登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 享受馬季空檔期
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 享受馬季空檔期
kinghorse

註冊於: 26/07/2006
發帖數目: 17
發表於: 2008-09-03 on 01:16
還有兩個星期馬季又告開鑼,在這個暑期空檔堨趕角用了9天時間飛左去法國旅遊充電,

香港人真係是無處不在,在遠遠的法國裡,隨處都碰見港人,有排隊買LV的c9,座在露天茶座

鄰桌大聲談話的大叔,真是大殺風景.

有人話法國人很浪漫,的確係.他們可以在露天茶座,海邊,睇小說由朝早到黃昏,享受一個下午

比著香港人每秒都在搵錢確係懂得享受生活,本馬王都被這種文化感染不經已放慢腳步,座在

草皮上不期然翻開了英國名作家葛蘭葛林<<愛的盡頭>>一書,書中大既是講述二次大戰的一

對情侶在戰火中相愛,可惜在一場空襲中,男的(莫利斯)昏迷,女(莎拉)為了保住情人的生命,向

天發誓,只要莫不死便斷絕與他的所有關係,兩年後巧遇莫.....唔講太多講喇,你0地都未必明.

講番馬仔,今季馬會又有新野,推出靈活玩,表面上看似很化算是過關者的福音,但係諗深一層現

今賽馬咁激烈比你拖多一兩隻都未必中,還要過兩三關,雖則係注碼減半,但係派彩也減半我相

信過關得手都未必會想像中咁多,還有初期推出必定混亂,因填飛複雜,又每注又每票,我勸在投

注站下注的朋友,早點買飛啦.

03-09-2008 賽馬王

賽馬王博客
kinghorse168點mysinablog點com

Profiles of kinghorse   Email kinghorse   Go to the user WebSite kinghorse   
Shatin

註冊於: 20/09/2003
發帖數目: 228
發表於: 2008-09-03 on 02:29
kinghorse哥哥,聽你咁講,你好似去咗巴黎,但巴黎河就有條,冇海架喎!

當然法國有沿海嘅地方,但係啲女人多數唔會睇書,而會去沙灘只著比堅尼下身曬太陽;啲男人更加唔會睇書,只會望住啲女人真空曬太陽。

Profiles of Shatin   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-09-03 on 07:02
Quote:

On 2008-09-03 02:29, Shatin wrote:
啲男人更加唔會睇書,只會望住啲女人真空曬太陽。

Shatin 兄早排去過法國, 呢 d梗係經驗之談 la.

Profiles of MML   
Shatin

發表於: 2008-09-03 on 12:47
幾年前節唔算「早排」?

同埋我有睇電視旅遊節目。

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-09-03 on 13:04
本來我都唔覺香港甘多思覺失調既人。
呢家我信...我岩晚都去左火星旅行,見到et條粉腸,仲好精神下。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
馬麟alanwhc

註冊於: 17/06/2003
發帖數目: 187
HK
發表於: 2008-09-03 on 19:04
我都好耐冇POSTING, 事關剛剛由水星返, 行來行去都搵唔見馬埸或賭場, 只係得拿星................!

Profiles of alanwhc   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-09-03 on 19:38
Quote:

On 2008-09-03 02:29, Shatin wrote:
kinghorse哥哥,聽你咁講,你好似去咗巴黎,但巴黎河就有條,冇海架喎!

當然法國有沿海嘅地方,但係啲女人多數唔會睇書,而會去沙灘只著比堅尼下身曬太陽;啲男人更加唔會睇書,只會望住啲女人真空曬太陽。

shatin兄,

乜你咁早玩篤爆架......這個馬王的境界已接近小弟的水平,我每日開會都會冥想.....上個星期3小時的會議我都去了4個國家..

Profiles of rodney     
Shatin

發表於: 2008-09-03 on 21:52
Rodney,

下次見面,記得提我拎葛蘭葛林<<愛的盡頭>>果兩本前傳畀你:

-愛的拳頭
-愛的枕頭

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-09-03 on 22:11
馬王兄,你梦中神遊的地方係廣東道海港城遇上国內來的自由人,印象中本屁王住過幾個月的果個巴黎好似無咁多香港人,LV都唔係咁好生意要排隊,不過經常有摩洛哥人跟你要烟仔抽,好似馬王兄你咁樣响巴黎街边撿馬飛的就真係未見過,巴黎人唔係你講得咁浪漫,果D女被你望二眼便瞪實你.唔似得西班牙D女見你望佢便會微笑Say“柯啦”,下次神遊介紹馬王兄去西班牙的巴塞隆那,成沙滩都係“牛屎”呀.到時你就剩係掛住睇“愛的尖頭”而唔記得睇實自己的“愛的龜頭”了!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-09-03 on 22:25
Quote:

On 2008-09-03 21:52, Shatin wrote:
Rodney,

下次見面,記得提我拎葛蘭葛林<<愛的盡頭>>果兩本前傳畀你:

-愛的拳頭
-愛的枕頭

咁高文學修養嘅? 葛蘭葛林 ... Graham 我以為係手錶品牌, 又以為講緊鄧藹林。

Profiles of MML   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款