登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

★★★09-10年度個人實力挑戰賽★★★
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> ★★★09-10年度個人實力挑戰賽★★★ >> 我對週日賽事的每場睇法
Author 我對週日賽事的每場睇法
dino9413

註冊於: 10/01/2008
發帖數目: 496
發表於: 2009-12-18 on 06:38
第一場
2松林之星買WP,4.5.9博QT其它由如垃圾
第二場
2至6垃圾,10.14又係垃圾,得番7東海先鋒.9飛魚大王.13封面爭WQ,1呼風喚雨博P
第三場
兩只6活力至寶.14威士紀爭W,1至5、7、9至13全部垃圾
第四場
祇睇到兩只馬5金寶駿、13鴻霸之星唔知會唔會跑到單Q單PQ
第五場
我祇係睇到二只馬,一個馬名叫幸運愛駒,另一個名叫吉利多,但好可惜吉利多養在一個垃圾馬房!可惜!
第六場
如無意外應該得1開心歡樂.5來福.9天寶之威.11萬子千紅爭WQ,其它馬好似垃圾一樣,唯一博下P祇有3飛躍之旅
第七場
先搵垃圾馬,1.2.4.6.8.9.11.12.14全部垃圾,得番3.5.7.10.13五只,買W應該在5御鋒.7紅衣上將.10相見歡三只選喜歡個只,13威力無窮因檔好可以博下冷腳
第八場
爭w馬1大將雄心、7軍刀、14勇敢小子,2至6、8至12又係垃圾,得只13博下P
第十場拆局
爭w非1鎗臣即2披星戴月,因由3至5、7至11及14全部圾垃,得番6.12.13串下QT腳

Profiles of dino9413   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-12-18 on 08:06
第四場
祇睇到兩只馬5金寶駿、13鴻霸之星唔知會唔會跑到單Q單PQ

亞視以前有個節目, 叫今日睇真D.....

Profiles of hkhorsetrack   
tinoeast

註冊於: 15/06/2008
發帖數目: 4
發表於: 2009-12-18 on 11:56
Dino San,

唔好搞錯啊,本周末是跑星期六,唔系星期日。如果唔系,中正無買就唔好啦。

Profiles of tinoeast   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2009-12-18 on 16:03
樓主,係你心目中,分得最清楚就係垃圾馬同超班馬??
但好多「垃圾馬」,都可以係評分有利時,變為「超班馬」,而好多「超班馬」贏到頂時,又會變番「垃圾馬」。

所以你好少見到有人寫某某馬係垃圾馬,當然亦有,但唔會一場有一半都係叫「垃圾馬」。

我做甘耐就真係曾於「垃圾」,去形容一隻馬。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2009-12-18 on 16:06
Quote:

On 2009-12-18 16:03, home wrote:
樓主,係你心目中,分得最清楚就係垃圾馬同超班馬??
但好多「垃圾馬」,都可以係評分有利時,變為「超班馬」,而好多「超班馬」贏到頂時,又會變番「垃圾馬」。

所以你好少見到有人寫某某馬係垃圾馬,當然亦有,但唔會一場有一半都係叫「垃圾馬」。

我做甘耐就真係曾於「垃圾」,去形容一隻馬。

haha.... 各花入花眼, 我咪果d鐘意「執垃圾」的人

Profiles of hkhorsetrack   

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款