登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

07-08年度個人實力挑戰賽★★★
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 07-08年度個人實力挑戰賽★★★ >> 我又來玩挑戰賽
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 下一頁 )
Author 我又來玩挑戰賽
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-06-11 on 16:39
Quote:

On 2008-06-08 11:50, kamchung wrote:
你知什麼叫做 去蕪存菁嗎.當然是提練精華。案例相似的馬何其多。要做到深入分析才能找到石中隱玉。當然四歲精英是演出最淮成。但老馬與從沒跑近過的馬才是寶,爆一次夠一年用/

好多謝Kam兄的心得分享,小弟生性愚鈍,雖經歷過二萬多次賽事,二十幾萬次馬匹賽績,始終無法發現贏一次夠一年享用的好野.無他既,學海無崖,達者為師.
小弟愿尊Kam兄為師,學返D找尋蕪里菁,石中玉的本領以作下半生防身用幾好呀!未知Kam兄肯否?
響呢個网站,講諸事八卦除了馬占微兄就到區區在下了,有個題外話想請問下Kam兄,假如社長和阿哥同時給兄發邀請信的話,兄會先考慮應邊位約先呢?(純粹好奇,如兄不便請不必答.)

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2008-06-11 on 23:37
Quote:

On 2008-06-11 16:39, samana wrote:
Quote:

On 2008-06-08 11:50, kamchung wrote:
你知什麼叫做 去蕪存菁嗎.當然是提練精華。案例相似的馬何其多。要做到深入分析才能找到石中隱玉。當然四歲精英是演出最淮成。但老馬與從沒跑近過的馬才是寶,爆一次夠一年用/

好多謝Kam兄的心得分享,小弟生性愚鈍,雖經歷過二萬多次賽事,二十幾萬次馬匹賽績,始終無法發現贏一次夠一年享用的好野.無他既,學海無崖,達者為師.
小弟愿尊Kam兄為師,學返D找尋蕪里菁,石中玉的本領以作下半生防身用幾好呀!未知Kam兄肯否?
響呢個网站,講諸事八卦除了馬占微兄就到區區在下了,有個題外話想請問下Kam兄,假如社長和阿哥同時給兄發邀請信的話,兄會先考慮應邊位約先呢?(純粹好奇,如兄不便請不必答.)

SAM兄我還沒有資格收徒弟。更無資格被邀請,還是在學習中。中華英雄。段速只差我的要求標淮二線時間。真系只跑第四名。假如前三段開到58.5以下時間的話。則今次可贏。差二線第一變第四。所以有時而行難。本來認為此場可控制到步速。但偏遇上一群馬中段齊齊發力。好似是別人的假想敵一樣。輸左無計。下次增程1800谷草我一定再買/睇來都要下季了/

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2008-06-12 on 07:29
本来只中华英雄WIN咗啦......只係馬會話有巨注過關佢哋拉馬之嗎.好多時人算不如馬會算電算機算.你班友想巨額過關.馬會電腦識報警架.馬會想你死.出下聲跑包尾都得

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
晒馬samana

發表於: 2008-06-12 on 16:04
Kam兄,你的愛駒尚兄又要出戰了,動態很積极,又彈閘游水拍跳樣樣做到足,今次點買法呀?會唔會Show Hand呢?雖然你不肯收我為徒,比我跟番D都得掛?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-06-12 on 17:53
[/quote] SAM兄我還沒有資格收徒弟。更無資格被邀請,還是在學習中。中華英雄。段速只差我的要求標淮二線時間。真系只跑第四名。假如前三段開到58.5以下時間的話。則今次可贏。差二線第一變第四。所以有時而行難。本來認為此場可控制到步速。但偏遇上一群馬中段齊齊發力。好似是別人的假想敵一樣。輸左無計。下次增程1800谷草我一定再買/睇來都要下季了/
[/quote]
好心您輸左馬就唔好賴步速啦, 隻馬沿途跟住內欄最好位, 一步冇蝕, 佢已經賺哂, 在最後一百, 在內欄完全望空大家鬥衝, 隻馬冇力, 係唔夠其他馬衝而輸左嘅.

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

發表於: 2008-06-12 on 18:12
Quote:

On 2008-06-12 17:53, JimmyMa wrote:

SAM兄我還沒有資格收徒弟。更無資格被邀請,還是在學習中。中華英雄。段速只差我的要求標淮二線時間。真系只跑第四名。假如前三段開到58.5以下時間的話。則今次可贏。差二線第一變第四。所以有時而行難。本來認為此場可控制到步速。但偏遇上一群馬中段齊齊發力。好似是別人的假想敵一樣。輸左無計。下次增程1800谷草我一定再買/睇來都要下季了/
[/quote]
好心您輸左馬就唔好賴步速啦, 隻馬沿途跟住內欄最好位, 一步冇蝕, 佢已經賺哂, 在最後一百, 在內欄完全望空大家鬥衝, 隻馬冇力, 係唔夠其他馬衝而輸左嘅.
[/quote]步速我都唔識計,不過直覺上該場較利前領馬,而黃金能后上贏馬應是實至名歸,以該場計似乎再出時黃金追捧的價值高過中華呢?想請教精於VF步速的mml兄過些料.

龍王kamchung

發表於: 2008-06-13 on 03:28
飛天快馬
按得快
聚有盈
荊山玉
快而勝
錢會來
時尚風彩
年年如意
中國陸家
飛馬王子 初步喜歡以上的馬

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2008-06-13 on 07:05
好多只交代咗啦.食宝尾.有得食都系微利

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
龍王kamchung

發表於: 2008-06-21 on 23:55
四場 星象 六場 強駒 WP二串三1000元注

龍王kamchung

發表於: 2008-06-28 on 15:12
七場 再威旺 八場 風陵渡 九場 魄力王 WP各3000元

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款