登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 大家點睇這五隻馬?
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 大家點睇這五隻馬?
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2008-12-27 on 22:34
Quote:

On 2008-12-27 22:21, home wrote:
haha阿占,請問資料有咩問題呢??

唔該您對一對26/12的一課好嗎?

Profiles of JimmyMa   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2008-12-28 on 00:06
「香港賽馬資料庫」員工剛檢查過每日晨操file,來源是缺少了一課,將會向晨操服務社查詢,謝謝尊貴的jimmyma會員的指導,本網亦將會盡量反醒晨操資料的問題。

「香港賽馬資料庫」可以好肯定,日後將「仍」會有如此情況出現,每日晨操檔案是直接收取晨操服務社資料,並未由「香港賽馬資料庫」員工輸入,而「香港賽馬資料庫」員工「並」不能有根據地用程式,或沒有足夠人手去翻查每日各馬匹的晨操資料,在此向尊貴的jimmyma會員致意萬七分謙意,情況並非「香港賽馬資料庫」員工能控制。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2008-12-28 on 00:21
Quote:

On 2008-12-27 16:57, hinchung wrote:
俾小小意見

第三場:10愛心大使
第六場:1瀟洒大少
第七場:7八逢九紫
第八場:3絕塵
第九場:4十則圍之

我諗住買條WP過關,過晒都幾肥仔水....hahaha

有四場我沒有意見, 不過就第七場的選擇提出兩個疑問.

1. 佢本身的體重變化是否合理.
2. 2+12+5 是極具競爭力的對手(尤其是2), 再加上你的目標馬, 等於4匹馬爭一個w, 三個p, 計風險同回報, 會唔會買第五場12號那類邊線會更好呢

Profiles of hkhorsetrack   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2008-12-28 on 01:30
一個唔小心就已經見到你有兩隻半冷推介...
就係第七場12永得勝及第五場12金碧神駒,好呀....我細心研究下先!
不過唔知明日有無雨呢?我剛剛回家發現有下雨呢!
Quote:

On 2008-12-28 00:21, hkhorsetrack wrote:
Quote:

On 2008-12-27 16:57, hinchung wrote:
俾小小意見

第三場:10愛心大使
第六場:1瀟洒大少
第七場:7八逢九紫
第八場:3絕塵
第九場:4十則圍之

我諗住買條WP過關,過晒都幾肥仔水....hahaha

有四場我沒有意見, 不過就第七場的選擇提出兩個疑問.

1. 佢本身的體重變化是否合理.
2. 2+12+5 是極具競爭力的對手(尤其是2), 再加上你的目標馬, 等於4匹馬爭一個w, 三個p, 計風險同回報, 會唔會買第五場12號那類邊線會更好呢

Profiles of hinchung   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2008-12-28 on 01:34
其實我估係晨操服務社個邊feed D data俾船主,咁晨操服務社個邊又無通知船主先會出現這個問題而已,其實這個問題我想不會經常發生的....唔好怪船主啦!^^

說真的,這個網真係已經有99分架喇!差個1分,係缺撼美來的!

Quote:

On 2008-12-27 22:34, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2008-12-27 22:21, home wrote:

Profiles of hinchung   
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2008-12-28 on 12:11
[quote]
On 2008-12-28 01:34, hinchung wrote:
其實我估係晨操服務社個邊feed D data俾船主,咁晨操服務社個邊又無通知船主先會出現這個問題而已,其實這個問題我想不會經常發生的....唔好怪船主啦!^^

說真的,這個網真係已經有99分架喇!差個1分,係缺撼美來的!

[quote]

我會選擇讚囉. 船主搞得好有心思,間唔中間唔中咁就有d新既feature加咗入去香庫度.射程範圍廣泛,以求做到家家有求,各取所需既目的.買個心到值啦.

Profiles of chungkwokshing   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2008-12-28 on 21:51
[quote]
On 2008-12-28 01:34, hinchung wrote:

Quote:

On 2008-12-27 22:34, JimmyMa wrote:
Quote:

hinchung兄, 這個晨操資料是經常錯的, 上季我已私自跟船兄投訴過多次, 而一路並沒有在網上說出此問題, 是因為我一路以為此資料是需人手輸入, 可能是佢一時手淫之誤, 把資料入錯, 這是值得原諒, 所以為有靠自己再查多次. 而今季亦已出現了數次的錯誤晨操資料, 我亦一字不提, 剛巧此次您提出愛心天使這馬, 我一䏲DB晨操資料已肯定唔駛買, 因此馬冇左最後試跑, 及後一查, 原來此馬在26/12是有最後試跑, 所以急急於網上更正此馬要買, 同時迫於向您說出原因, 因為我–言的錯誤資料而害您冇錢收, 就唔好意思.
現在您說晨操出版社是 feed D data晨操資料俾船主, 我諗問題就是: 大家都係由晨操出版社提供晨操資料, 點解每次錯誤都係發生在DB身上呢? 是否存在大細超呢? 抑或有別因, 這個問題, 船兄是否應該與晨操出版社頃一頃呢? 除非佢係免費提供俾您, 您就冇声出都好應該, 係唔係?

船主~~home

發表於: 2008-12-29 on 07:29
尊貴的jimmyma會員,晨操資料檔案問題,是「香港賽馬資料庫」的內部問題,不方便向會員提供,「香港賽馬資料庫」亦無必要向任何會員提供內部資料,謹向尊貴的jimmyma會員致謙。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2008-12-29 on 11:27
Quote:

On 2008-12-29 07:29, home wrote:
尊貴的jimmyma會員,晨操資料檔案問題,是「香港賽馬資料庫」的內部問題,不方便向會員提供,「香港賽馬資料庫」亦無必要向任何會員提供內部資料,謹向尊貴的jimmyma會員致謙。

船兄, 您嘅網頁財產係您私人問題, 我肯定100%知道我冇理由干涉內政, 祗是我作為交費會員, 如您範圍可以做得到的話, 而我理應亦可提出可改善之處, 盡量做到減少資料錯誤, 對嗎? 如您無能為力去做, 我又怎會强人所難呢!

船主~~home

發表於: 2008-12-29 on 11:42
Quote:

On 2008-12-29 11:27, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2008-12-29 07:29, home wrote:

船兄, 您H網頁財產係您私人問題, 我肯定100%知道我冇理由干涉內政, 祗是我作為交費會員, 如您範圍可以做得到的話, 而我理應亦可提出可改善之處, 盡量做到減少資料錯誤, 對嗎? 如您無能為力去做, 我又怎會L人所難呢!

尊貴的會員,鑑於閣下是收費的尊貴會員,所以經已說明,日後「將」仍會有類似事件發生。

p,s.
如果以朋友身份說話,喂,大細超就梗架啦,人地比幾錢一個月??內乜春政??呢D野講出黎有咩所謂,又唔係乜春商業秘密, 不過我見你回覆我既口吻,我覺得用番網站管理既身份同你講野適合D。

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款