登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

刨馬技巧
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 刨馬技巧 >> 獨贏賠率已脫勾..你看落飛馬唔會影響其他馬的賠率!!
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 )
Author 獨贏賠率已脫勾..你看落飛馬唔會影響其他馬的賠率!!
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-07-30 on 15:37
Quote:

On 2008-07-28 15:59, flyerwin wrote:
如果九方好用...
點解唔再出新版
好野一定會有進步
dr.eye...好用..時時都有新版
window....都出到vista啦...

fly兄,

九方是不斷新版的....
而且還會出日語、韓語等其他語言輸入法

Profiles of rodney     
獲利rodney

發表於: 2008-07-30 on 15:41
Quote:

On 2008-07-27 16:47, MML wrote:
Quote:

On 2008-07-26 15:54, Shatin wrote:
Rodney,

點樣用九方打廣東話口語呀?有冇咩快方法?個個字都查口字部好難攪!

Rodney 可能已經啟程參加國內 hkhorsedb 網聚。

Yes.... 去了廣州3天,可惜遇上酷熱天氣

並於廣州的白天鵝賓館與馬場的"識途老馬"任先生早晨美點相聚....落實CEPA的第999條 - 加強中港賽馬及足彩交流

獲利rodney

發表於: 2008-07-30 on 17:24
Quote:

On 2008-07-28 13:21, hinchung wrote:
我覺得呢個topic真係一流...hahaha轉變既速度及位置恰到好處!
我都係用快碼個間公司既輸入法,不過不是九方是快碼。
這已經是十年前的出品了...不過真輸入如其名,因為真係可以打得好快!
我由做記者個陣只係識用手寫板,到識打都係15分鐘,依家一分鐘可以打到70-80隻字。
不過快碼係難學過九方,九方唔錯既發明!但係我好驚快碼無乜人用,會唔再出,咁我就大檸樂了!

放心,九方才推出"快碼第八代UE版"

不知,hinchung兄你的軟件是第幾代??

獲利rodney

發表於: 2008-07-30 on 17:37
Quote:

On 2008-07-28 11:58, Shatin wrote:
用九方有一個問題,就係唔可以你係IE直接輸入。

http://inputclub.foruto.com/cgi-bin/Forum/UltraBoard.cgi?action=Read&TID=21560&BID=6&SID=902215

Quote:
另外,Internet Explorer 7 預設的保護功能使 九方輸入程式 (exe) 無法正常運作,用 IE 7 時九方往往無法正常運作。要解決這問題,方法簡單,請根據下圖指示取消 Internet Explorer 7 的受保護模式

我唔想disable個protected mode,唔知有冇其他辦法呢?

oops!! sorry, 我還是用window Xp and IE 6.0,所以沒有出現此問題。

我問過電腦部的同事,佢地話正常個protected mode 不會影響這些"local" program。
佢地建議,你可以先裝個 Avg Anti -Virus 8.0 (free edition),個TOOLBAR一樣protect你上網

http://www.download.com/AVG-Anti-Virus-Free-Edition/3000-2239_4-10320142.html?tag=lst-2&cdlPid=10861654

咁樣,就算解除protected mode 都無問題啦。

又或者你可以聯絡"九方"的技術支援,或者他們有正好建議。

任我赢zsw168

註冊於: 12/09/2003
發帖數目: 429
發表於: 2008-07-30 on 19:12
re: .... 去了廣州3天,可惜遇上酷熱天氣

並於廣州的白天鵝賓館與馬場的"識途老馬"任先生早晨美點相聚....落實CEPA的第999條 - 加強中港賽馬及足彩交流。

原来你在广州3天,可以增加交流节目嘛。
不过日后做好QDII准备,等落实埋“马场”直通车,就大把机会啦。
近日发现“某项目”国内前景都几大哦!等我叫专装【有线卫星台】的友人,帮大力做吓市场调查先

Profiles of zsw168   Go to the user WebSite zsw168   
Shatin

註冊於: 20/09/2003
發帖數目: 228
發表於: 2008-07-30 on 19:20
原來disable protected mode個方法係九方喺「常見問題」所建議嘅解決方法。

Profiles of Shatin   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2008-08-02 on 19:30
正是快碼第八代UE版,不過到今日都係唔識係vista點裝這個板本

Quote:

On 2008-07-30 17:24, rodney wrote:
Quote:

On 2008-07-28 13:21, hinchung wrote:
我覺得呢個topic真係一流...hahaha轉變既速度及位置恰到好處!
我都係用快碼個間公司既輸入法,不過不是九方是快碼。
這已經是十年前的出品了...不過真輸入如其名,因為真係可以打得好快!
我由做記者個陣只係識用手寫板,到識打都係15分鐘,依家一分鐘可以打到70-80隻字。
不過快碼係難學過九方,九方唔錯既發明!但係我好驚快碼無乜人用,會唔再出,咁我就大檸樂了!

放心,九方才推出"快碼第八代UE版"

不知,hinchung兄你的軟件是第幾代??

Profiles of hinchung   
tatgod

註冊於: 16/10/2010
發帖數目: 1
發表於: 2010-10-16 on 15:19
馬會最近做的動作都顯示好像好等錢使。

Profiles of tatgod   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2010-10-16 on 16:10
點解甘講?

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款