登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 4-20-R7狂野之聲簪徹沙田
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 4-20-R7狂野之聲簪徹沙田
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-06-06 on 17:50
Quote:

On 2008-06-06 12:21, samana wrote:
都唔明點解狂野之聲咁快退役?

如果您係馬主, 練馬師同您講隻馬已經跑哂, 唔会再有進步, 再養落去都係白養, 不如退左役佢, 揾過隻好過, 您会點? 唔信佢, 過房? 抑或可以點做?

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-06-06 on 18:01
Quote:

On 2008-06-06 17:50, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2008-06-06 12:21, samana wrote:
都唔明點解狂野之聲咁快退役?

如果您係馬主, 練馬師同您講隻馬已經跑哂, 唔会再有進步, 再養落去都係白養, 不如退左役佢, 揾過隻好過, 您会點? 唔信佢, 過房? 抑或可以點做?

佢地就雞死雞嗚,呢隻狂野同尋晚果隻孖寶雙喜都無仇報啦,呢期興退役,唔知係味趁暑假換番ニ件"大便""小便",定係林縮數慳返D抖暑費

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
晒馬samana

發表於: 2008-06-06 on 18:06
我林佢地都係有計划的,許多馬退役前一仗都會有"高人"飛,可能係盡地一煲了......

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-06-06 on 19:43
我會轉去吳定常個倉,一季就五班,到時得37分,跑谷草1650,應該入到Q卦??

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2008-06-06 on 22:38
Quote:

On 2008-06-06 19:43, home wrote:
我會轉去吳定常個倉,一季就五班,到時得37分,跑谷草1650,應該入到Q卦??

咁佢就同您一路輸落去, 您就个个月俾3皮幾養馬費,直至到常哥知道W得嘅時候又係冷門, 您問佢, 佢会同您講隻馬仲沒掂, 掂嘅時候会通為您. 點知就即刻爆左出黎, 冇通知您, 您問佢, 佢話隻馬都唔知點解今場黎得咁快爆左出黎, 佢都唔知, 跟住下場一定同您搏盡贏番補數, 結果隻馬真的贏左, 不過係大熱3倍. 但係計落条數, 始終退役好過, 5班獎金點冚条養馬費, 仲未計馬价. 死未

晒馬samana

發表於: 2008-06-07 on 09:34
Quote:

On 2008-06-06 19:43, home wrote:

梁定華贏齊齊掂畢業
梁定華以「齊齊掂」勝出今季第十三場頭馬,他說:「原本我今季的目標是三十W,但到現時才贏滿十三W畢業,無疑有點失望。至於『齊齊掂』季內較為欠運,只跑了幾場位置,幸好今仗的場地黏軟有所幫助,皆因其同血系馬都擅跑變化地。」
照小弟愚見,可以拉給華哥一試,君不見呢期大陸洗太平地之際,華哥一月抱三,可見非不能為,實無暇為矣.京奧階段為免擠逼,很多港人都減少北上了, 華哥也不例外吧,有幾個月時間疊埋心水打理倉務,以華哥的”可里”,應無難度,況且早排有C兄說及華哥有不少把疑似長途血統的馬訓練在短途建功的戰例呢?值得一試!

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2008-06-07 on 11:55
Quote:

On 2008-06-07 09:34, samana wrote:
Quote:

梁定華贏齊齊掂畢業
梁定華以「齊齊掂」勝出今季第十三場頭馬,他說:「原本我今季的目標是三十W,但到現時才贏滿十三W畢業,無疑有點失望。至於『齊齊掂』季內較為欠運,只跑了幾場位置,幸好今仗的場地黏軟有所幫助,皆因其同血系馬都擅跑變化地。」
照小弟愚見,可以拉給華哥一試,君不見呢期大陸洗太平地之際,華哥一月抱三,可見非不能為,實無暇為矣.京奧階段為免擠逼,很多港人都減少北上了, 華哥也不例外吧,有幾個月時間疊埋心水打理倉務,以華哥的”可里”,應無難度,況且早排有C兄說及華哥有不少把疑似長途血統的馬訓練在短途建功的戰例呢?值得一試!

