登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

07-08年度個人實力挑戰賽★★★
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 07-08年度個人實力挑戰賽★★★ >> 『子林五行按摩治療』07-08年度個人實力挑戰賽
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 下一頁 )
Author 『子林五行按摩治療』07-08年度個人實力挑戰賽
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2007-10-02 on 13:11
Quote:

On 2007-10-02 12:50, leeisso wrote:
謝過子林兄走寶還有如此大度雅量。

很欽敬呢只馬!不過,以後度馬遇此類情况會再三考量,但不會改變選擇方向。
不會以偶然性(可能這場是我錯,哈哈)放在心上。例如,(心照,大贏家)之類馬,跑出黎我會接受事實,但不會買,犯本。

以星運,跑不出就醒目,跑出就自殘?^^
又如:三T尾關大冷影緊相,影贏就慶功,大英雄;影輸就繼續做病態賭徒。。。哈哈,在影相一刻,沒有結論的。

吹水還吹水,--最緊要長期贏,(不能僥幸地贏)。

誠如lee兄所言,一場一天賽事不足論英雄,但若能在長期賽事下,有高度收益才是證明自己取向及方法正確
每人有自己選馬及投注方式!
馬兄除了選馬方法準外,而他所選的馬係有高度值博率,冷門從來都需要博∼否則不會冷
熱門又不代表必勝,只係表面條件較充分!
相對我亦係主觀之人,有時馬太熱明知佢贏都買其他馬望佢釘^_^

各師各法,我從不敢同一些只用馬名投注的阿婆鬥
因為佢地隨時贏幾十萬派彩
萬法歸宗只為"錢"

Profiles of sxeditor   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-10-02 on 21:21
Quote:

On 2007-10-02 13:11, sxeditor wrote:
Quote:

On 2007-10-02 12:50, leeisso wrote:
謝過子林兄走寶還有如此大度雅量。

很欽敬呢只馬!不過,以後度馬遇此類情况會再三考量,但不會改變選擇方向。
不會以偶然性(可能這場是我錯,哈哈)放在心上。例如,(心照,大贏家)之類馬,跑出黎我會接受事實,但不會買,犯本。

以星運,跑不出就醒目,跑出就自殘?^^
又如:三T尾關大冷影緊相,影贏就慶功,大英雄;影輸就繼續做病態賭徒。。。哈哈,在影相一刻,沒有結論的。

吹水還吹水,--最緊要長期贏,(不能僥幸地贏)。

誠如lee兄所言,一場一天賽事不足論英雄,但若能在長期賽事下,有高度收益才是證明自己取向及方法正確
每人有自己選馬及投注方式!
馬兄除了選馬方法準外,而他所選的馬係有高度值博率,冷門從來都需要博∼否則不會冷
熱門又不代表必勝,只係表面條件較充分!
相對我亦係主觀之人,有時馬太熱明知佢贏都買其他馬望佢釘^_^

各師各法,我從不敢同一些只用馬名投注的阿婆鬥
因為佢地隨時贏幾十萬派彩
萬法歸宗只為"錢"

金兄, 可能我倆都係中年人, 所以頃起上黎真係冇乜代溝, 相信您我都不能否認, 今日的賽馬經驗係曾經付出過不少而換番黎, 這個 " 不少 " 真係包含着多種如, 金錢, 時間....等等. 而我也像您一樣是一个不折不扣性格主觀的人, 好聽啲叫有性格, 反之叫死牛一邊頸, 不過好似我好過您一啲啲, 有時馬太熱明知佢贏, 我就不會像您話走去買其它馬望佢釘, 我會撓埋双手唔買此場, 睇吓佢點跑. 但自認識了獲利後, 他教曉我點解既然認為隻馬大熱贏得, 點解唔用佢黎買三重彩做胆而拖其它脚呢? 有時係會有意外驚喜嫁. 結果好似啱啱包裝大師咁, 就整隻人人話跛嘅99倍入黎, 三重彩就番7仟幾.
係度再次多謝一聲, 獲利.
其實每一個人如幸運地中任何大彩, 如不善理財的話, 很快亦會打回原形, 那一個 " 看更佬 " 就是一個很正面的教材, 他中了二次? 三T, 有2,3千萬身家, 結果今日咪又係做番个 " 看更佬 ".

