登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

風中快勝
管理員: home, hkhorsetrack

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 風中快勝 >> 何良一對馬
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 何良一對馬
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-04-10 on 14:57
Kam 兄精選: 錢順來 上次後上勁試淮。操練拍跳二課1200米有做野。勁彩寶蹄 贏完馬備戰依然積極,有心添食格,只加四磅再賺慢步速有機會再贏。只要好開心唔燒距一只馬貼欄好大機會自造步速贏馬。 (指明勁彩寶蹄w,無話過好開心-勁彩寶蹄單Q 搞掂)

Kam 兄精選:計數要識計行至掂。唔系一加一等於二。我就中Q單棍搞掂。還出我所料。
盲公都会中就系你唔中啊.弱智低B的你不中
Sam 兄精選: 不如請問Kam兄貼張飛出來等我地班Fans看看中了幾皮野單Q呀!
哈哈哈.我系度串果个姓馬的馬屎坑。
呢度最有修養的人就是摩兄,所以選人論馬都要好小心,證明我眼光獨到無選錯人指教。魔兄說話比較中肯,不過賭馬就比較保守派。最搞屎棍的就是那個姓馬的。專門遼事鬥非。明明一片和諧的氣分都比此人來煞風景。

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2008-04-10 on 15:33
Quote:

On 2008-04-10 14:57, samana wrote:
Kam 兄精選: 錢順來 上次後上勁試淮。操練拍跳二課1200米有做野。勁彩寶蹄 贏完馬備戰依然積極,有心添食格,只加四磅再賺慢步速有機會再贏。只要好開心唔燒距一只馬貼欄好大機會自造步速贏馬。 (指明勁彩寶蹄w,無話過好開心-勁彩寶蹄單Q 搞掂)

Kam 兄精選:計數要識計行至掂。唔系一加一等於二。我就中Q單棍搞掂。還出我所料。
盲公都会中就系你唔中啊.弱智低B的你不中
Sam 兄精選: 不如請問Kam兄貼張飛出來等我地班Fans看看中了幾皮野單Q呀!
哈哈哈.我系度串果个姓馬的馬屎坑。
呢度最有修養的人就是摩兄,所以選人論馬都要好小心,證明我眼光獨到無選錯人指教。魔兄說話比較中肯,不過賭馬就比較保守派。最搞屎棍的就是那個姓馬的。專門遼事鬥非。明明一片和諧的氣分都比此人來煞風景。

人家先串我先串人.以牙還牙啊。勁彩寶蹄唯一對手是好開心。回此馬可吊尾跟前守好位。只不過我無寫出來啊。你去挑戰賽睇一下我的貼士就知我都唔敢買距W。怕左只好開心。假如好開心有咩頭昏身熱沒胃口的話就可取而代之。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
shwong

註冊於: 08/12/2006
發帖數目: 236
發表於: 2008-04-10 on 21:55
今天上網看到Jimmy兄被人踩,就從心裡笑了出來。Jimmy兄,你要教,都要教一些醒目的人(如船主、魔術師、獲利、河馬仔、我……),連你有幾多斤兩都察覺不到的小學生馬迷,你教他幹什麼?抵你比人鬧。

一向十分留意各網友的留言(特別是魔術兄及Jimmy兄),近來發覺有兩位新網友很利害(Redwhiteblue兄及Kamchung兄),在此說一說我對他們的感覺。

Redwhiteblue兄可以用殺手來形容,投注很狠、準,他選的馬如果有很大機會贏,基本上該場我就不會投注。

Kamchung兄我覺得是個真性情的人,可以用勇士來形容,投注很勇、頗準,但可惜仍停留在計算的階段。看他的文章,頗心高氣傲,雖然魔術師兄肯教(我覺得魔術師兄很有唐三藏的味道,阿彌陀佛,善哉、善哉),如果性格不改,看來仍有長路要走。看Kamchung請魔術兄收為徒並帶入行的文章,就更覺他勇氣可嘉,傻氣不凡。

在我這賭徒來看,每一個馬迷都是對手,雖然不是敵人,但教對手就等如讓對手強大,變成害了自己,令自己分少了錢,所以我盡量都不會教人。而如果有機會受教,就一定會銘記於心,並以虛心請教。

大家不要這樣對話吧,心平氣和不可以討論嗎?

Profiles of shwong   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-04-10 on 22:20
既然要打完場,都係我出場既時候啦卦??

阿占係一個抱打不平既人,尤其係對一D佢應該無料,但又巴之閉個種人,佢絕對唔會手下留情。

KAM兄就唔使講,兩個字形容,硬淨,講真,我幾欣賞佢,佢有咩至少肯企出黎,肯認頭,衰就衰在你覺得自己好叻,所以任何人都睇唔上眼。

至少最出位個個,計呀edit神之外,當然仲有炮神,影都唔見個下勁。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
shwong

註冊於: 08/12/2006
發帖數目: 236
發表於: 2008-04-10 on 22:27
所以我一直都話船主大人勁,我想點,你唔單止領會到,重以九秒九既速度做哩﹗
今次魔術師兄冇機會再出場啦掛。

Profiles of shwong   
龍王kamchung

發表於: 2008-04-10 on 22:29
我賭馬講求數據。數據要有機率超過五十以上才可當數據。但當然有個別數據會超過50%的我會大注,其它的只拖腳玩玩。我的數據分析與別人不同,是從一個主流數據變出幾十個支流,所以我的數據系分析到好仔細才會下大注。包括評分,年歲。檔位,晨操,騎師騎功。騎練配搭,步速。倍率。還要看對手實力。等。基本上類同的案例會好多是相似的。但其中一個因素不同了便會完全唔同賽果。比如成大熱門便是最大的缺點。步速要配合排檔合適。排外檔不一定是壞檔,排內檔也不一定是好檔。要睇步速形勢。但對於一些久休初出的馬狀態靚與否則只有靠估。皆因我無真的去睇晨操。只睇報紙上的有做過幾多功夫,勇不勇則問魔兄的專業知識.

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

發表於: 2008-04-10 on 22:43
各施各法吧,有人話睇賠率無用,有人話賽績無用,個個都唔同的。

所以千祈唔好話人地d野唔得,明未??

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

發表於: 2008-04-10 on 22:44
Quote:

On 2008-04-10 22:27, shwong wrote:
所以我一直都話船主大人勁,我想點,你唔單止領會到,重以九秒九既速度做哩﹗
今次魔術師兄冇機會再出場啦掛。

你一吹雞,我仲唔出場咩??
魔仔未到佢出場,佢等陣炮神回歸,相信我,隔一排又會出現,又會話中左乜中左七。

龍王kamchung

發表於: 2008-04-10 on 23:21
那個姓馬的我猜是老屎忽馬觀微先生。

船主~~home

發表於: 2008-04-10 on 23:33
其實佢係馬佳善。

你都幾奇怪,一句說話又尊稱人地係先生,但同時叫人地做老屎忽。

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款