登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

Video Form(VF)討論
管理員: MML, shlee, dfgghr, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> Video Form(VF)討論 >> 幸運愉快
Author 幸運愉快
馬神IIbaggioLEOcheng

註冊於: 21/08/2006
發帖數目: 249
發表於: 2008-05-27 on 21:36
今次鍾意r3(12)幸運愉快...雖然隻馬連q都未入過...但走勢已見穩步上揚...近四場(田草3場都遇強手)都不幸排外檔大大影響走位...r406千二米僅負於幾匹谷中好手個幾馬位而已...今次超輕磅+檔利...只要湯仔肯擅善用緊咬前列馬群...入冷位或開齋機會都唔低...可以一敲...

Profiles of baggioLEOcheng   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-05-27 on 22:05
Quote:

On 2008-05-27 21:36, baggioLEOcheng wrote:
今次鍾意r3(12)幸運愉快...雖然隻馬連q都未入過...但走勢已見穩步上揚...近四場(田草3場都遇強手)都不幸排外檔大大影響走位...r406千二米僅負於幾匹谷中好手個幾馬位而已...今次超輕磅+檔利...只要湯仔肯擅善用緊咬前列馬群...入冷位或開齋機會都唔低...可以一敲...

如果呢場跑1200 我都会諗吓佢, 但跑1000, 講前速佢無可能快得過1.4.8. 講中段跟住, 又唔夠5.6.7.9.10, 我睇湯仔冇可能在末段如飛殺上, 逢馬過馬卦, 不如等佢在四班先吼佢喇!

Profiles of JimmyMa   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-05-28 on 17:44
Quote:

On 2008-05-27 22:05, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2008-05-27 21:36, baggioLEOcheng wrote:

如果呢場跑1200 我都会諗吓佢, 但跑1000, 講前速佢無可能快得過1.4.8. 講中段跟住, 又唔夠5.6.7.9.10, 我睇湯仔冇可能在末段如飛殺上, 逢馬過馬卦, 不如等佢在四班先吼佢喇!

今次佢有保護權在身, 如果要揀, 其實已經可以跑四班 1200。

"幸運愉快"上 4次都係假賽績。
R577 (ST-1200) 外檔拖後, 步速受害;
R546 (HV-1000) 沿途 4疊, 係咁先;
R490 (ST-1400) 又外檔拖後, 該次步速/場地都係利放, 加上走 3疊 ... (不過本身衝得麻麻地);
R429 (ST-1400) 又外檔拖後, 該次步速係利放 (呢次衝得好 d);

數到對上第 5次, 即 R406 (HV-1200, 69分), 表現相當唔錯, 實際與 2nd/3rd 馬不遑多讓; 該次係一場中上水平三班賽。

睇遠 d, R277 (ST-1400, 70分) 又唔錯, 水準僅次於"牛精富星 / 至上", 證明現時 60分有一定競爭力。

今晚有好檔 (1,2檔會走), 如果可以 handle 到純短途, 贏出唔意外。睇 R406 個場, 佢順住出閘都唔太慢; 希望今晚可以早段唔駛太大力催策 (唔好學高雅志隊瓜"小戰士"騎法), 直路衝得吓啦。

總結:我覺得有值博率可以 overcome 路程/操練/inconsistent 等疑點, 可以小注一搏。

多謝推介。

Profiles of MML   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-05-28 on 18:23
Quote:

On 2008-05-28 17:44, MML wrote:
[
R429 (ST-1400) 又外檔拖後, 該次步速係利放 (呢次衝得好 d);

其實大家再睇下這場R429,就發覺水準唔簡單,大駒於往後場次都分別勝出或上名架...

Profiles of rodney     

發表於: 2008-05-28 on 19:26
戰意我唔太擔心因為大馬房壯年馬表現多會穩定未必須要等落班...我只擔心路程適應性及騎師問題...因為<幸運愉快>r546同程排12檔早段唔算慢...比<奇旺>慢少少而後駒排1檔(今場檔位轉變)...但中段見<幸運愉快>墮退比較緊促(雖然蝕位&段速快)...有d擔心此程不合...好彩今次檔靚磅輕且對手一般...希望可以set住條欄400M~3.4L內直路走中檔衝...位置應該有(所以我剩係買o左p...)

re.希望今晚可以早段唔駛太大力催策 (唔好學高雅志隊瓜"小戰士"騎法), 直路衝得吓啦。
我驚佢隊唔"旭"隻馬...

MML

HK
發表於: 2008-05-28 on 20:05
Quote:

On 2008-05-28 19:26, baggioLEOcheng wrote:
戰意我唔太擔心因為大馬房壯年馬表現多會穩定未必須要等落班...我只擔心路程適應性及騎師問題...因為<幸運愉快>r546同程排12檔早段唔算慢...比<奇旺>慢少少而後駒排1檔(今場檔位轉變)...但中段見<幸運愉快>墮退比較緊促(雖然蝕位&段速快)...有d擔心此程不合...好彩今次檔靚磅輕且對手一般...希望可以set住條欄400M~3.4L內直路走中檔衝...位置應該有(所以我剩係買o左p...)

re.希望今晚可以早段唔駛太大力催策 (唔好學高雅志隊瓜"小戰士"騎法), 直路衝得吓啦。
我驚佢隊唔"旭"隻馬...

投咗 1W10P 細注 + 3條熱 QPL .... 支持吓你。 ^_^

發表於: 2008-05-28 on 20:27
輸o左...跑落無乜競爭力(個騎師)...
anyway thx...

MML

HK
發表於: 2008-05-28 on 20:53
Quote:

On 2008-05-28 20:27, baggioLEOcheng wrote:
輸o左...跑落無乜競爭力(個騎師)...
anyway thx...

隻馬都無乜力。下次再黎過, 本利歸還啦。

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款