登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 零距離用馬迷血汗錢去熱身
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 零距離用馬迷血汗錢去熱身
nelng

註冊於: 14/10/2005
發帖數目: 46
發表於: 2008-09-23 on 01:24
跑馬就是這様的, 要巧巧眼光呀! 未必次次係一加一等於二, 無熱倒何來有冷爆呢! 願賭服輸, 睇開D人就開心D,. 因為人家開賭,客仔就輸咗九成, 邊有死錯人, 何况跑馬係有人為, 所以就唔好賭咁大, 細細地當去機鋪打機咪算囉, 如果真係唔滿意, 咪幫嚫馬會, 選澤離埸抗議就得啦! (個人意見, 不喜勿插) THANKS!!!

Profiles of nelng   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-09-23 on 13:45
Quote:

On 2008-09-22 16:18, HenryLaw wrote:
各位師兄,

提及零距離的部署,
假若小弟是本地二十五位高高在上的馴獸師,我根本不會在任何網站與各位哭馬喪,我依家剛剛小睡完起緊身,跟住打番幾個輪俾D老細(馬主或老細老細)吹下水,睇下今晚去邊度食免費魚次(我永遠唔使帶任何錢或銀包去街街,事關成班老親爭住同我俾錢,希望從我口中非蚍(其實係大陸蒙牛奶粉)),跟住以為當寶一樣或利民股票噤樣去「投資」一番,後果怎樣如同香港馬場及股市慣例,贏咗你好嘢,输咗大把人陪你一般結果。

食完魚次當然要温興一番啦,佢地當然搶住排期同我去最靚的Night Club 啦,上到去當然一條龍般的玩樂至明天四點左右,事關我要係五點前返馬場報到一下,俾D大董知道我係守規的專業賽馬人任,禁樣就可以亨受起碼二三十年人上人的生活。

如是者天天都有豐富的節目,跑馬日是各騎練的印銀紙日,真希望馬會每年跑三百六十六日呢俾我地呢五十個人上人()去印銀紙。

嘩好梳乎呀!

此乃小弟馬匹部署的忠實心得。

Henry

Henry兄對金光璀燦的騎練人生描述得活靈活現,端的是過來人.
在小弟的朋友中,倒有一位雄哥早年前曾在某馬房做過事,已轉行在一家中港快運公司做工頭,雖然無話日日免費魚次,但每天都享用班Fans的免費下午茶,因為雄哥d料堅,每個賽馬日都有Fans受惠.但小弟收佢d料時得時唔得,係咪佢比料睇心情呢?怀著一顆好奇的心,小弟連請了雄哥幾晚夜宵,終於在一次啤酒到訂后, 雄哥透露了秘密,原來快運公司有一百多家常客,每天客仔送貨來時,雄哥就挑無突出熱門的場次,按序號頭輪1號, 次輪2號,3輪3號如此類推,一天下來全場馬號派完,
第二天就等中了馬的Fans來交貨順便買埋下午茶,呢招野雄哥話響馬房大佬度學返黎,江湖上古惑仔叫做公死又食,婆死又食.而家我過親深水涉都去雄哥度食免費下午茶架……HaHa

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
HenryLaw

註冊於: 04/01/2007
發帖數目: 129
Hong Kong & North America
發表於: 2008-09-24 on 11:26
駱駝兄,
小弟感謝您分亨意見及小小認同細佬之愚見。香港地跑馬並非外人所見那麽的樣子,細佬認為此地若有最少五十個訓獸師及相同數量的騎牛仔或女,我相當之肯定賽果必定正常化。

馬會若要請一百個最叻的賽馬專業人仕(英文统稱Horseman - 單數名詞) 根本不須吹灰之力,你們以為蔡神仙及其多屆冠車馬騮韋殺人王係頂級貨色,小第可以拍心口向各位寫包單,出面的高人實在太多了,蔡仙可隨時例入一等行列,但後者,嘻嘻二班都係勉強立足,唔使去太遠香港目前數位好手分分鐘可做一哥(騎術)。 因此要揾一百高手來港重新推廣賽馬形象及時業,根本是必須例入考慮最高一欄,假若本地無能政府出了一位體育奇材,跟住不斷給馬會處處事事的方便及支持,係數個近沙田的小島大事開發,再做埋小小的育馬事業,多加幾十個馬房及數條訓練場地及跑道,我相信香港賽馬必再上別一高峰,目前及未來數年的也不過是治標不止本的假家,若國家開放內外賽馬事業法例又唔同講法呢﹗