俾隻馬華哥試, p如送左俾馬会做脚馬好過喇, 無謂浪費啲米飯錢, 將啲米飯錢捐埋俾四川賑災好過喇. 您睇佢養40幾隻馬, 都係宜家先啱啱夠13W, 真係失礼死人, 人地養20零隻, 都唔止呢個數喇, 您再睇吓佢個肚腩, 就越黎越大, 而以前成日擒上去操馬, 宜家就越黎越少, 唔知係咪您所講識埋啲豬朋狗友,有人成日北上, 無暇打理馬匹兼冇力擒上去操馬呢?

晒馬samana

發表於: 2008-06-07 on 16:03
Jimmy 兄 May be 你講得有道理,曾几何時,小弟濫竽充數地混在班猪朋狗友身后做擦鞋仔,以為想攞番D着數,點知都比人跣到仆街,照你咁講或者有人都係有心無力.怪唔晒人地.講返轉頭,如果人地連自己D靚都唔信嘅,你自己落得少少鞋油就想有收獲,都算很天真,很傻了,對嗎?

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2008-06-09 on 22:51
Quote:

On 2008-06-07 11:55, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2008-06-07 09:34, samana wrote:
Quote:

梁定華贏齊齊掂畢業

俾隻馬華哥試, p如送左俾馬会做脚馬好過喇, 無謂浪費啲米飯錢, 將啲米飯錢捐埋俾四川賑災好過喇. 您睇佢養40幾隻馬, 都係宜家先啱啱夠13W, 真係失礼死人, 人地養20零隻, 都唔止呢個數喇, 您再睇吓佢個肚腩, 就越黎越大, 而以前成日擒上去操馬, 宜家就越黎越少, 唔知係咪您所講識埋啲豬朋狗友,有人成日北上, 無暇打理馬匹兼冇力擒上去操馬呢?

Sam 兄, 都唔知係咪您話俾華哥聽, 抑或華哥睇到依個帖, 華哥今早終於發奮, 一早可以起到身, 自己擒番上去跳馬, 雖然跳馬不多, 尚幸佢冇因久疏跳馬而碌左落黎, 因為佢老人家於4日21日後至昨天, 足個多月冇操過馬,(可能轉操另外啲馬多), 今次有咁嘅動靜, 唔通有料到? 睇番星期三賽事, 佢嘅愛將黎海一隻都冇, 但萊却有3匹馬騎, 其中您嘅愛馬幸福得宝, 2仗越跑越近, 今次四班唔跑, 跑3班, 萊要捱餓超2磅黎騎, 而華哥今早騎佢出草地拍跳, 攪到咁積極, 唔通今次真係要交待? 係就唔好走鷄喇

晒馬samana

發表於: 2008-06-10 on 14:36
Quote:

On 2008-06-09 22:51, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2008-06-07 11:55, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

梁定華贏齊齊掂畢業

Sam 兄, 都唔知係咪您話俾華哥聽, 抑或華哥睇到依個帖, 華哥今早終於發奮, 一早可以起到身, 自己擒番上去跳馬, 雖然跳馬不多, 尚幸佢冇因久疏跳馬而碌左落黎, 因為佢老人家於4日21日後至昨天, 足個多月冇操過馬,(可能轉操另外啲馬多), 今次有咁嘅動靜, 唔通有料到? 睇番星期三賽事, 佢嘅愛將黎海一隻都冇, 但萊却有3匹馬騎, 其中您嘅愛馬幸福得宝, 2仗越跑越近, 今次四班唔跑, 跑3班, 萊要捱餓超2磅黎騎, 而華哥今早騎佢出草地拍跳, 攪到咁積極, 唔通今次真係要交待? 係就唔好走鷄喇

占兄心水真清徹,我唔講都會大把人講,係味少佐上去我都唔清楚,更加毋講係咪轉左性.呢隻幸福炒到咁熱唔知岩唔岩幕后胃口,我就得個睇字勒,好似D咁熱的馬我只會Hold D卜ト脆的,一定就唔敢淘古井,多謝推介啦!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款