登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 高乘駿幾時返嚟架?今日明報見到奀M欄..
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )
Author 高乘駿幾時返嚟架?今日明報見到奀M欄..
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-08-19 on 21:22
晒駱駝兄, 所述的故事唔錯, 我有些少 suggested amendment "蜘蛛有八只脚"。

HaHa,蜘蛛少咗二隻脚,mml兄都執倒.真係專業了……

不過既然係吹水,點都要撑落去:(以下故事純属搞笑,請勿多心)

話說遠古時的蜘蛛和其他昆虫一樣祗有六只脚,也不叫(知注)蜘蛛,而叫做”小猪迷”,本領也和我輩市井差不多,一直相安無事.直到有一天”小猪迷”不甘寂寞,嫌自己祗有六只脚唔够”八”,於是便找個圈中人良師益友過左二手比佢,從此”小猪迷”便有了八只脚,名字也叫做(知注)蜘蛛了.
這個”圈中人”的稱謂可想而知威力幾大呢!唔知點解却有人唔肯認.小弟一向都係又唔知羞又無戒口,我唔怕話比大家知.小弟都做過圈中人,小弟以前響旺角砵繭街就有很多”馬房”兄弟,而家脫離圈子好耐了,偶而經過旺角,仲有幾個馬伕埋黎細聲爆料,邊邊隻馬够狀態够弗咁.都幾够朋友架.

玩笑如果過左籠,千祈咪上心,小弟致歉了!

在此衷心的多謝mml兄的指正,小弟又長了見識!

最後提醒下大家,膠袋稅已開始征收,新一季各位馬迷和氣生財,往馬會收錢時記得自備環保袋呀!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2009-08-31 on 14:12
Quote:

On 2009-08-19 16:56, MML wrote:
.....
Rodney 兄真疏爽, 喜歡送禮, 我都有幸收過幾個珍貴folders, 雖用不着, 我好好珍藏了, 在此再謝過。
......

十分認同Rodney兄疏爽喜歡送禮, 雖然遠至太平洋彼岸的北美洲, 但我都兩度收過Rodney兄空郵寄來珍貴禮品 (精英大師DVD一隻及爆冷馬經乙份), 在此再次言謝!

Profiles of liup   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2009-09-15 on 12:45
通知各位高先生的fans,高生有貼士出賣,唔好走雞呀!

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=10576829&extra=page%3D2

Profiles of JimmyMa   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2009-09-15 on 14:09
R1 > 4,5,8,10 Q QP 互穿

R2 > 2,5,7,13 Q QP 互穿

R3 > 1,10,12,13 Q QP 互穿

R4 > 2,7,10,11 Q QP 互穿

R5 > 2,6,8,13Q QP 互穿

R6 > 3,6,12,13 QP 互穿

R7 > 3,4,6,10 Q QP 互穿

R8 > 1,2,4,7 Q QP 互穿

R9 > 1,3,4,8 Q QP 互穿

R10 > 6,7,10,13 Q QP 互穿

佢每場四隻,好似一場三重彩都中唔到?!
唉....中左四條Q,但係第三、四場兩條真係好熱....
全日買Q就54注(因為有一場只係QP),收番=42.5+96+180.5+141=460蚊,仲要輸少少,唔好講QP了!

可能昨日打風前無乜風,所以計唔到了...hehehe

P.S. 呢個擺明係抽水post..hahaa

Profiles of hinchung   
晒馬samana

發表於: 2009-09-15 on 14:55
Quote:

On 2009-09-15 14:09, hinchung wrote:

全日買Q就54注(因為有一場只係QP),收番=42.5+96+180.5+141=460蚊,仲要輸少少,唔好講QP了!

北方人說:是驢是馬拉出來溜溜就知道。唔通小弟講中只威陽又學開香檳咩,棧比人掩嘴笑啦,係咪!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2009-09-15 on 15:07
Quote:

On 2009-09-15 14:55, samana wrote:
Quote:

On 2009-09-15 14:09, hinchung wrote:

北方人說:是驢是馬拉出來溜溜就知道。唔通小弟講中只威陽又學開香檳咩,棧比人掩嘴笑啦,係咪!

咁又唔係喎...sam兄,你推一隻就Win喎...唔同啦!
結果真係熱門贏,推隻熱門我覺得無問題架喎...好勁架!

Profiles of hinchung   
晒馬samana

發表於: 2009-09-16 on 10:28
Re:咁又唔係喎...sam兄,你推一隻就Win喎...唔同啦!
結果真係熱門贏,推隻熱門我覺得無問題架喎...好勁架!

多謝hinchung兄的鼓厲,其實如果要以賭馬作生財工具來說,中些少馬應說是份內事,雖然小弟未有本事以賭馬作全職,但亦不會因有家用交而覺得雀躍。所以都係自己知自己事!

Re:Sam兄,你揀馬勁過我十萬九千倍呀!
世界波買win....呢D叫做信心嘛~~
我都係拖咁多隻拖中隻冷而已...

hinchung兄,如果小弟用呢D飛來作家用,你估我太太會唔會話我十萬九千倍勁呀!一定就叫個女打戒賭熱線啦,依d就係成王敗冦了,有乜信心可言呢?

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款