因此小弟認為若將騎練名單數增至各五十名,並將馬房數目ㄓ@半,我可以保證食慣免費餐的人上人(渣)的氣炎,表現,談吹,與止將會有很大很大的轉變,可惜此情此景只是出現於細佬的愚夢中,啊,我醒了,城_本今晚濕地馬的馬薄再發下另一個巨獎過八關不切實際夢先,好,祝各位多勝,我要再去發儮琤,重有七個鐘左右,我就要開我副印銀紙機啦,贏多D各位,拜拜。

Henry

Profiles of HenryLaw   Email HenryLaw   
晒馬samana

發表於: 2008-09-25 on 17:58
Quote:

On 2008-09-24 11:26, HenryLaw wrote:
駱駝兄,
小弟感謝您分亨意見及小小認同細佬之愚見。香港地跑馬並非外人所見那麽的樣子,細佬認為此地若有最少五十個訓獸師及相同數量的騎牛仔或女,我相當之肯定賽果必定正常化。

馬會若要請一百個最叻的賽馬專業人仕(英文统稱Horseman - 單數名詞) 根本不須吹灰之力,你們以為蔡神仙及其多屆冠車馬騮韋殺人王係頂級貨色,小第可以拍心口向各位寫包單,出面的高人實在太多了,蔡仙可隨時例入一等行列,但後者,嘻嘻二班都係勉強立足,唔使去太遠香港目前數位好手分分鐘可做一哥(騎術)。 因此要揾一百高手來港重新推廣賽馬形象及時業,根本是必須例入考慮最高一欄,假若本地無能政府出了一位體育奇材,跟住不斷給馬會處處事事的方便及支持,係數個近沙田的小島大事開發,再做埋小小的育馬事業,多加幾十個馬房及數條訓練場地及跑道,我相信香港賽馬必再上別一高峰,目前及未來數年的也不過是治標不止本的假家,若國家開放內外賽馬事業法例又唔同講法呢﹗

因此小弟認為若將騎練名單數增至各五十名,並將馬房數目ㄓ@半,我可以保證食慣免費餐的人上人(渣)的氣炎,表現,談吹,與止將會有很大很大的轉變,可惜此情此景只是出現於細佬的愚夢中,啊,我醒了,城_本今晚濕地馬的馬薄再發下另一個巨獎過八關不切實際夢先,好,祝各位多勝,我要再去發儮琤,重有七個鐘左右,我就要開我副印銀紙機啦,贏多D各位,拜拜。

Henry

Henry兄舉止優雅,言談幽默,對賽馬天下胸有城府,都可謂Horseman了.
小弟十分贊賞Henry兄對香港賽馬的看法,如果單從賽馬是一項體育活動的角度看, 又或者以Horseman的專業角度看,Henry兄的香港賽馬藍圖實在是一正面而積極的做法,無異可提高香港賽馬在世界上的專業地位,然而在經濟效益上,是否就如同澳門開放賭權般有用呢?我本人就持保留看法了,如果馬場上一如奧運賽場般強勝劣敗,我等這些非專業的散戶就一定離場在家中齋看電視了,在香港賽馬的彩池中,有30%的人支撐了70%的投注額,這30%的人都是些什么人呢?依小弟的愚見看法,這里面有麻雀友,打場牌都一百幾十上落的,3,5,7萬買場馬濕濕碎,就等于我們買六合彩一樣,接著便是職業或半職業賭徒,憑著他們對賽馬的研究結果,有計划或無計划地下注,再有的就是收左雄哥老細d料的各路人馬在各有各買,有d仲要買埋雄哥果份,最后可能雄哥自己都加d注自己買.大部份的撕殺都是圍繞這30%的人中進行,誰人最有利大家心照,我們這班支撐了30%彩池的70%的小馬迷能夠分到的就是娛樂了.這就是現今香港賽馬的遊戲規則.如果這個生態環境改變了,海水都清徹了,雄哥班Fans無料收首先離場,職業或半職業賭徒沒有太大優勢可能要改行, 麻雀友亦因為派彩乏味而改買日本波,剩低我地呢30%的彩池,馬會都唔知夠唔夠錢租投注站呀!所以呢,改得到亦未必好,樓上師兄講得岩,無閑錢我就早d離場.如果真係有把握,有賭亦未為輸,邊個社會都係咁,適者生存,弱肉強食.
Henry兄不會怪小弟直言吧!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
HenryLaw

