登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 幫鼤插A唔該各位! ^_^
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 幫鼤插A唔該各位! ^_^
shwong

註冊於: 08/12/2006
發帖數目: 236
發表於: 2009-02-10 on 03:18
第一場隻 10號 超級財星 梁靜華會靜靜食、定等下一次?
魔兄幫手睇睇好嗎?(因為我賭了二十幾年馬,都重係唔識睇狀態)
Jimmy兄如果路過,留隻字丫,唔該!
今年最後嗰1蚊,我想買埋落去。

Profiles of shwong   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2009-02-10 on 12:54
shwong賢弟, 我對超級財星嘅䏲法, 可分2點:
1) 練馬師-我對此廐冇乜好感, 操/谷馬手法不敢恭維, 賽前估敵又差, 就以得寶飛駒, 不老傳奇, 金鑽龍華等等為例, 所以我極少賭此馬房嘅馬. 至於此馬房嘅馬, 如果您認為隻馬已有班利, 又有狀態就可買番多少, 但如果像您喜賭大注W的投注, 就要小心, 因分分鐘會搏失, 跑過P或梗頸4. 所以此廐馬適宜一些"行騎樓底戴鋼盔"嘅人買, 就啱啦! 您咁钟意食大茶飯, 好似.....
2) 馬- 我從未買過此馬, 所以對佢冇乜印象, 但䏲上季萊騎2場出閘都好快, 父緣都好勁, 䏲動態就幾積極, 如果您認為對此馬有信心, 就不妨投注一些吧! 至於都爾, 今季嘅表現, 有目共睹, 走位取位都比前差左, 往住要飛出外檔黎衝走而蝕位.
Good Luck!

Profiles of JimmyMa   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-02-10 on 14:55
Quote:

On 2009-02-10 03:18, shwong wrote:
第一場隻 10號 超級財星 梁靜華會靜靜食、定等下一次?
魔兄幫手睇睇好嗎?(因為我賭了二十幾年馬,都重係唔識睇狀態)
Jimmy兄如果路過,留隻字丫,唔該!
今年最後嗰1蚊,我想買埋落去。

我出世二十幾年馬,我都認為自己唔識睇狀態......
這匹馬晨課向來是引人的, 所以無咩差的評語, 唯一詬病的是"急"..... 今次賽前亦同之前差唔多, 唯體重減番40磅是好事.

但你說到"今年最後嗰1蚊,我想買埋落去。", 這類重任, 我實在不想你以我上面的對話來決定

祝好運

Profiles of hkhorsetrack   
shwong

發表於: 2009-02-11 on 02:20
首先多謝兩位既回覆,對攪攪震冇幫趁既小弟,你地都咁盡力回答,小弟真係無言感激。

1. Jimmy兄:你講既我十分認同,其實佢係我最討厭既練馬師,殘安都比佢好。但因為我重未去到夠能力賭馬房可以賺錢既地步(我剩係睇得掂大高、河涼、間中撞中 易搭),所以現在重係用中學生既方法選馬。其實我買超級財星唔係信佢想WIN,只係覺得佢放都未必輸得晒,搏佢爆呔,不過隔夜得d咁既倍率,可以慳返啦。

2.魔兄:你唔好同我開玩笑啦!我以前用你寫既狀態資料結合即日磅位,平均1場馬可以劃走5、6隻馬,命中率重要高達85%,幾神奇呀!魔兄如果你叫唔識睇,我諗 積奇 可以叫盲啦!我重記得當年隻 開心,唔係你講,我都買唔到佢爆大冷,131倍呀。

多口一問,雖然今年重有廿幾蚊嬴,但其實我現在既賽馬投注事業開始停滯不前,總係覺得爭感d野,我想應開始涉足馬房那一方面既知識,你地可唔可以指點下我哩一隻迷途老羊呀!(註:我唔係想聽馬房內幕消息,而係想知各馬房用什麼方法練馬致勝或點樣可以入馬房做工,冇人工都無關係架)。

RodRod

註冊於: 05/10/2003
發帖數目: 292
Hong Kong
發表於: 2009-02-11 on 13:25
千其咪講"今年最後嗰1蚊,我想買埋落去"這類說話,好唔老黎呀。

小弟試過係賭場見人玩百家樂,將枱面見到既籌碼買晒落去,仲大大聲話:好!最後一鋪!小弟馬上買對家,結果呢?話明最後一鋪,梗係好行夾唔送啦。小弟都好多謝他。以後試過幾次類似情況,次次都搵到錢嫁。

Profiles of Rod   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-02-11 on 19:18
梗頸四!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-02-12 on 11:27
Quote:

