻...tq dde to excel就係咁簡單...
[/quote]
再重申一次,我唔系付费会员,老占个帖,里面啲贴士,我冇份跟,唔存在睇开睇唔开。
最后一次发表意见:个人觉得,自己啲心水,赛前冇贴又或者来唔切贴,赛后就冇必要嗮出来,如果要讲,最好响全部赛事完咗后来个赛后总结。纯属个人意见。
呢个话题讲得够多啦,冇必要再继续落去,到此为止。

rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2012-12-25 on 10:22
[quote]
On 2012-12-25 00:45, hoho wrote:
Quote:

再重申一次,我唔系付费会员,老占个帖,里面啲贴士,我冇份跟,唔存在睇开睇唔开。
最后一次发表意见:个人觉得,自己啲心水,赛前冇贴又或者来唔切贴,赛后就冇必要嗮出来,如果要讲,最好响全部赛事完咗后来个赛后总结。纯属个人意见。
呢个话题讲得够多啦,冇必要再继续落去,到此为止。

憎人富貴厭人窮、敗北皆因未諗通

石兄...因乜成日聲明唔係付費會員冇睇賽日占占帖呢?要睇?不需付費有何難度呢?

大家都係玩緊個猜度遊戲,我點會唔理解呢一眾人嘅心情吖,賽前出帖而中者為敬,賽後出帖而中者為晒嘢之心態嘛!仲要講埋乜原因會揀中隻冷馬就最好添,既然會令多數人見到食唔到而不快,我唯有孤身走我路,中到對碰wp+單棍雙Q都唔講啦!反正時間多咗我一定會更上一層樓嘅...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
三八三八gowiner

註冊於: 05/10/2005
發帖數目: 379
發表於: 2013-01-01 on 18:06

Profiles of gowiner   Email gowiner   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款