發表於: 2008-09-26 on 09:38
再次在這個小小題目內多謝各位師兄指教,更感謝駱駝兄之鼓勵及分亨交流賽馬知識及見地。

我絕對明白此地跑馬遊戲之規則,此乃中國人生活之地,幾千年來流茠慣NA(好或壞,美或醜,善或惡等等等等)是不會變的,鬼叫我地不停的製做人仔咩,老曾唔攪紅色的「親梳有別」,「貴人們」又點樣住洋樓養番狗,遊艇飛機女人............呀﹗

本人全力支持曾特之偉大思為及工績(佢攪得香港有色有色),香港永遠發達,人人有工做,每月人工笑哈哈,馬場股場盤滿X滿,小弟因深愛(實際中咗三鹿香粉毒甚深了,理因天天用最正的蒙牛及三鹿奶奶游水及}) 賽馬,必定繼績支持廉潔高尚的香港馬業至見上主為止。

Henry

Profiles of HenryLaw   Email HenryLaw   
晒馬samana

發表於: 2008-09-26 on 18:16
Quote:

On 2008-09-26 09:38, HenryLaw wrote:
再次在這個小小題目內多謝各位師兄指教,更感謝駱駝兄之鼓勵及分亨交流賽馬知識及見地。

我絕對明白此地跑馬遊戲之規則,此乃中國人生活之地,幾千年來流茠慣NA(好或壞,美或醜,善或惡等等等等)是不會變的,鬼叫我地不停的製做人仔咩,老曾唔攪紅色的「親梳有別」,「貴人們」又點樣住洋樓養番狗,遊艇飛機女人............呀﹗

本人全力支持曾特之偉大思為及工績(佢攪得香港有色有色),香港永遠發達,人人有工做,每月人工笑哈哈,馬場股場盤滿X滿,小弟因深愛(實際中咗三鹿香粉毒甚深了,理因天天用最正的蒙牛及三鹿奶奶游水及}) 賽馬,必定繼績支持廉潔高尚的香港馬業至見上主為止。

Henry

呢個曾大人,你睇下人地何厚樺點樣處理小童驗尿就高低立判了.你比佢插手搞大馬會,到時味棧搞到老駱駝連僅有的娛樂都無埋,拜托拜托了!

nelng

註冊於: 14/10/2005
發帖數目: 46
發表於: 2008-09-26 on 22:56
SUPPORT!!!

Profiles of nelng   
HenryLaw

發表於: 2008-09-27 on 11:09
各位師兄請勿誤會,小弟只係用諷刺的,嘲笑的,挖苦的反話去講鴽琣a個多無(毛,毛管動般的工作能力及思為)特首(無得,能,力,品,恥,愧,隨你加其它)啫,呢條友以為自己係乜 乜教主,所以好憎人賭錢,馬會請到佢老人家到場,唔係出於自願,只不過係俾面果有幾百億「獅子頭公仔紙」的稅收咋。 俾佢攪賽馬,只有一個結果,立即收檔。

晒馬samana

發表於: 2008-09-27 on 13:51
Quote:

On 2008-09-27 11:09, HenryLaw wrote:
各位師兄請勿誤會,小弟只係用諷刺的,嘲笑的,挖苦的反話去講鴽琣a個多無(毛,毛管動般的工作能力及思為)特首(無得,能,力,品,恥,愧,隨你加其它)啫,呢條友以為自己係乜 乜教主,所以好憎人賭錢,馬會請到佢老人家到場,唔係出於自願,只不過係俾面果有幾百億「獅子頭公仔紙」的稅收咋。 俾佢攪賽馬,只有一個結果,立即收檔。

Henry兄,老駱駝都幾十歲人了,英文唔識,中文都識d,當然明白兄言中有物,討論區有多些表達方式才有意思,兄亦p要怪小弟口水多過茶就好了,並祝Henry兄部印鈔機明天唔毋休息,唔毋比佢停......

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款