On 2009-02-11 02:20, shwong wrote:
首先多謝兩位既回覆,對攪攪震冇幫趁既小弟,你地都咁盡力回答,小弟真係無言感激。

1. Jimmy兄:你講既我十分認同,其實佢係我最討厭既練馬師,殘安都比佢好。但因為我重未去到夠能力賭馬房可以賺錢既地步(我剩係睇得掂大高、河涼、間中撞中 易搭),所以現在重係用中學生既方法選馬。其實我買超級財星唔係信佢想WIN,只係覺得佢放都未必輸得晒,搏佢爆呔,不過隔夜得d咁既倍率,可以慳返啦。

2.魔兄:你唔好同我開玩笑啦!我以前用你寫既狀態資料結合即日磅位,平均1場馬可以劃走5、6隻馬,命中率重要高達85%,幾神奇呀!魔兄如果你叫唔識睇,我諗 積奇 可以叫盲啦!我重記得當年隻 開心,唔係你講,我都買唔到佢爆大冷,131倍呀。

多口一問,雖然今年重有廿幾蚊嬴,但其實我現在既賽馬投注事業開始停滯不前,總係覺得爭感d野,我想應開始涉足馬房那一方面既知識,你地可唔可以指點下我哩一隻迷途老羊呀!(註:我唔係想聽馬房內幕消息,而係想知各馬房用什麼方法練馬致勝或點樣可以入馬房做工,冇人工都無關係架)。

唔好意思搭下訕,小弟覺得shwong兄的事業心幾強,大有勾踐臥薪嘗膽的意志力,有志者事竟成.不過,中意食壽司都唔一定要做日本人……
雖則小弟目前對賭馬只是半玩票性質,並不能比倒d專業意見你,然小弟幾年前都有五六年時間專職賭馬,對賽馬投注事業停滯不前呢樣野有過較深刻的感受,在順手時大魚大肉,風花雪月,在失運時便總是覺得掙錢的速度跟不上花錢的速度,很容易便亂左章法,動搖了原則……
其實shwong兄至今仍有廿元的盈利,當已可算是贏錢的5%的馬迷之列了,能清楚知道成盤數,說明shwong兄對此事業係認真的,由此推斷shwong兄的選馬能力並不止於中學生水準了.或者稍為檢討一下投注方式或習慣便可豐衣足食了.
小弟覺得選馬的能力固然重要,但更重要的因素是理財能力, 選馬的能力再高,缺乏理財能力,最后結果大都是竹籃打水,尤其係無其他生錢回籠的全職業選手.而如果理財能力高, 選馬的能力略差,尚可長賭長有,當然,既能理財能力高,又是選馬能力高,便是貴不可言了.
講了一大堆”肺”話, shwong兄不介意就好了!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2009-02-12 on 12:28

shwong賢弟, 真係好嘅唔靈, 醜嘅靈, 財星誠意十足跑此場馬, 結果又係梗頸四, 希望您冇乜損失呢! 至於您覺賽馬事业停滯不前的諗法, 我諗您先要問一問自己, 您想贏幾多錢為目標, 因為每個人要求都不一樣, 例如有人祗要求一季有10-20%收入就心滿意足, 所以佢地專賭重P, 而我目標一季係要有1-2M收入, 咁您又要定幾多$為目標呢. 至於您現有廿个盈餘, 可先拿10個去買bluechip作長綫投資. Sam兄說得非常對, 一個人不懂理財, 就像那个看更佬贏了幾千萬, 現在又變回做看更, 這是一個活生生的教材, 您還要走的路很長, 至於您話想入馬圈揾食, 唔好䏲得咁簡單, 幾多以前做騎師, 現在做緊操馬/副練都欠外圍佬一身債, 唔係您䏲得外表咁風光嘅

shwong

發表於: 2009-02-13 on 03:36
首先多謝Rod兄、Sams兄及Jimmy兄的回信及指教,小弟受教了,多謝你地既告戒,其實我唔係輸到發悔氣,只係賭馬賭到好倦又冇乜進步,所以想休一休!

