登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 小道消息-姚馬分手(不過唔知有無報章報過)
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 小道消息-姚馬分手(不過唔知有無報章報過)
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2008-11-17 on 13:54
因為無睇報紙
若有聽過當小弟執人口水尾

聽朋友講,馬偉昌會跑埋今個月
跟住同馬會講,屋企有事,要同姚本輝解約

另外,朝東之寶賽前話若搏殺不成,就會轉倉
一隻轉倉當然無問題,但聽講會係一批有關係人士都會轉倉,姚倉好大機會變返中下馬房

以上純係聽番來,有待以後發展證實
大家當聽八卦公講是非好了

Profiles of sxeditor   
Shatin

註冊於: 20/09/2003
發帖數目: 228
發表於: 2008-11-17 on 14:20
有冇告東尼個倉嘅小道消息?今季到現時為止先贏得幾場馬,好似都有機會變中下馬房。

原來告氏兄弟加埋都贏唔夠十場馬,既然而家都可以有練馬師團體馬,不如試吓叫佢哋合併成為告氏兄弟馬房。

Profiles of Shatin   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-11-17 on 18:00
4 1號馬飛魚大王改為騎師梁家俊策騎

6 2號馬聚寶駒改為騎師梁家俊策騎

馬偉昌...真係走左。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  

發表於: 2008-11-17 on 22:41
Quote:

On 2008-11-17 14:20, Shatin wrote:
有冇告東尼個倉H小道消息?今季到現時為止先贏得幾場馬,好似都有機會變中下馬房。

原來告氏兄弟加埋都贏唔夠十場馬,既然而家都可以有練馬師團體馬,不如試鴷s佢哋合併成為告氏兄弟馬房。

沙田兄,你又唔使為小告擔心佢變中下馬房既
因為以佢成績及江湖地位,慢熱d但振臂一呼話收馬,養八十隻都無問題,相對大力哥就窄d
唔出盡力都保持唔到四十隻

發表於: 2008-11-17 on 22:45
Quote:

On 2008-11-17 18:00, home wrote:
4 1號馬飛魚大王改為騎師梁家俊策騎

6 2號馬聚寶駒改為騎師梁家俊策騎

馬偉昌...真係走左。

船主,或者昌哥十二月如期銷假回來,再騎到季尾
咁我呢d謠言咪不攻而破^_^
話晒呢次回南非都有高級普洛蒂亞徽章領取
地位好崇高
只係今年響香港好雞似撞邪

MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-11-17 on 23:03
消息靈通人士。

Profiles of MML   
粗茶淡饭dh385234

註冊於: 12/01/2005
發帖數目: 345
發表於: 2008-11-18 on 00:17
其實馬偉昌都唔系甘差既。贏馬都要靠只馬有先得。今季買巨兩次,一次朝東之寶慢閘輸。一次競駿精英輕勝。計勝出率有百份之五十添。

Profiles of dh385234   
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-11-18 on 15:50
Quote:

On 2008-11-17 22:41, sxeditor wrote:
Quote:

On 2008-11-17 14:20, Shatin wrote:
有冇告東尼個倉H小道消息?今季到現時為止先贏得幾場馬,好似都有機會變中下馬房。

沙田兄,你又唔使為小告擔心佢變中下馬房既
...

開季至今冇論馬或人, 如果名字有個"東"字都好似唔係咁掂, 例如山東名將, 東運財, 朝東之寶, 朝東之星 and 告東尼。 請問大師是否有d玄機?
另外想知過年後又會否轉勢呢? 是因我準備儲起下個月份糧, 當"朝東精英"一出場時就訓身架la。

Profiles of liup   
Shatin

註冊於: 20/09/2003
發帖數目: 228
發表於: 2008-11-18 on 16:08
啲智者話唔好同股票談戀愛,或者我哋都唔應該同馬匹談戀愛。隻朝東之寶我奉出必買,但係...

唉!錢都輸得七七八八。我應唔應該繼續痴痴地等...

Profiles of Shatin   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-11-18 on 16:19
沙田兄,

始終弱勢馬房就是弱勢。 x報的專家"人人超"話:有智慧不如趁勢...

當然唔否定老姚的練馬功力,但弱勢背後總有原因,要長期追捧,都係寧可買當頭起..

再看告仔今季D馬成績,從無否認佢老哥的功力,但首馬谷唔起就係谷唔起,始終都要有趨勢..

反之,你睇今季大摩,強得驚人。For example ,就以剛周日場千八,你直路再睇下隻"好聲氣"的騎法,再比較"真龍船"的推騎幅度。

Profiles of rodney     
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款