登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 神舟穿梭
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 神舟穿梭
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2009-03-06 on 13:54
Sam兄, 您隻愛馬退出左添, 咁您又少左個復仇機會喎

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-03-06 on 14:40
Quote:

On 2009-03-06 13:54, JimmyMa wrote:

セ有隻咁既馬咩?我買開果隻己經"退左翼"了!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2009-03-06 on 17:23
Quote:

On 2009-03-06 14:40, samana wrote:
Quote:

On 2009-03-06 13:54, JimmyMa wrote:

Sam兄, 我個手寫板唔知攪乜鬼, 個 " 洲 " 字(冇3點水)成日寫唔到, 唯有用"舟" 字代替囉. 而小弟深深感受到您对您這愛駒的名字, 因而使您此駒如出, 必會捧場, 從而帶回給您無數昔曰在 "神洲" 那種對您前呼後擁, 美女無數的光輝日子, 這種情義结, 就像我由150元一直揸住唔放到今天跌到43元的滙豐一樣,
小弟深深體會到. 今次此駒退出, 对您黎講, 是好是壞也不知, 但起碼唔駛再諗買唔買囉,
但我仲諗緊仲追唔追買滙豐好呢?

晒馬samana

發表於: 2009-03-06 on 18:01
Quote:

On 2009-03-06 17:23, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2009-03-06 14:40, samana wrote:
Quote:

Sam兄, 我個手寫板唔知攪乜鬼, 個 " 洲 " 字(冇3點水)成日寫唔到, 唯有用"舟" 字代替囉. 而小弟深深感受到您对您這愛駒的名字, 因而使您此駒如出, 必會捧場, 從而帶回給您無數昔曰在 "神洲" 那種對您前呼後擁, 美女無數的光輝日子, 這種情義结, 就像我由150元一直揸住唔放到今天跌到43元的滙豐一樣,
小弟深深體會到. 今次此駒退出, 对您黎講, 是好是壞也不知, 但起碼唔駛再諗買唔買囉,

如果講馬,細佬仲可以九upニ句,講到股票,細佬就真係敗軍之將,不敢言勇了.神州的歲月己成過去,今次要踱下幸福點創造!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2009-03-06 on 19:23
Quote:

On 2009-03-06 18:01, samana wrote:
Quote:

On 2009-03-06 17:23, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

如果講馬,細佬仲可以九upニ句,講到股票,細佬就真係敗軍之將,不敢言勇了.神州的歲月己成過去,今次要踱下幸福點創造!

Sam兄, 隻幸福經您一題, 無論WP飛都排列第3位, 唔通今次真係黎料? p如請kamchung兄俾啲高見好喎, 因佢对此馬最有研究.

713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2009-03-06 on 19:55
Quote:
Sam兄, 我個手寫板唔知攪乜鬼, 個 " 洲 " 字(冇3點水)成日寫唔到, 唯有用"舟" 字代替囉. 而小弟深深感受到您对您這愛駒的名字, 因而使您此駒如出, 必會捧場, 從而帶回給您無數昔曰在 "神洲" 那種對您前呼後擁, 美女無數的光輝日子, 這種情義结, 就像我由150元一直隋磾攭顐鴗竣捅^到43元的擢蚺@樣,
但我仲諗緊仲追唔追買擢蛈n呢?

剛聽完傳媒老前輩黎則奮先生的電台傾談,我已大力同親友講,若你同匯豐有不解之緣,這一隻內容一定要聽
因為世界已經變了,我認同他見解,不但不要供股重要換馬

jimmy兄,若有興趣我傳這集討論你聽
我認同他見解,但不影響你決定,只係講他的言論值得一聽

Profiles of sxeditor   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2009-03-06 on 20:50
Quote:

On 2009-03-06 19:55, sxeditor wrote:
Quote:
Sam兄, 我個手寫板唔知攪乜鬼, 個 " 洲 " 字(冇3點水)成日寫唔到, 唯有用"舟" 字代替囉. 而小弟深深感受到您对您這愛駒的名字, 因而使您此駒如出, 必會捧場, 從而帶回給您無數昔曰在 "神洲" 那種對您前呼後擁, 美女無數的光輝日子, 這種情義结, 就像我由150元一直隋磾攭顐鴗竣捅^到43元的擢蚺@樣,
但我仲諗緊仲追唔追買擢蛈n呢?

剛聽完傳媒老前輩黎則奮先生的電台傾談,我已大力同親友講,若你同匯豐有不解之緣,這一隻內容一定要聽
因為世界已經變了,我認同他見解,不但不要供股重要換馬

jimmy兄,若有興趣我傳這集討論你聽
我認同他見解,但不影響你決定,只係講他的言論值得一聽

金兄的一番好意小弟當然接受, 但我不知如何接收呢? 而我也極認同"世果真的变了"這句話, 就像我, 一早已把我所有滙丰的户口取消了,
咦! 既然係咁, 點解我仲揸住哂滙丰啲股票, 唔通依啲真係情義结?

發表於: 2009-03-06 on 21:27
Quote:
金兄的一番好意小弟當然接受, 但我不知如何接收呢? 而我也極認同"世果真的变了"這句話, 就像我, 一早已把我所有壑左户口取消了,
咦! 既然係咁, 點解我仲隋礅{壑啲股票, 唔通依啲真係情義结?

我傳去你電郵呀~~其實我未聽這位前輩評論時
都一如所有不知情港人般對匯豐有信心
佢點會不值一百元
但當你聽完,我再回想恆生銀行的柯清輝曾公開講(匯豐子銀行),佢都不明匯豐為何不發盈利警告
要匯豐的粉絲為匯豐來個血肉長城頂股價
就愈感到黎前輩言之有理(個人觀感),希望對你有啟示
稍後電郵給你

晒馬samana

發表於: 2009-03-06 on 21:33
Quote:

On 2009-03-06 21:27, sxeditor wrote:
Quote:
金兄的一番好意小弟當然接受, 但我不知如何接收呢? 而我也極認同"世果真的变了"這句話, 就像我, 一早已把我所有壑左户口取消了,
咦! 既然係咁, 點解我仲隋礅{壑啲股票, 唔通依啲真係情義结?

佢點會不值一百元
但當你聽完,我再回想恆生銀行的柯清輝曾公開講(匯豐子銀行),佢都不明匯豐為何不發盈利警告
稍後電郵給你

小弟都想學下嘢,占兄收到電郵可否轉給小弟分享.

發表於: 2009-03-06 on 23:01
Quote:

On 2009-03-06 21:33, samana wrote:
Quote:

On 2009-03-06 21:27, sxeditor wrote:
Quote:

佢點會不值一百元
稍後電郵給你

小弟都想學下嘢,占兄收到電郵可否轉給小弟分享.

jimmy兄,聽完有無乜野啟發,認同他講法嗎?
sam兄,聽下無妨,幾有得著^_^

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款