登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 韋達選騎(嘉飛)棄(神勇將軍)?
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 韋達選騎(嘉飛)棄(神勇將軍)?
粗茶淡饭dh385234

註冊於: 12/01/2005
發帖數目: 345
發表於: 2009-03-30 on 12:01
(神勇將軍)(嘉飛)兩者韋達選騎了(嘉飛)?,兩者都有實力贏馬之馬相信韋達都幾難取舍,可能實力上稱高小小(嘉飛)。不過(神勇將軍)排個一檔狀態保持到真系唔敢輕言放棄,我反而覺得如兩者賠率唔太熱系兩者都可同支持。

Profiles of dh385234   
HenryLaw

註冊於: 04/01/2007
發帖數目: 129
Hong Kong & North America
發表於: 2009-03-30 on 15:22
粗兄,恕小弟唐突開口插咀。我認為冠軍癈達根本唔識騎隻「神勇將軍」,睇佢上仗直路上手忙腳亂令馬兒遲遲未能平衡步伐,到人地走哂最後百零米才安定平衡,衝力需L也為時巳晚,回配合拍海少有賠率加大勇加內檔,爭勝份子之一呢場馬贏得的有多駒,如1, 3, 7。
但大賽冠軍癈達改騎「嘉飛」,跑第四我話佢好嘢,馬兒勇態巳過,分明靠害諸君要小心此鬼計。

Profiles of HenryLaw   Email HenryLaw   
閃電飛龍19633356

註冊於: 07/09/2007
發帖數目: 708
發表於: 2009-03-30 on 16:07
我敢向燈泡保證,倆只馬都唔WIN得,你慢慢度下會發現呢場有只大老虎係度吸緊力,星期三就黎料

Profiles of 19633356   Go to the user WebSite 19633356   
粗茶淡饭dh385234

註冊於: 12/01/2005
發帖數目: 345
發表於: 2009-03-30 on 16:19
大家提醒下系好事
(神勇將軍)上仗已好仲意,明顯狀態好好多,呢次一樣仲意,不過就系因韋達選騎關系,再講(嘉飛)都唔系太差既,我相信都會有好表現,而(神勇將軍)有一檔好位如有心贏馬完全有機會,所以我兩者會支持小小....(嘉飛)可能會熱少少當保本。

Profiles of dh385234   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-03-30 on 17:56
RE: (神勇將軍)

計死數:如果上次 (R458) L400 可以快 0.2-0.3s 會理想 d。 當然, 冇理由期望頭馬"一切順利"再跑快 0.2-0.3s, 因為佢已經好後追上黎; 責任應該落在前列馬群, Fr1 慢咗, 而佢地冇能力推快末段, 所以被後上馬步速不利而追及。(神勇將軍)大致屬於中置, 如果佢表現好 d, 唔會俾"一切順利"追到。整體上, R458 水平不高, (神勇將軍)在該場表現及格。

今次嘅(神勇將軍), 6-up 我會預佢, 純因為 1檔, 而非上次入 Q 令我有任何憧憬。 Anyway, winner 計, 佢屬於 vulnerable 一類, yet 預佢, 因為將會較低機會跑錯。

Profiles of MML   
RedWhiteBlue

註冊於: 24/06/2007
發帖數目: 83
發表於: 2009-03-30 on 19:59
請問各位如何評價同是R458既常山鳳寶?

Profiles of RedWhiteBlue   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-03-30 on 22:34
Quote:

On 2009-03-30 19:59, RedWhiteBlue wrote:

unknown

Profiles of hkhorsetrack   
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-03-31 on 01:16
Quote:

On 2009-03-30 19:59, RedWhiteBlue wrote:

我就斷估 :

假設"常山鳳寶"順衝可以追過"玉峽生輝", 負 ~1.25L; 調整後 L400 / 800 = 23.33 / 46.61; 沿途走位 5-5-3 (1w-1w-1w)。

以"步速稍利前中置" 及 "0w = 1w & 略勝 2w" 為基礎, R458 表現勝過"常山鳳寶"嘅有 "一切順利"、"神勇將軍"、"精英財星", 同級有"牛精金星"; 其中"神勇將軍"、"牛精金星"表 2w, 可略調高些少。

Profiles of MML   
bluechips

註冊於: 02/04/2006
發帖數目: 302
發表於: 2009-03-31 on 01:32
Quote:

馬會走勢評述 : null

居領放馬之後,落後三個馬位,走第二疊。慢步速不合發揮,直路上大多受阻,因而未能施為。nullnull

Profiles of bluechips   
HenryLaw

註冊於: 04/01/2007
發帖數目: 129
Hong Kong & North America
發表於: 2009-03-31 on 09:53
馬會評語係幫唔到你太多的,我們自己若不放時機及心機,勝負大家係心照。
英國出世及比賽的「常山鳳寶」己經準備哂出擊,水土自原全適應,狀態一早起哂(五月收爐),大摩俾足時間佢唔迫佢每天只係踱步或游水,等到十一月尾才開始跳,三月初出即想偷一千直路,可惜全程走中檔唔衰咿O哀,碰到當起的「星火燎原」都只係輸個零位,上次全程被阻到飛起從未望空,賽後繼續做嘢態G更上一層樓,今次機會十分樂觀,我想用佢做Q胆。

Profiles of HenryLaw   Email HenryLaw   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款