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2007-10-03 on 11:17
Quote:

金兄, 可能我倆都係中年人, 所以頃起上黎真係冇乜代溝, 相信您我都不能否認, 今日的賽馬經驗係曾經付出過不少而換番黎, 這個 " 不少 " 真係包含着多種如, 金錢, 時間....等等. 而我也像您一樣是一个不折不扣性格主觀的人, 好聽啲叫有性格, 反之叫死牛一邊頸, 不過好似我好過您一啲啲, 有時馬太熱明知佢贏, 我就不會像您話走去買其它馬望佢釘, 我會撓埋双手唔買此場, 睇吓佢點跑. 但自認識了獲利後, 他教曉我點解既然認為隻馬大熱贏得, 點解唔用佢黎買三重彩做胆而拖其它脚呢? 有時係會有意外驚喜嫁. 結果好似啱啱包裝大師咁, 就整隻人人話跛嘅99倍入黎, 三重彩就番7仟幾.
係度再次多謝一聲, 獲利.
其實每一個人如幸運地中任何大彩, 如不善理財的話, 很快亦會打回原形, 那一個 " 看更佬 " 就是一個很正面的教材, 他中了二次? 三T, 有2,3千萬身家, 結果今日咪又係做番个 " 看更佬 ".

馬兄,我心腸唔好壞人一名,自然不喜歡大熱取勝合家歡,所以報應咯!

依家反而無理佢大熱抑或超熱,回本有利,就係好生意

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2007-10-03 on 14:20
馬兄,我心腸唔好壞人一名,自然不喜歡大熱取勝合家歡,所以報應咯!

依家反而無理佢大熱抑或超熱,回本有利,就係好生意

*我同您一樣, 我將跑馬當一盤生意, 如果連續一季,两季, 三季都是虧本的話, 就表示您不適宜做此盤生意, 倒不如執埋佢, 將啲時間同精力做吓其他好過啦. 年青的時候, 用自己的健康搏命去揾財富,
年紀大了就是用財富去維持自己的健康.

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2007-10-07 on 12:56
結存:$26,580

第一場11好當家>1勁收3凱旋駿驥2翡翠舞士6活力驍
Q$60 PQ$180/TOTAL$960
複膽T$10/TOTAL$360
第一場1勁收>11好當家3凱旋駿驥2翡翠舞士6活力驍
第一場3凱旋駿驥>11好當家1勁收2翡翠舞士6活力驍

TOTAL$3960

發表於: 2007-10-07 on 13:09
Quote:

On 2007-10-07 12:56, sxeditor wrote:

TOTAL$3960

弊~~唔識計派彩添

cmyk

註冊於: 10/01/2005
發帖數目: 641
發表於: 2007-10-07 on 13:21
Quote:

On 2007-10-07 12:56, sxeditor wrote:

TOTAL$3960

咁堅!三隻膽中Q晒...肥仔啦!

Profiles of cmyk   

發表於: 2007-10-07 on 13:23
[quote]
On 2007-10-07 13:09, sxeditor wrote:
Quote:

TOTAL$3960

派彩$6,000.0+$3,465.0+$2,232.0+$4,167.0+$11,325.0=$27,189.0

$26,580-$3960+27189
結存$49,809

上帝禁區joey909kl

註冊於: 13/05/2003
發帖數目: 2105
發表於: 2007-10-07 on 13:27
請食飯~~~~~~~~~~~

Profiles of joey909kl   Email joey909kl   Go to the user WebSite joey909kl     

發表於: 2007-10-07 on 13:29
Quote:

On 2007-10-07 13:27, joey909kl wrote:
請食飯~~~~~~~~~~~

純屬遊戲O者,我都想真買
現在測試程式及投注方法

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款