登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 大浪西灣
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 大浪西灣
頻頻的plenty

註冊於: 02/02/2003
發帖數目: 647
發表於: 2009-06-04 on 17:51
Dear Sam:

多謝先, 用黎做桌面好似唔夠大張, 需唔需要我另外SEND多一張俾你, 順便可以冇埋我個礙眼既簽名.

Dear bluechips:

你應該對攝影都有認識, 唔係都唔會問到FILTER既問題, 依張冇用呀, 我轉左白平衡, 所以影出來會比較藍, 再加下地下既街燈, 所以會天藍地橙咁.
第七張再高D會俾雲遮左, 仲有最主要果陣我地都影得差唔多, 好眼瞓, 要返去訓, 哈哈~

Profiles of plenty   Email plenty   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2009-06-04 on 18:17
大浪西灣,曾經唔少腳毛係個度。
上面仲有個三疊潭,一個幾高既瀑布黎。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2009-06-04 on 18:31
Quote:

On 2009-06-04 18:17, home wrote:
大浪西灣,曾經唔少腳毛係個度。

除左腳毛,相信還有不少青春少艾的......唉...

{睇完,就快快delete我個post,免得阿嫂再追問啦..}

Profiles of rodney     
MML

註冊於: 05/04/2003
發帖數目: 5650
HK
發表於: 2009-06-04 on 18:37
Quote:

On 2009-06-04 17:51, plenty wrote:
Dear Sam:

多謝先, 用黎做桌面好似唔夠大張, 需唔需要我另外SEND多一張俾你, 順便可以冇埋我個礙眼既簽名.

你應該對攝影都有認識, 唔係都唔會問到FILTER既問題, 依張冇用呀, 我轉左白平衡, 所以影出來會比較藍, 再加下地下既街燈, 所以會天藍地橙咁.
第七張再高D會俾雲遮左, 仲有最主要果陣我地都影得差唔多, 好眼瞓, 要返去訓, 哈哈~

其實依家 d 數碼攝影仲多唔多用 filters? 我後生時玩影相, 淨係星鏡、色鏡都十幾塊, 但數碼相可在 photoshop 或其他 software 再執。
(P.S. 我 out 咗十幾年架啦)

Profiles of MML   
頻頻的plenty

發表於: 2009-06-04 on 18:45
Quote:

On 2009-06-04 18:37, MML wrote:
其實依家 d 數碼攝影仲多唔多用 filters? 我後生時玩影相, 淨係星鏡、色鏡都十幾塊, 但數碼相可在 photoshop 或其他 software 再執。

其實FILTER都有用, 但係某幾隻會多, 星鏡, 偏光鏡, 漸變灰咁, 有顏色既都唔多點用. 以我自己為例.

Profiles of plenty   Email plenty   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-06-04 on 20:12
Dear Sam:

---------------------------------
多謝晒,比個信箱你,上次仲欠你餐Lunch,今次又領情了,真係唔好意思,暑假時占兄過來飲茶call埋你,(佢手瓜起展,埋單有打折呢),你d Excel 咁 work,有d程式要請教下你.
[email protected]

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2009-06-04 on 20:26
Quote:

On 2009-06-04 18:37, MML wrote:
Quote:

On 2009-06-04 17:51, plenty wrote:
Dear Sam:

都有需要用filters.

因為任何後期 photoshop黑房工程,是記錄於Exif裡。
如要參賽或期他用途,有關方面都需要提供此file,確保無後期人工修改

Profiles of rodney     
頻頻的plenty

發表於: 2009-06-04 on 20:57
Quote:

On 2009-06-04 20:12, samana wrote:
多謝晒,比個信箱你,上次仲欠你餐Lunch,今次又領情了,真係唔好意思,暑假時占兄過來飲茶call埋你,(佢手瓜起展,埋單有打折呢),你d Excel 咁 work,有d程式要請教下你.

乜你有欠我LUNCH咩, 我應該冇乜野幫過你,
我SEND出E-MAIL俾你, 因FILE比較大, 所以我分開兩個SEND, 收唔到再話我知啦.
Excel依到大把人好過架, 請教就唔好講喇, 大家研究下就可以喇~~

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-06-04 on 21:14
Quote:

On 2009-06-04 20:57, plenty wrote:
Quote:

On 2009-06-04 20:12, samana wrote:

乜你有欠我LUNCH咩, 我應該冇乜野幫過你,
我SEND出E-MAIL俾你, 因FILE比較大, 所以我分開兩個SEND, 收唔到再話我知啦.
Excel依到大把人好過架, 請教就唔好講喇, 大家研究下就可以喇~~

收到了! 正! 謝了!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款