登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 香港國際賽 2008
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 香港國際賽 2008
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-12-13 on 23:39
Quote:

On 2008-12-13 23:28, rodney wrote:
shit!!! 還要無reply 添......咁就無法睇。

真係唔知點解錄影出問題。預錄錄"係咪小兒科"就無問,但預錄"高清賽馬"就出問題...

原本有錄到,只是reply時出現問題,唉...8仔D高清機,特別多bugs..

不過,高清晨操真係好Q靚,同睇現場分別唔大。連馬身表皮上血管都一睇2楚...

希望馬會快D攪全高清啦。最好是全賽事高清,咁就爽爆。

Profiles of rodney     
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2008-12-14 on 00:06
[quote]
On 2008-12-13 23:39, rodney wrote:
Quote:

...
不過,高清晨操真係好Q靚,同睇現場分別唔大。連馬身表皮上血管都一睇2楚...

我都錄咗, 但未睇, 明早凌晨睇, 更有晨操 feel. ^_^

Btw, "金鑽XX"個馬主 bid 咗隻 4百幾萬嘅拍賣馬, 倉主總算有隻貴價貨, 同 ATV 播高清一樣, 都係冇幾何。

Profiles of MML   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2008-12-14 on 00:10
[quote]
On 2008-12-14 00:06, MML wrote:
Quote:

On 2008-12-13 23:39, rodney wrote:
Quote:

...

我都錄咗, 但未睇, 明早凌晨睇, 更有晨操 feel. ^_^

Btw, "金鑽XX"個馬主 bid 咗隻 4百幾萬嘅拍賣馬, 倉主總算有隻貴價貨, 同 ATV 播高清一樣, 都係冇幾何。

情況就好似你錄左但未睇,又點知無問題..??
個馬主4百粒投隻野,你又點知跑兩場無料到就轉倉???...haha

btw, 如果要配合個高清拍攝氣氛,我建議你明早7:00-8:00睇。因為在太陽日出後的光線,令馬匹線條更加美觀。

Profiles of rodney     
MML

HK
發表於: 2008-12-14 on 01:55
Quote:

On 2008-12-14 00:10, rodney wrote:
情況就好似你錄左但未睇,又點知無問題..??
個馬主4百粒投隻野,你又點知跑兩場無料到就轉倉???...haha

btw, 如果要配合個高清拍攝氣氛,我建議你明早7:00-8:00睇。因為在太陽日出後的光線,令馬匹線條更加美觀。

我控制到我嘅機頂盒, 無問題! 其他嘢非我控制範圍之內。 ^_^
啱啱睇完, 又近鏡、又慢鏡; 又有正光 + 背光鏡頭, 正!
不過條草地跑道就好似"岩慚" d, 唔知平時係咪咁, 少入場, 唔知。

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2008-12-14 on 02:06
Quote:

On 2008-12-13 18:54, hkhorsetrack wrote:
...
12/10 - 「珠寶世家」按住馬頸步伐輕巧,落腳輕盈,但有點岳頭劣習
12/11 - 「珠寶世家」拖實下步伐輕快,有岳頭劣習,帶幾分急躁感
...
這類馬我怕出賽時不受鞍上人控制~

晨操派與隔山買牛派的分別:
前者從馬匹晨操時的恣態舉動, 推測出賽時的走規; 而後者則由多場馬匹陣上實際走勢表現, 解析晨操時的一些不尋常舉芷動態。
「珠寶世家」 - 忠心打仔馬, 出腳純熟靈活, 末段衝剌時更見低密兇狠, 陣上未見過岳頭側頸劣習, 和越跑越斜而不能快速修正的情況發生。曾數次在馬多場合於擠塞形勢下, 騎師亦可操控自如地推策, 左穿右插從馬群中棑眾而上, 最佳例子12-9-07及13-10-07果兩場, 淨係聽個call馬佬於末段時頻大叫"No way to go"及"check again", 咁都贏得出就知隻馬幾靈活和受操控啦!
「珠寶世家」馬仔細細氣量十足, 呢年半跑左十幾場二千米或以上途程既賽事 (十場有九場交出強烈後勁), 毌論是左轉或右轉, 貼內欄或處外疊, 轉彎時一樣順銗憎ㄨL外避。
「珠寶世家」不論long layoff後或已頻密參賽, 開縫眼罩都是此駒的必然出賽配備, 來港初晨課時的岳頭斜跑現象, 好可能因身處陌新環境, 加上冇戴慣常的V罩, 情況有如在陌生人面前冇著衫, 一時未能習慣才有此反常舉動姐。

Profiles of liup   
MML

HK
發表於: 2008-12-14 on 02:25
Quote:

On 2008-12-14 02:06, liup wrote:
.... 岳頭側頸 ... 在陌生人面前冇著衫...

Haha, liup, your descriptions are interesting.

冇著衫 > "岳頭側頸", 係咪應該形容為"騷首弄姿"貼切 d呀? ^_^

香港瓶呢場, 你 top 3 有冷有熱, 就跟你一條 鐵角 Q。

MML

HK
發表於: 2008-12-14 on 14:22
原來近兩次大盃賽都請來"阿旦"任頒獎 MC, 比起沿用嘅 ATV 肥仔, 格局提升不少。

女 MC 是誰呢?

liup

發表於: 2008-12-14 on 14:27
第一場國際賽香港瓶冇得爆, 三大熱門包辨WQT, 希望唔會係"暴熱暴冷"啦!

liup

發表於: 2008-12-14 on 14:28
Quote:

On 2008-12-14 14:22, MML wrote:
原來近兩次大盃賽都請來"阿旦"任頒獎 MC, 比起沿用嘅 ATV 肥仔, 格局提升不少。

女 MC 是誰呢?

朱凱澄

MML

HK
發表於: 2008-12-14 on 14:30
Quote:

On 2008-12-14 14:28, liup wrote:
Quote:

On 2008-12-14 14:22, MML wrote:

女 MC 是誰呢?

朱凱澄

Thanks ... but I don't know her. ^_^

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款