登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 高x駿出書
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 高x駿出書
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2009-11-14 on 09:00
禽日睇日月報, 佢話佢本書月底出. 嗰書名相當之迂迴, 老實講,有期待, 希望唔係章回小說類型, 比較技術性同有d創新慨念比人有個腦震盪就好嘞...

Profiles of chungkwokshing   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2009-11-14 on 12:16
Quote:

On 2009-11-14 09:00, chungkwokshing wrote:
禽日睇日月報, 佢話佢本書月底出. 嗰書名相當之迂迴, 老實講,有期待, 希望唔係章回小說類型, 比較技術性同有d創新慨念比人有個腦震盪就好嘞...

三人行必有吾師,何況高先生是成名的前輩!出得書當然有期待!
知道風速影響咁大,上次去野餐露營,山上小解,小弟都好小心地觀察了風曏風速,驚住一不小心就搞濕了自己條孖煙通……
講下笑,成哥請唔毋生氣!依本贏我都想買,見到知會聲!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-11-14 on 12:23
i love 讀輸 too (更愛獨贏).... 應該都會支持下~

Profiles of hkhorsetrack   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2009-11-14 on 14:05
我以前學騎馬個陣...個師傅成日講...馬仔D心情飄忽過女人~~
唔知除了風速之外,其實溫度有無影響馬仔既呢~~

Profiles of hinchung   
HenryLaw

註冊於: 04/01/2007
發帖數目: 129
Hong Kong & North America
發表於: 2009-11-14 on 14:05
各位師兄,

你們是否在說笑呢!

小弟若果要靜候此君之大作,我想我應去拜佢為師才為最正確的做法。 講笑乍。

哈哈哈哈。 不如過多幾個馬季係D舊書店用數元(五蚊銀仔一個)買返家,放係菮狺隢K時咪睇兩頁笑黻捸C

Profiles of HenryLaw   Email HenryLaw   
鍾國成chungkwokshing

註冊於: 17/10/2005
發帖數目: 400
HK
發表於: 2009-11-14 on 14:29
當然唔係話對佢奉若神明嗰隻啦, 只係有關賽馬競賽理論既書藉 + Made in HK既係少之有少. 而有條件可以有條理地表達出嚟既就更少. 依家出本書可以有几多利潤呢, 唔蝕既話還神都嚟唔切啦. 純粹尊重佢有heart啫.

Profiles of chungkwokshing   
xmas8888

註冊於: 20/07/2003
發帖數目: 620
發表於: 2009-11-14 on 17:22
江湖流傳,有賭馬集團出價三百萬一年請高先生加盟,只是高生都不願屈就.
我想一想,理由只有二個..
第一是高生自己都可以搵到三百萬..
第二是高生自問無本事要人地俾三百萬個佢..

Profiles of xmas8888   Go to the user WebSite xmas8888   
晒馬samana

發表於: 2009-11-14 on 20:11
Quote:

On 2009-11-14 17:22, xmas8888 wrote:
江湖流傳,有賭馬集團出價三百萬一年請高先生加盟,只是高生都不願屈就.

理由還会有多種,江湖上的傳言比起報紙可能会堅少少,但呢d"商業秘密"成唔成事都唔會咁揚,連年薪都公開.除非是有心人有意或"無意"的流料、哈哈,点都好啦,潮流講環保,所謂環保就是要保持生態平衡.何以小弟未知本贏的貭素如何便决定購買,首先就是要為保持香港賽馬圈的生態平衡出一分力.每種生物的存在都會有平衡生態的價值,自已未使死住,又想長命D,味做多d環保公益利人利己囉!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
bluechips

註冊於: 02/04/2006
發帖數目: 302
發表於: 2009-11-14 on 21:19
Quote:

On 2009-11-14 17:22, xmas8888 wrote:

"放流料" 值唔值三百萬一年 ?

Profiles of bluechips   
晒馬samana

發表於: 2009-11-14 on 23:23
Quote:

On 2009-11-14 21:19, bluechips wrote:
Quote:

"放流料" 值唔值三百萬一年 ?

如果bluechips兄肯放啲藍籌料出黎,大財團講緊既係三百萬萬一年 虛位以待添。

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款