登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

船主專欄
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 船主專欄 >> 無能政府
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 無能政府
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-12-03 on 13:08
愈黎愈無能,無威信,無管治能力。
有咩事唔敢去決定,無人敢去做決定,無人敢去叫人做決定,個個都只係係想R腳指。
之後就好似唐英年講,呢個係集體既決定,即係無人要負責,個集體要負責。
包幾架機有幾能大件事呢請問??使唔能使全港市民公投完,有結果先決定??
聽到佢講野真係火能滾,完全無承擔,小做小錯唔七做唔錯,之後又無人要負責。

加稅個D你又唔能見你話說要集體決定??一班狗官,不能知所謂。

有呢班狗官,做香港人真係光榮到仆街。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-12-03 on 16:26
Quote:

On 2008-12-03 13:08, home wrote:
愈黎愈無能,無威信,無管治能力。
有咩事唔敢去決定,無人敢去做決定,無人敢去叫人做決定,個個都只係係想R腳指。
之後就好似唐英年講,呢個係集體既決定,即係無人要負責,個集體要負責。
包幾架機有幾能大件事呢請問??使唔能使全港市民公投完,有結果先決定??
聽到佢講野真係火能滾,完全無承擔,小做小錯唔七做唔錯,之後又無人要負責。

加稅個D你又唔能見你話說要集體決定??一班狗官,不能知所謂。

有呢班狗官,做香港人真係光榮到仆街。

應該稱為無能用特首,無能用政府.
金融海嘯至今,無能用特首及無能用政府為香港人做左dセ野呢?除左成日呼吁老板唔毋炒人,仲有セ招數呀?唔知大家有毋Check下個強積金戶口,我果個就縮左成半水了,等呢d錢退休,實行抓兜都得了,比d心機扒返n次三T可能會有個幸福晚年掛!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2008-12-03 on 16:40
呢D咁既政府係外國已經叫佢下台九萬世啦!

呢D政府只係得一個老闆就係上面,佢選個陣都講左我打工架咋....不過無講同邊個打工之嘛!

呢個政府咁既思維,我地D市民只係被佢管治,唔係服務市民架!

做事綁手綁腳,船頭驚鬼船尾驚賊,都唔知做乜鬼!一要人負責就集體負責,咁全個政府總辭啦!唔好講咁多野!政務司司長講架嘛!hahaha

(其實聽完李兆光回來既回應,我已經把九幾火架喇...今日唐生出黎只係想講無人要負責o者!)

Profiles of hinchung   
有規有舉,向着標竿直跑!gogohorse

註冊於: 25/11/2004
發帖數目: 425
發表於: 2008-12-03 on 17:18
對呢的咁冇能的特首及這班垃圾官員,就係想用屎尿淋他們,佢地都唔係基層出生.點知疾苦丫.

Profiles of gogohorse   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2008-12-03 on 17:28
Quote:

On 2008-12-03 17:18, gogohorse wrote:
對呢的咁冇能的特首及這班垃圾官員,就係想用屎尿淋他們,佢地都唔係基層出生.點知疾苦丫.

唔係基層出生呢個唔係理由,人地何厚樺出身夠顯赫了,做事有文有路叫人服.香港呢班友,用mml兄的說話講就是劣根性!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
三八三八gowiner

註冊於: 05/10/2005
發帖數目: 379
發表於: 2008-12-04 on 00:12
次次出事先補鑊,如此政府-垃圾

Profiles of gowiner   Email gowiner   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-12-04 on 01:13
嘩! 人地都大大聲話"做好呢分工"啦,枉你地還有咁多期望。

從這句說話就知佢幾流啦。試問一個地方的首長又樣能用打工的心態去做管治??!!!

這是一個嚴重問題。試問打工的人"上心",還是做老闆"上心"呢。

好啦,到條友當選特首後,第一時到各區謝票,就已經多舊餘啦!! 全是英雄感作怪

跟著就帶班粉腸不停外遊,又去中東杜拜...掛名考察。錢就駛左啦,咁回港後又有什麼好建議呢??

而佢好自私,因為自己信仰,不愛賭馬,就讓港台停播馬。說什麼浪費資源的廢話。試問香港有近百萬名馬迷,如果播馬都無效益,咁播乜才唔算浪費?? 最好日日播bible啦,由舊約讀到新約,咁就皆大歡喜

佢班手下,又各自為自己鋪路,個個與商家打好關係,希望退休後做下顧問之流,唉!!

總之,港人同各馬迷一樣,自求多福。

(由於時間關係,所以無時間批評下現的香港的教育制度....)

Profiles of rodney     
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-12-04 on 02:12
等毓民幫口消一消氣。
黃毓民對李少光質詢包機事件(2008年12月2日)
http://hk.youtube.com/watch?v=ge85j0oQl0w

Profiles of MML   
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-12-04 on 04:19
推銷一些珍品給香港高官使用:
http://hk.youtube.com/watch?v=brXyqr6hb68

Profiles of liup   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-12-04 on 07:48
 最能嬲係,件事做得唔好,可以理直氣壯甘出黎講集體決定,即係點呀大老.... 同之前董建華個句:「八萬五 經已唔存在架啦」有異曲同工之妙,喂大老,你地攪到個政府好能蟬呀。
 呢班人甘能無擔帶,我點會安心呀,仲有一樣,我覺得香港人好能無飛羅,澳門、中國都拿拿林做野,香港,一個成日自己講係乜9國際都會,乜7之都又金融中心,都應該做野有頭有尾丫,佢老味竟然衰過澳門。
 不過從呢次事開始,我完全明白香港係高度自治既社會,個個都做剩係我地唔做,好野!!

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款