登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 《賽馬WQT + 嘉駿園》女皇盃錄音特輯
Author 《賽馬WQT + 嘉駿園》女皇盃錄音特輯
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2011-04-30 on 00:46
今集MP3錄音檔案:
http://overseas2.openradiohk.com/media/download.php?gid=20&epino=398

(主持 : Gallant Chief 獲利 河馬仔)

(看板娘 : 馬場樂子)

今集<賽馬WQT>與<嘉駿園>再度合作,Gallant Chief,獲利,河馬仔三人齊齊傾下女皇盃。

第一節將會講下女皇盃的花邊事績等等,原來現任香港及澳門練馬師都贏過此盃。現在英國皇室大婚又會否令一眾資深馬迷諗起當時的「事頭婆」訪港頒獎的經典一刻?

第二節將會講講一些能力較上級的參賽馬。「加州萬里」「雄心威龍」擺下擂台。「捷達河」「音樂廳」會否受香港天氣影響?「比薩勝駒」未能參賽真係非常可惜!「卡達聖」「何方神聖」又是否居邊線?

第三節會再講講下風馬。犘廄其餘三隻各有缺點?「至勇威龍」配都爾會否跑回「羅馬奔騰」之騎功?何廄雙駒是否回落?「沙貝利」又如何?

(個人意見節目)

很久沒有新作了、飲香檳食甜品、女孩子以閒談來享受一個開心歡樂的下午、的確寫意。

今次三位看板娘馬場樂子、馬場彩珠、Mary CHAN三位齊齊過一個甜甜蜜蜜的下午、盡享閒情。

今次由河馬仔出品、由同人組織FINGER AND FISH之畫師HECO繪製而成。以<共享創意 署名-非商業性 3.0 香港 授權條款>發放。

1600 X 1600
http://img.hkheadline.com/headline/blog/album_photos/57/44/150556/3/201012210130438326_1600x1600.jpg

*(圖中所述之看板娘人名純屬虛構、如有雷同、實屬巧合。)

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2011-04-30 on 22:09

今集<賽馬WQT>主持心水選擇 :

Gallant Chief : 7雄心威龍-14捷達河-3音樂廳-4加州萬里

獲利 : 4加州萬里-7雄心威龍-3音樂廳-1魔法幻影

河馬仔 : 4加州萬里-14捷達河-1魔法幻影-6爆冷

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2011-05-01 on 12:37
「加州萬里」上賽R429末段係大外欄逢馬過馬, 做出極速21.63, 係咪真係咁犀厲呀? 但睇番跑第二三名都祇不過係「至勇威龍」及「火龍駒」等級際賽下風馬, 會唔會眼見亦未必係真, le個"風捲殘雲"既走勢祇係個假象呢?
如果係既話, 今場咪好易買? 刪劃哂曾參賽R429果場既所有馬匹, 剩買餘下來果五六隻馬, 用雄心威龍QT膽拖西國浪人,音樂廳,卡達聖及捷達河都應該有不錯俗的賠率。

Profiles of liup   

發表於: 2011-05-01 on 14:58
Quote:

On 2011-05-01 12:37, liup wrote:
「加州萬里」上賽R429末段係大外欄逢馬過馬, 做出極速21.63, 係咪真係咁犀厲呀? 但睇番跑第二三名都祇不過係「至勇威龍」及「火龍駒」等級際賽下風馬, 會唔會眼見亦未必係真, le個"風捲殘雲"既走勢祇係個假象呢?
如果係既話, 今場咪好易買? 刪劃哂曾參賽R429果場既所有馬匹, 剩買餘下來果五六隻馬, 用雄心威龍QT膽拖西國浪人,音樂廳,卡達聖及捷達河都應該有不錯俗的賠率。

liup兄,多謝您提醒呢,但西國浪人同音樂廳我睇晨操就真係唔多鐘意,兩隻馬落草地個陣有點唔多願跑,呢樣係我好擔心呢.

不過加州萬里上場真係蝕分唔少上陣,而且起步時形勢略差,而且我睇見近期晨操狀態係來港時最夠火侯,隻馬已夠哂輕身,我希望紹仔能如師傅一樣捧盃而回呢!

liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2011-05-01 on 17:41
Quote:

On 2011-05-01 14:58, hiphip3678 wrote:
liup兄,多謝您提醒呢,但西國浪人同音樂廳我睇晨操就真係唔多鐘意,兩隻馬落草地個陣有點唔多願跑,呢樣係我好擔心呢.

不過加州萬里上場真係蝕分唔少上陣,而且起步時形勢略差,而且我睇見近期晨操狀態係來港時最夠火侯,隻馬已夠哂輕身,我希望紹仔能如師傅一樣捧盃而回呢!

河馬仔, 我意思唔係話「加州萬里」唔叻, 上場對手冇一隻能反先, 就證明贏上賽(R429)並非僥倖。
但今場雄心威龍+加州萬里條Q熱到得七十幾蚊, 唔扺玩買唔落手, 所以咪兩者取其一, 邏輯上如果非得加州萬里, R429果場所有參賽馬都要非埋啦!

Profiles of liup   

發表於: 2011-05-01 on 22:29
Quote:

On 2011-05-01 17:41, liup wrote:
Quote:

On 2011-05-01 14:58, hiphip3678 wrote:

河馬仔, 我意思唔係話「加州萬里」唔叻, 上場對手冇一隻能反先, 就證明贏上賽(R429)並非僥倖。
但今場雄心威龍+加州萬里條Q熱到得七十幾蚊, 唔扺玩買唔落手, 所以咪兩者取其一, 邏輯上如果非得加州萬里, R429果場所有參賽馬都要非埋啦!

原來兩隻都係太強了,大熱Q真係有理了.我自己都眼拙呢,只揀到一隻...

發表於: 2011-05-01 on 22:48

是日<賽馬WQT>主持之心水選擇及賽果由看板娘---馬場樂子及馬場彩珠為大家報導:

Gallant Chief : 7雄心威龍-14捷達河-3音樂廳-4加州萬里
(中連贏派$75.5,位置Q派$30.0)

獲利 : 4加州萬里-7雄心威龍-3音樂廳-1魔法幻影
(中連贏派$75.5,位置Q派$30.0)

河馬仔 : 4加州萬里-14捷達河-1魔法幻影-6爆冷
(唔中)

賽果 : 7-4-9-1

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款