登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 馬場一天遊
Author 馬場一天遊
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2009-06-14 on 00:34
我都要學下河馬仔寫下D comment先~~

今朝早本來諗住係屋企買下馬仔,全力度緊馬個陣,突然間電話嚮起,一聽...原來係我好兄弟的女朋友,佢講我好兄弟今日唔舒服,但係又book鬼左百勝廳,所以問我去唔去,我其實都唔知點答好,但係朋友講無問題又叫我帶佢去馬場,唔好浪費左D野(我講D餐呀)...咁就唯有答應啦!

去到約十二點三、四左右啦坐低就點野,就係咁樣12:34分就點左野....

咁就一直等等等...等下等....跑完第一場都未黎野,我覺得算啦...等多陣無問題既~~因為我未餓嘛~~haha

跑完第一場當然唔中啦,第二場又唔中,當然火滾滾...發現仲未黎野,當然摧下佢可唔可以快D...結果就要差不多第三場開跑先來了一碟叉燒及湯~~

到第四場個陣~~終於來主菜啦~~點知可能馬會覺得我地等得耐,就送D毛俾我既主菜度,再火上加油的情況下叫佢地換另一樣,點知佢地講廚房無晒野喇喎~~~真係一讚再讚這家"打算"成為國際級馬場的服務!

個人已經嬲嬲地, 再加上頭四場都唔中,真係有開始火滾,但係又唔可以係朋友妻面前發火架嘛...只好冷靜睇馬!果然皇天不負有心人,到第六場亂買一通,你地睇下我點亂買就知道,我真係亂買架喇....唔好問我點解買完WP唔用佢做Q膽而買QP,但係唔買WP個隻就做Q膽,但係單T就用另一隻做膽...hahaha我完全答你唔到,因為我真係亂買馬的!

當然中左呢場之後本來好開心的!但係跑完之後再醒起...弊...無係hkhorsedb玩遊戲....唉~~~~~~走個陣都一路online....本來臨走之前想玩埋遊戲先出去,但係....唔記得...=______=!!!

Profiles of hinchung   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2009-06-14 on 11:32
依啲就叫做小注可以怡情, 冇乜壓力, 真係人生一樂也

Profiles of JimmyMa   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2009-06-14 on 12:26
Quote:

On 2009-06-14 11:32, JimmyMa wrote:

係呀...hehehe
其實我買馬好細架咋....
事實係唔敢買咁大~~無膽嘛...haha
不過掉轉輸左又唔緊要既...所以成日亂買就係咁既原因...

Profiles of hinchung   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2009-06-14 on 13:06
Quote:

On 2009-06-14 12:26, hinchung wrote:
Quote:

On 2009-06-14 11:32, JimmyMa wrote:

係呀...hehehe
其實我買馬好細架咋....
事實係唔敢買咁大~~無膽嘛...haha
不過掉轉輸左又唔緊要既...所以成日亂買就係咁既原因...

係呀, 我從來唔贊成人去賭馬, 但從來贊成人去玩馬仔, 我老豆90幾歲我一樣叫佢玩唔好停, 繼續玩, 所謂小注可以怡情, 咪當娛樂費囉! 同埋由於冇壓力, 分分鐘有時仲食到大茶飯添! 先個排佢先同我講, 中左條Q過三關, 收左幾皮野喎

Profiles of JimmyMa   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款