隔夜見財星20倍都冇,所以冇買落去。佢十次有誠意八成性無能!佢有誠意既馬,我又點敢買丫!
其實我經過上個馬季後,重點敢對賽馬有目標丫,但唔買返一兩蚊,又好似人生冇乜刺激,唔知做咩好。
老實講,今年雖然有啲錢賺,但過程之困難,真係咁二十幾年黎最辛苦,唔單只靈魂要忍,肉體都要忍,否則中風都似。
話說為左睇下自己識既野重有冇用,所以重新將以往自己肯定過既野,全部放棄再重新測試。咁買一場馬就開始好多野做勒,既要重新度實力、又要度形勢、又要睇狀態、又要分析操練,又要睇賠率,又要估練馬師想隻馬點跑,重要留意並估計即場跑道情況,騎師有冇訓著又唔可以忽略,磅位又唔可以唔理,未去到入閘,都唔敢買落去,但當選好晒後,要買落去既時候,先發覺斷左線買唔到,點解會咁?因為馬會個投注網頁為保護脆弱既投注人,如果係佢個投注網頁乜都唔做,未夠三十分鐘,就會通知你將於2分鐘內登出,如果按繼續用,又乜都唔做,再次未夠三十分鐘,今次就連提示都唔會出,直接同你登出,重唔會同通知你,費事令你分心。最慘既係,十次咁既情況,有六、七次都選中但又買唔到。我諗嗰種感覺,應該同女人小產的感覺可以比美,但女人一年最多小產一次,我呢,一年唔夠就差唔多小產七次 *_*。打去投訴,就叫你每15分鐘按更新一次。咁好啦,本來已經多野做,依家每15分鐘又再多樣野做,咁點專心度馬?真係頂唔順時打電話同馬會低聲下氣講:我投注就係想稍為危險一下,火星人又未到地球,可唔以唔好咁保護我,等我放任一下啦,佢又話唔得。唉!當你經常被逼去刷新馬會最短時間內進行投注既世界紀綠,就真係人都癲架!唔收手唞鵅A你話點可以生存落去。(話時話係度初初見到有人買馬時對住4、5隻Mon,覺得佢用哩C眼都應該睇唔晒啦,心諗條友九成九扮勁啫!依加先知道條友可能經常有小產既遭遇,唔買多幾隻Mon𥄫住馬會,真係被佢寵幸左都唔知。重有重有,有時我都唔明,究竟魔兄比我多幾多隻眼同時間,我睇一星期晨操已經成隻喪屍咁,佢可以玩足成季,重落哩評語,真係XYZ,點做架),有啲眼訓,就打住咁多先啦。

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2009-02-13 on 15:09
[quote]
On 2009-02-13 03:36, shwong wrote:
首先多謝Rod兄、Sams兄及Jimmy兄的回信及指教,小弟受教了,多謝你地既告戒,其實我唔係輸到發悔氣,只係賭馬賭到好倦又冇乜進步,所以想休一休!

隔夜見財星20倍都冇,所以冇買落去。佢十次有誠意八成性無能!佢有誠意既馬,我又點敢買丫!
其實我經過上個馬季後,重點敢對賽馬有目標丫,但唔買返一兩蚊,又好似人生冇乜刺激,唔知做咩好。
老實講,今年雖然有啲錢賺,但過程之困難,真係咁二十幾年黎最辛苦,唔單只靈魂要忍,肉體都要忍,否則中風都似。
話說為左睇下自己識既野重有冇用,所以重新將以往自己肯定過既野,全部放棄再重新測試。咁買一場馬就開始好多野做勒,既要重新度實力、又要度形勢、又要睇狀態、又要分析操練,又要睇賠率,又要估練馬師想隻馬點跑,重要留意並估計即場跑道情況,騎師有冇訓著又唔可以忽略,磅位又唔可以唔理,未去到入閘,都唔敢買落去,但當選好晒後,要買落去既時候,先發覺斷左線買唔到,點解會咁?因為馬會個投注網頁為保護脆弱既投注人,如果係佢個投注網頁乜都唔做,未夠三十分鐘,就會通知你將於2分鐘內登出,如果按繼續用,又乜都唔做,再次未夠三十分鐘,今次就連提示都唔會出,直接同你登出,重唔會同通知你,費事令你分心。最慘既係,十次咁既情況,有六、七次都選中但又買唔到。我諗嗰種感覺,應該同女人小產的感覺可以比美,但女人一年最多小產一次,我呢,一年唔夠就差唔多小產七次 *_*。打去投訴,就叫你每15分鐘按更新一次。咁好啦,本來已經多野做,依家每15分鐘又再多樣野做,咁點專心度馬?真係頂唔順時打電話同馬會低聲下氣講:我投注就係想稍為危險一下,火星人又未到地球,可唔以唔好咁保護我,等我放任一下啦,佢又話唔得。唉!當你經常被逼去刷新馬會最短時間內進行投注既世界紀綠,就真係人都癲架!唔收手唞鵅A你話點可以生存落去。(話時話係度初初見到有人買馬時對住4、5隻Mon,覺得佢用哩C眼都應該睇唔晒啦,心諗條友九成九扮勁啫!依加先知道條友可能經常有小產既遭遇,唔買多幾隻Mon𥄫住馬會,真係被佢寵幸左都唔知。重有重有,有時我都唔明,究竟魔兄比我多幾多隻眼同時間,我睇一星期晨操已經成隻喪屍咁,佢可以玩足成季,重落哩評語,真係XYZ,點做架),有啲眼訓,就打住咁多先啦。

[/quote
shwong賢弟, 依個問題好簡單哩,您點解唔用電話投注呀? 您係大户, 當入閘開始時, 您就打通電話俾埋密碼佢, 佢叫您投注, 您叫佢等一等, 直至您决定買乜才同佢講, 如決定唔買, 就可收線或同佢講唔買啦. 佢唔敢窒您嘅, 您係大户喎

Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款