登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 全日铁胆安御?
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 全日铁胆安御?
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2010-01-17 on 13:06
2845 16/01/2010
17:41 沙田
星期六 連贏 10 場 13 普梳王 + 14 蓬萊仙子

占兄,欠你太多Tea了!

@Sam兄,唔怪得條Q派彩又冇左一半喇,原來又係你食哂

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2010-01-18 on 11:29
@Sam兄,唔怪得條Q派彩又冇左一半喇,原來又係你食哂

占兄,我買之前有320倍,買左后仲有240倍,......
話我食哂 實属冤枉!

不過呢次點都要歸功於你,小弟雖然上次都中左安御,但今次1分錢都無買(5-13-14Q only),無你背書,注碼點狠都唔會飛安御掛,全港名馬評家,小弟知道的就只有占兄你敢話丟File判死安御,一個字------"服"!
希望你日後多d好嘢益下DB网友,唔使時下出便有啲80後稍有不遂意便要辱及別人家人來出氣啊!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
HenryLaw

註冊於: 04/01/2007
發帖數目: 129
Hong Kong & North America
發表於: 2010-01-18 on 12:30
占兄,
今早剛開電腦,見到多位師兄大有收穫,真為各位高興。
小弟有所請求,望兄多多指教細佬怎樣去睇「安御」唔掂的操練而大胆放棄牠﹖
我只係知道香港地跑馬,一就係去,或二就係唔去。
Henry 上

Profiles of HenryLaw   Email HenryLaw   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2010-01-18 on 15:20
服字~

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2010-01-18 on 22:44
Quote:

On 2010-01-18 12:30, HenryLaw wrote:
占兄,
今早剛開電腦,見到多位師兄大有收穫,真為各位高興。
小弟有所請求,望兄多多指教細佬怎樣去睇「安御」唔掂的操練而大胆放棄牠﹖
我只係知道香港地跑馬,一就係去,或二就係唔去。
Henry 上

Henry兄, 指教就唔敢,大家研究吓喇!其实大部份嘅練馬師都有佢地操馬模式,祗有少數嘅"下三流"功夫練馬師才冇模式。所以我從來不賭那些下三流"功夫練馬師的馬。至於你話點樣睇安御操練唔掂,二個字 " 勤力 " 做功課就可以了,但係記住縱使你勤力做功課也不担保你一定贏錢,但係可以担保你一定可以輸少好多冤枉錢就真。係呢,唔知美國跑馬,有冇香港咁,有齊咁多操練資料睇馬迷研究呢?

魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2010-01-19 on 11:45
唯"勤"是岸, 這點我最認同 jimmyma 兄的~

Profiles of hkhorsetrack   
HenryLaw

發表於: 2010-01-19 on 12:00
Jimmy 兄,
睇完你的指點後,細佬依然對你放棄「安御」此役之見,我重係蒙查查,我覺得你之選擇是個人對此倉操練的感覺,請再指教。

至於北美的操練資料,當然遠遠不及我地啦。嗰D職業馬報或網頁,最多俾你只係試跑的紀錄,我通常信佢八成左右,打錶時間不能盡信,無正式布號像香港般及只靠地上及打錶員無線電通話,你捻鴷X錯機會多唔多呢﹗
你想睇游水,慢跳,行圈,獸醫紀錄,發夢就得。
我地香港馬迷幾「幸福」呢﹗
祝好運。
Henry 上

Profiles of HenryLaw   Email HenryLaw   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2010-01-19 on 18:34
Quote:

On 2010-01-19 12:00, HenryLaw wrote:
Jimmy 兄,
睇完你的指點後,細佬依然對你放棄「安御」此役之見,我重係蒙查查,我覺得你之選擇是個人對此倉操練的感覺,請再指教。

至於北美的操練資料,當然遠遠不及我地啦。嗰D職業馬報或網頁,最多俾你只係試跑的紀錄,我通常信佢八成左右,打錶時間不能盡信,無正式布號像香港般及只靠地上及打錶員無線電通話,你捻鴷X錯機會多唔多呢﹗
你想睇游水,慢跳,行圈,獸醫紀錄,發夢就得。
我地香港馬迷幾「幸福」呢﹗
祝好運。
Henry 上

Henry兄,我唔知你對操練認識有多深,可能我講咗你都係唔明。不如你有空的話,就睇吓我以前啲post
吧。當年有一隻馬我用劏鷄焉用牛刀嚟形容,而有師兄却說不存在此說法,結果....haha,竟然.....

HenryLaw

發表於: 2010-01-20 on 09:52
Jim 兄,
細佬肚媥奶穭痋A賽馬知識更九流,根本連馬名都未攪得清楚,你怎叫我去學人做練馬師鑽研操練手法呢﹖我對本地練馬師操練手法知識是接近零,請多多指教指教。

不知你話我知你出過有關的操練手法post (all applicable links),等我學多D嘢或者小弟嬴到餐下午茶好嗎﹖

先謝,Henry 上

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款