登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 神舟穿梭
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 神舟穿梭
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2009-03-06 on 23:11
Quote:

On 2009-03-06 23:01, sxeditor wrote:
Quote:

On 2009-03-06 21:33, samana wrote:
Quote:

On 2009-03-06 21:27, sxeditor wrote:
Quote:
金兄的一番好意小弟當然接受, 但我不知如何接收呢? 而我也極認同"世果真的变了"這句話, 就像我, 一早已把我所有壑左户口取消了,
咦! 既然係咁, 點解我仲隋礅{壑啲股票, 唔通依啲真係情義结?

我傳去你電郵呀~~其實我未聽這位前輩評論時
都一如所有不知情港人般對匯豐有信心
佢點會不值一百元
但當你聽完,我再回想恆生銀行的柯清輝曾公開講(匯豐子銀行),佢都不明匯豐為何不發盈利警告
要匯豐的粉絲為匯豐來個血肉長城頂股價
就愈感到黎前輩言之有理(個人觀感),希望對你有啟示
稍後電郵給你

小弟都想學下嘢,占兄收到電郵可否轉給小弟分享.

jimmy兄,聽完有無乜野啟發,認同他講法嗎?
sam兄,聽下無妨,幾有得著^_^

聽完之後, 暫時決定股票就唔賣, 不過就唔供股囉, 雖然收埋倫敦怏車啲彩池都夠供股, 現在留番啲錢黎買啲收息股好過, 無謂同啲人一齊顛呀, 係唔係呢?:lol:

Profiles of JimmyMa   
713719sxeditor

註冊於: 26/02/2004
發帖數目: 3448
發表於: 2009-03-06 on 23:25
Quote:

On 2009-03-06 23:11, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2009-03-06 23:01, sxeditor wrote:
Quote:

On 2009-03-06 21:33, samana wrote:
Quote:

On 2009-03-06 21:27, sxeditor wrote:
Quote:
金兄的一番好意小弟當然接受, 但我不知如何接收呢? 而我也極認同"世果真的变了"這句話, 就像我, 一早已把我所有壑左户口取消了,
咦! 既然係咁, 點解我仲隋礅{壑啲股票, 唔通依啲真係情義结?

我傳去你電郵呀~~其實我未聽這位前輩評論時
都一如所有不知情港人般對匯豐有信心
佢點會不值一百元
但當你聽完,我再回想恆生銀行的柯清輝曾公開講(匯豐子銀行),佢都不明匯豐為何不發盈利警告
要匯豐的粉絲為匯豐來個血肉長城頂股價
就愈感到黎前輩言之有理(個人觀感),希望對你有啟示
稍後電郵給你

小弟都想學下嘢,占兄收到電郵可否轉給小弟分享.

jimmy兄,聽完有無乜野啟發,認同他講法嗎?
sam兄,聽下無妨,幾有得著^_^

聽完之後, 暫時決定股票就唔賣, 不過就唔供股囉, 雖然收埋倫敦怏車啲彩池都夠供股, 現在留番啲錢黎買啲收息股好過, 無謂同啲人一齊顛呀, 係唔係呢?:lol:

我唔係鼓吹你以他見解來決定你資產,只係因你提開你有匯豐,所以我才叫你聽一聽,多一份資訊
我申報我完全無匯豐股票

若我自己解讀,佢意思直頭話匯豐供股係搵笨七
可以容許,直頭將現在匯豐股票立即換另一高息藍籌股,因為匯豐有排衰,要復原起碼要三至四年
回復一百四十元更加要好耐

Profiles of sxeditor   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款