登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2020- 2021 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,500 元 正, 人 民 幣 1,350 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 300 元 正, 人 民 幣 250 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

還沒有帳號嗎?請建立帳號
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

Video Form(VF)討論
管理員: MML, shlee, dfgghr, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> Video Form(VF)討論 >> Race 579 大喜訊 & 贏馬組合
Author Race 579 大喜訊 & 贏馬組合
RedWhiteBlue

註冊於: 24/06/2007
發帖數目: 83
發表於: 2008-06-04 on 22:19
隔晚賠率
大喜訊 獨贏 9倍
贏馬組合 獨贏 3.8倍

但係睇R579,[大喜訊] 走位比 [贏馬組合] 阻多些少,但係最後都贏後駒 1.5個馬位,但賠率依然集中在[贏馬組合] ,有點不合理。

另外,R420 [大喜訊] 輸比後來升上四班都有頭馬既 [揀得準] ,
大家點睇呢場賽事?

Profiles of RedWhiteBlue   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-06-05 on 03:09
係架, 有點不合理呀。

[大喜訊] 上仗 L800 / 400 段速簡直嚇人, 如果跑多二百唔係削弱好多 (今季的確實力水平响 HV-1000 勁 d, 但上季 HV-1200 都試過衝得好), [贏馬組合] 唔易反先, 除非場地或步速冇得追。
不過, [大喜訊]本身健康、出閘都唔太穩定, 驚驚地佢會自動毀減。

[贏馬組合] 就或者 1200好 d, R541 拍「威霸龍」快放都燒唔散, 又唔可以睇低。

呢場賽事難諗投注策略, 幾大熱門都唔多飛得, 要搏放頭馬入冷腳先至有得分吓; 「勁駿」可唔可以俾多一次機會佢做冷腳?

Profiles of MML   
RedWhiteBlue

註冊於: 24/06/2007
發帖數目: 83
發表於: 2008-06-05 on 11:18
Quote:

On 2008-06-05 03:09, MML wrote:
呢場賽事難諗投注策略, 幾大熱門都唔多飛得, 要搏放頭馬入冷腳先至有得分; 「勁駿」可唔可以俾多一次機會佢做冷腳?

我暫時的策略係

Win大喜訊 @ 50
Q 大喜訊+勁駿+贏馬組合 @ 50
Q 重疊歡笑>大喜訊+勁駿+贏馬組合 @ 10
QP 重疊歡笑>大喜訊+勁駿+贏馬組合 @ 30

Profiles of RedWhiteBlue   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-06-05 on 12:10
Quote:

On 2008-06-04 22:19, RedWhiteBlue wrote:
隔晚賠率
大喜訊 獨贏 9倍

但係睇R579,[大喜訊] 走位比 [贏馬組合] 阻多些少,但係最後都贏後駒 1.5個馬位,但賠率依然集中在[贏馬組合] ,有點不合理。

另外,R420 [大喜訊] 輸比後來升上四班都有頭馬既 [揀得準] ,
大家點睇呢場賽事?

我個人覺得此賠率是相當合理, 剩係由湯仔換柏寶已招來不少捧場, 再加上此馬連續2次上名, 另各大報章+居其九都以此馬為馬胆, 何來不合理? 至於放头馬勁駿我更不睇好, 因此場紅當當在外檔勢必埋欄搶放, 而運動健將也不会慢, 前段肯定不会慢, 放头馬可能会鬥散, 所以形勢和鬥志還是以重叠為最好

Profiles of JimmyMa   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-06-05 on 17:38
Quote:

On 2008-06-05 12:10, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2008-06-04 22:19, RedWhiteBlue wrote:
隔晚賠率
大喜訊 獨贏 9倍

大家點睇呢場賽事?

我個人覺得此賠率是相當合理, 剩係由湯仔換柏寶已招來不少捧場, 再加上此馬連續2次上名, 另各大報章+居其九都以此馬為馬胆, 何來不合理? 至於放头馬勁駿我更不睇好, 因此場紅當當在外檔勢必埋欄搶放, 而運動健將也不会慢, 前段肯定不会慢, 放头馬可能会鬥散, 所以形勢和鬥志還是以重叠為最好

我諗大家講緊嘅"合理"意思唔一樣。強配、穩定性、馬房、貼士指數, 樓主及各人都知, 我估佢係想討論"值唔值"。
"勁駿"都係撞吓嘅冷腳啫, 唔係信心之選; 就算騎嗰個話盡力, 話千二好跑過一千, 會搶 box seat (唔係搶放頭), 都唔一定會跑得好, 因為上仗的確係有多少失望。況且我都唔知佢點先至有鬥志, 有賠率咪拖吓囉。

祝大家好運。

Profiles of MML   
cmyk

註冊於: 10/01/2005
發帖數目: 641
發表於: 2008-06-05 on 17:43
我要冠軍騎師博佢落班變身

Profiles of cmyk   
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2008-06-05 on 18:00
11得寸進尺 28倍1000又得1650又得5班冷殺手.5檔磅又輕.光頭佬冇理由唔知

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
笑馬由人samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3240
發表於: 2008-06-05 on 18:13
如果上場R579係場總快未快的高水准賽事,那么我覺得后追不及的#5福慧有D泠機,當場所輸不出5身位,而前二隻大喜訊及贏馬組合都加了磅, #5福慧仍原磅原組合出戰,雖說排擋不好,但如果今場又係快步速,加程下靠后追反勝也不奇.僅有的一場頭馬都係同路程后追贏的,我個人會買#2-#5單Q$20-,#5拖2,9,12$10-,我唔多識架,只係靠估咋.

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款