登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 我愛駒三刀王真係有特權
Author 我愛駒三刀王真係有特權
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2009-01-08 on 16:24
上年已經成日上名,但暑假無端端畀重手減分...就算上次講得通...今次贏馬...公價加五分或以上...但就只加四分....等佢可以跑五班賽....

雖然我覺得離譜...但心底裡就好高興...
只要見到佢跑谷草A跑道一六五○米(15戰得1冠9亞1季3殿...僅1仗不入前四名)...埋頭就訓身落去

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2009-01-08 on 16:27
前仗跑第三都減一分,你愛駒真係唔同。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2009-01-08 on 16:37
馬會近年的傑作何其多....

馬匹加減分,都唔知用乜野標準

好似以下一則事情,就更顯馬會的管理問題:
http://www.hkheadline.com/blog/reply_blog_express.asp?f=4LCWF9SKMA106833&id=159685

有無9兩菜!!!

Profiles of rodney     

發表於: 2009-01-08 on 16:41
Quote:

On 2009-01-08 16:37, rodney wrote:

http://www.hkheadline.com/blog/reply_blog_express.asp?f=4LCWF9SKMA106833&id=159685

有無9兩菜!!!

唔係呀...咁搞笑...船主專欄寫臭佢~~~

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-01-08 on 16:59
Quote:

On 2009-01-08 16:37, rodney wrote:

有無9兩菜!!!

以下係「金剛小子」當晚出嘅賽後報告:

「 ... 被查詢有關「金剛小子」的差劣表現時,韋達說,坐騎全程走勢欠順。他說,「金剛小子」以往曾在直路上內閃,但是賽則大部分途程上有此傾向。他說,他對「金剛小子」甚為熟悉,是晚動作顯得不正常,入直路後迅速墮退。他認為,「金剛小子」前肢感覺疼痛。「金剛小子」須接受獸醫檢查及抽樣檢驗,賽後獸醫檢查該駒,並無發現任何明顯異常之處。「金剛小子」必須試閘及格,並且通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。...」

而以下係剛從 hkjc copy 嘅賽後報告:
「... 被查詢有關「金剛小子」的差劣表現時,韋達說,坐騎全程走勢欠順。他說,「金剛小子」以往曾在直路上內閃,但是賽則大部分途程上有此傾向。他說,他對「金剛小子」甚為熟悉,是晚動作顯得不正常,入直路後迅速墮退。他認為,「金剛小子」前肢感覺疼痛。「金剛小子」須接受獸醫檢查及抽樣檢驗,賽後獸醫檢查該駒,並無發現任何明顯異常之處。「金剛小子」必須通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。...」

問題係以上修訂在何時作出。我嘅經驗係, 即晚(日)賽後報告, 很多時在賽後三幾日內再有修正。

比較一下近日馬會開嘅記招(or 其他發表)及周一嶽因事故交代事件, 我感覺係, 馬會嘅氣熖及處事作風, 有多少似 七、八十年代嘅政府; anyway, 大機構嘛。

如果馬會請我做主席, 我首要會做嘅係將此機構推向似現時政府嘅作風! 不過唔知係等於 進步 or 倒退? ^_^

P.S. Please pm me, if 想請我做馬會主席。

Profiles of MML   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2009-01-08 on 17:22
文武,咁你覺你愛駒有特權是好定差?

當人人都睇到時,這就是善舉

Profiles of sxeditor   

發表於: 2009-01-08 on 17:24
Quote:

On 2009-01-08 17:22, sxeditor wrote:
文武,咁你覺你愛駒有特權是好定差?

當人人都睇到時,這就是善舉

我就無乜所謂~~~你都識講..我愛駒係受益者...呢隻三刀王...在我入行六年以黎...可以說是年年都會貼

見到佢退役....不得不認老矣

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2009-01-08 on 17:40
我專欄唔會有人睇,我幫你寫。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  

發表於: 2009-02-03 on 02:53
今次真係跑A跑道谷草1650米~!(15戰得1冠9亞1季3殿).............!!!!!!!!!!

但點解...配梁明偉....完全無合作數據支持..點算

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款