登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 由5月12日賽事起提供所有參賽馬匹分段時間
Author 由5月12日賽事起提供所有參賽馬匹分段時間
RedWhiteBlue

註冊於: 24/06/2007
發帖數目: 83
發表於: 2008-05-08 on 17:28

香港賽馬會將於2008年5月12日星期一沙田賽事開始,向馬迷提供一項全新的賽馬資訊 – 所有本地賽事每一匹參賽馬的分段時間。

在兩個馬場跑道的相應段柱位置,均已設置攝影鏡頭,於賽事進行中,當各駒跑經這些分段地點時,透過段柱鏡頭拍下的影像,經處理便可確定各駒次序及分段時間。在每場賽事結束後一個小時內,這些資訊便會上載於馬會網站www.hkjc.com,供馬迷參考。

賽馬事務執行總監利達賢表示,對於馬迷而言,這將是一項具有參考價值的資訊,尤其是那些喜歡分析賽事步速以追蹤馬匹個別表現的賽績研究者。

http://www.hkjc.com/chinese/news/news_2008050818929.htm

「這項賽馬新資訊可以幫助馬迷在研究賽績時更細緻地深入評估每匹馬的表現。」利達賢說

Profiles of RedWhiteBlue   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-05-08 on 17:32
Wow, 德政。

Profiles of MML   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-05-08 on 17:39
Quote:

On 2008-05-08 17:32, MML wrote:
Wow, 德政。

我怕佢打爛我飯碗.....雖然肯定減低了我大量工作量......

Profiles of hkhorsetrack   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-05-08 on 18:19
嘩!! 早講啦,免得我這個星期花了大量時間去做D準備工作

anyway... 希望這次是真的能夠實施。因為早前已提過及測試多時了。

還記得前幾年的國際賽都有提供

Profiles of rodney     
上帝禁區joey909kl

註冊於: 13/05/2003
發帖數目: 2105
發表於: 2008-05-08 on 18:55
COOL~

Profiles of joey909kl   Email joey909kl   Go to the user WebSite joey909kl     
MML

HK
發表於: 2008-05-08 on 19:58
Quote:

On 2008-05-08 17:39, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2008-05-08 17:32, MML wrote:
Wow, 德政。

我怕佢打爛我飯碗.....雖然肯定減低了我大量工作量......

我嘅工作量減唔低幾多, 不過飯碗就應該有一定影響, 唔知馬迷要幾耐先至識理解分段時間 嘅奥妙呢?

魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-05-08 on 20:08
Quote:

On 2008-05-08 19:58, MML wrote:
Quote:

On 2008-05-08 17:39, hkhorsetrack wrote:
Quote:

Wow, 德政。

我嘅工作量減唔低幾多, 不過飯碗就應該有一定影響, 唔知馬迷要幾耐先至識理解分段時間 嘅奥妙呢?

回扣實施後應該有5%補貼.....
當然如果能將補貼推低至4%的話, 那麼碗飯應該還在這 (一笑)

Profiles of hkhorsetrack   
上帝禁區joey909kl

註冊於: 13/05/2003
發帖數目: 2105
發表於: 2008-05-08 on 21:39
Quote:

On 2008-05-08 19:58, MML wrote:
Quote:

Quote:

Wow, 德政。

會唔會佢地(馬主/好賭得既練馬師)又多野諗左呢

唔去唔去~ 一去就smart money

Profiles of joey909kl   Email joey909kl   Go to the user WebSite joey909kl     
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-05-08 on 22:58
XML唔知有冇呢。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
MML

HK
發表於: 2008-05-09 on 04:05
[quote]
On 2008-05-08 21:39, joey909kl wrote:
Quote:

會唔會佢地(馬主/好賭得既練馬師)又多野諗左呢

唔去唔去~ 一去就smart money

我估佢地一向都有掌握呢d 資訊, 就連我呢d 小馬迷都有啦。

我只係覺得其他馬迷都知多咗, 勤力嘅全職小馬迷優勢就會少d。例如:如果馬迷知道 R165"勁力寶蹄" 段速咁勁, 就唔會 R212 檔位內移都咁冷架啦。

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款