登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

07-08年度個人實力挑戰賽★★★
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 07-08年度個人實力挑戰賽★★★ >> 幸福得寶“脫B罩”,今次可以“到你來”
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )
Author 幸福得寶“脫B罩”,今次可以“到你來”
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-06-25 on 08:04
Quote:

On 2008-06-25 04:55, MML wrote:
Quote:

On 2008-06-24 19:31, samana wrote:
Quote:

On 2008-06-23 21:36, MML wrote:
RE: "幸福得寶" ... 抵達起步點後,薛順強表示關注「幸福得寶」的動作。獸醫檢查「幸福得寶」後,發現該駒左前腳不良於行,認為不適宜出賽。小組按照獸醫意見,著令「幸福得寶」退出。「幸福得寶」必須通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。

大家講得咁高興, 不如安排佢明早整課閘 + 獸醫檢查及格, 拿拿林再報跑煞科日, 等各位早 d有個答案啦。

mml兄,「幸福得寶」今早得課快操.无有見試閘 ,獸醫檢驗了嗎?煞科日出得嗎?好心急呀!咁有斗志,跑输都要捧!

側聞「幸福得寶」當日退出, 係因為馬肚帶太緊, 引致行得不自然, 並非有足部問題, 所以即刻可以復課。
程序上, 週四晨早彈個閘, 獸醫檢驗了, 尚可入紙報名。不過, 馬主都會加意見跑或唔跑, 可能期間安排已經有變亦未定。
「幸福得寶」如在剛日出賽, 我等亦看淡其機會, 因此我都投注在"馬威力"身上 (並非馬後砲, Rodney 兄賽前亦知道)。
如煞科日可以上陣, 連同「得寶飛駒」匆匆再跑千二, 呢次口氣強 d, 不過我認為唔算係可靠份子, 頂多小注好了。

謝謝mml兄,其實老馬談何可靠,小弟只不過為華哥心急,回應D后生庸貭馬挑戰而已.

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-06-26 on 16:44
[quote]
On 2008-06-25 04:55, MML wrote:
Quote:

側聞「幸福得寶」當日退出, 係因為馬肚帶太緊, 引致行得不自然, 並非有足部問題, 所以即刻可以復課。
程序上, 週四晨早彈個閘, 獸醫檢驗了, 尚可入紙報名。不過, 馬主都會加意見跑或唔跑, 可能期間安排已經有變亦未定。
「幸福得寶」如在剛日出賽, 我等亦看淡其機會, 因此我都投注在"馬威力"身上 (並非馬後砲, Rodney 兄賽前亦知道)。
如煞科日可以上陣, 連同「得寶飛駒」匆匆再跑千二, 呢次口氣強 d, 不過我認為唔算係可靠份子, 頂多小注好了。

原來「幸福得寶」週二跳一課後, 獸醫已經 check 妥收貨, 我 d消息真係 out! 7-1 見面啦。
都係個句, 頂多小注好了。 ^_^

Profiles of MML   
MML

HK
發表於: 2008-06-26 on 16:52
重有, 斟杜利萊騎, 抽出大外欄衝, 睇吓衝個第幾名啦。
另一隻唔用韋達啦, 試吓本地至 top 騎師。

晒馬samana

發表於: 2008-06-26 on 17:43
Quote:

On 2008-06-26 16:52, MML wrote:

mml兄 Tks.期待!期待!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-06-26 on 17:47
[quote]
[quote]
On 2008-06-24 19:31, samana wrote:
Quote:

On 2008-06-23 21:36, MML wrote:
側聞「幸福得寶」當日退出, 係因為馬肚帶太緊, 引致行得不自然, 並非有足部問題, 所以即刻可以

下,乜馬肚帶太緊都會引致退出??!! 咁兒戲
莫非閘前D專業人仕是否只判斷行動是否自然,無閑細心觀察及思考不自動的原因??

下次D練者臨場見馬匹流汗多,咪可以叫個馬伕收緊條肚帶,咁咪可以退出?

Profiles of rodney     
獲利rodney

發表於: 2008-06-26 on 17:53
[quote]
Quote:

.....「幸福得寶」如在剛日出賽, 我等亦看淡其機會, 因此我都投注在"馬威力"身上 (並非馬後砲, Rodney 兄賽前亦知道)。

小弟證實確有其事,無花無假。而且為免搭沉船,所以小弟不敢下大注,以免阻人搵食。

所以好多HKDB朋友有大注過關都會特意通知小弟,希望為其投注項目"祝福"下。

晒馬samana

發表於: 2008-06-26 on 17:54
[quote]
On 2008-06-26 17:47, rodney wrote:
[quote]
Quote:

Quote:

側聞「幸福得寶」當日退出, 係因為馬肚帶太緊, 引致行得不自然, 並非有足部問題, 所以即刻可以

莫非閘前D專業人仕是否只判斷行動是否自然,無閑細心觀察及思考不自動的原因??

下次D練者臨場見馬匹流汗多,咪可以叫個馬伕收緊條肚帶,咁咪可以退出?

係呀,好似我個Fan咁買左孖三寶,退出收錢仲著數.

獲利rodney

發表於: 2008-06-26 on 17:56
Quote:

On 2008-06-26 17:43, samana wrote:
Quote:

On 2008-06-26 16:52, MML wrote:

mml兄 Tks.期待!期待!

Sam兄/MML兄,

今日是華哥60大壽,周2賽期點都想著件紅戰衣,影下頭馬相威威掛?!!!!

MML

HK
發表於: 2008-06-26 on 20:11
[quote]
On 2008-06-26 17:54, samana wrote:
Quote:

係呀,好似我個Fan咁買左孖三寶,退出收錢仲著數.

係呀, 如果唔係 ... ...

MML

HK
發表於: 2008-06-26 on 20:16
[quote]
On 2008-06-26 17:47, rodney wrote:
Quote:

Haha, 詳細 ... 下次見到面至講啦。^_^

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款