登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 6場 怡喜 巨額過關 100+倍 變 27倍 ??
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 6場 怡喜 巨額過關 100+倍 變 27倍 ??
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2010-11-21 on 14:31
好彩有廉署隻幸運精彩頂住

Profiles of marko   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2010-11-23 on 09:34
13:55 1 PLA 81K
13:55 1 WIN 80K
依次怡喜唔知算唔算”估賽果”, 定或是有C兄所說的” 賊挨打”......
“廉署馬” 獨贏票有10,965,570-,“普羅馬迷”的錢又唔知占了多少比例? 我有興趣知道的是有哪位网友C兄當日有買呢隻“廉署馬” 的W呢?, 有人在“廉署馬”身上每注過百萬的投注, 係咪在“估賽果”呢?
上帝呀, 祢是否可給一個簡單的方式就讓我們可以判斷世間上的事是非曲直呢? 費解費解......

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
lxwizard

註冊於: 04/09/2003
發帖數目: 175
大陸
發表於: 2010-11-23 on 10:24
我不知什麽叫廉署馬。但1倍多的馬我向來是不買獨贏的。因爲對我們普通馬迷而言,幾十,上百元投上去,中了只夠吃碗麵,還不夠補我們那份擔心的。所幸這場中了三重彩。還夠吃個大餐。這場的確是有賊挨打的。

Profiles of lxwizard   
RodRod

註冊於: 05/10/2003
發帖數目: 292
Hong Kong
發表於: 2010-11-23 on 15:19
Quote:

On 2010-11-23 09:34, samana wrote:

Sam兄,80K在有些人眼中真的不算什麼。我見過人純"估賽果"下注1,2百K,之後證實"估錯左"

Profiles of Rod   
晒馬samana

發表於: 2010-11-23 on 22:26
Quote:

On 2010-11-23 15:19, Rod wrote:
Quote:

On 2010-11-23 09:34, samana wrote:

Sam兄,80K在有些人眼中真的不算什麼。我見過人純"估賽果"下注1,2百K,之後證實"估錯左"

跑馬日你去砵蘭街x興竹館二樓聽下d雀友打電話就知了,大到1,2千K都係立秋之事咋.我估都唔係個個"預知賽果"掛?
馬圈是利益所在,當然有人古靈精怪.但並不一定跟着燈搭上必然關係,据小弟所聞,大部份的蛇貨鼠貨都是出比"鬼佬"的,其中有些是"海歸"也說p定.所以,見到風就說雨,難免以偏概全.
哭下馬喪係人之常情,各人言論自由,當然理解......
但諗深一層,假如有個馬會要員,每日給你二隻馬,又保証一定至少中一隻7倍馬,(即係話唔使你估賽果)咁樣,正義的你又會唔會買番d,且越買越大呢?
小弟就會連老婆對金耳環都溶埋落注了.仲會唔會考慮下對普羅馬迷有無公道公平,最好最公平的就是全世界得我自己中,實委セ春意見都無了!
人性如此,看通就好了,所以,莫生氣,人生本是一場戲,為了小事而生氣,回頭想想又何必,莫生氣,莫生氣!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
marko

China
發表於: 2010-11-29 on 12:25
今日東方網頁...

賀賢與蘇狄雄向來被稱為惹火騎練,有關馬匹經常成為「啡格黨」狙擊目標,惟近期臨場狂落飛而成功例子幾乎等於零。昨日此對季內甚少交易之組合,卻合演一場火上加油「杰」作,第九場「高點」閘前短短五分鐘,從70倍急跌至24倍,結果飛到馬到,「高點」力壓群雄捧走其士盃,跟飛客今次大有斬獲。

「高點」由過關飛打入彩池後的99倍,曾降至70倍,到最後5分鐘於入閘階段更不停瘋狂跌飛,雖然與「騰雲駕霧」的正Q只蚨餺瞈O,但與其他馬匹多瓣位置Q亮起啡格燈,結果「高點」贏得易虪H來首次勝利,兼成為今季啡格黨落飛得手另一代表作。

啡格黨落飛而成功例子多少並不重要, 笑馬兄看得通. 我不反對啡格得手, 早已接受這是遊戲部份。

我不接受一些天真到認為是"估賽果"估到變啡燈的智能超人。認為投注額數十萬元是"估賽果"! 會唔會"估賽果"禁簡單? 正因為已經超越"估"的成分, 人地廉署先查(廉署認為顯然不是"估賽果"啦!)

電視台杖義執言的評馬名家突然講 "好彩有隻金鑽龍華頂住!!"。講得杖義執言。

星運教授starluck

註冊於: 26/05/2010
發帖數目: 5
發表於: 2010-11-29 on 14:16
"12"呢個數字, 大家覺得係由兩個乜野數字組合出黎? 個答案係3x4? 定係2x6? 還是1x12? 其實7+5都可以架喎. 咁究竟12應該係經過咩過程得出黎既呢? 我唔知, 不過總係有時係2x6, 有時係3x4, 其實乜野情況都會不斷出現.

但係若果一個老師或者一個人, 每次見到12第一個反應就係3x4, 咁其實係呃殺左自己去增進知慧既空間. 仗義執言或者仗義, 但並唔開明.

Profiles of starluck   
marko

China
發表於: 2010-11-29 on 16:01
又吹下水了.

終於明白了, "杖義執言"的評馬名家講一句"好彩有隻金鑽龍華頂住!!"有可能走火入魔! 另外有可能希望廉署明白投注額數十萬元是"估賽果" 不要浪費我們的稅款去調查! 另外也有可能... 其實乜野可能都會不斷出現.所以不能呃殺左自己去增進知慧既空間,認為"杖義執言"的評馬名家有點不知所謂,是僧人富貴厭人窮的那種.明白了.

By the way, 7+5 是啡燈嗎?

晒馬samana

發表於: 2010-11-29 on 16:09
Re:我不接受一些天真到認為是"估賽果"估到變啡燈的智能超人。認為投注額數十萬元是"估賽果"! 會唔會"估賽果"禁簡單? 正因為已經超越"估"的成分, 人地廉署先查(廉署認為顯然不是"估賽果"啦!)

天真的小弟想請教下:
(1)超越"估"的成分,具体些的解釋是怎樣不用"估"法呢?靠"估"和不用"估",如何從性質上去區分呢?
(2)注額數十萬元已經超越"估"的成分?
咁注額是多少才可算為"估賽果"呢?

星運教授starluck

註冊於: 26/05/2010
發帖數目: 5
發表於: 2010-11-29 on 19:19
Quote:

On 2010-11-29 16:01, marko wrote:
又吹下水了.

終於明白了, "杖義執言"的評馬名家講一句"好彩有隻金鑽龍華頂住!!"有可能走火入魔! 另外有可能希望廉署明白投注額數十萬元是"估賽果" 不要浪費我們的稅款去調查! 另外也有可能... 其實乜野可能都會不斷出現.所以不能呃殺左自己去增進知慧既空間,認為"杖義執言"的評馬名家有點不知所謂,是僧人富貴厭人窮的那種.明白了.

By the way, 7+5 是啡燈嗎?

GOOD, 其實我好高興見到你咁樣去理解.

Profiles of starluck   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款