登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 叻叻仔
Author 叻叻仔
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-05-02 on 14:45
有位網友問我兩個問題,我就係度答下佢:
1. 你同Sam哥同買此馬,是否賽前你兩個曾討論過- 答案是:無!如果你再問我為何選此馬,我嘅答案就是先睇操練,這是我一貫作風,而Sam哥一貫手法,答案應該是睇賠率了!
2. 你成日叫人買冷門馬是1W3P買,點解見你注飛是平注?- 答案是: 這祗是其中一條飛吧了,點解要平注買,因有...!咁你就唔好問我一共買左幾多啦!

Profiles of JimmyMa   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2011-05-02 on 14:48
當兩個同事買的話,我知道好難有得走喇~~~hahaha

Profiles of hinchung   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-05-03 on 13:24
如果小弟說只靠撞彩,可能你會說我扮謙虛,咁小弟就唔扮謙虛咁講句,中一隻半隻咁嘅冷馬,其實也代表唔到乜嘢,雖然小弟所用的並非江湖正统的方法去揀馬,只是想說一個道理,寸有所長,尺有所短而已...
能贏到錢固之然係目的,能揀到少人中的馬相信也是不少馬迷的樂趣,中意賭馬嘅人,間中認下"九士",想揾人分享,應該也見怪不怪吧,所以,小弟有時"技痒",也請各位多多包涵!更加期望的是能得到各位的指點!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-03 on 17:36
Quote:

On 2011-05-03 13:24, samana wrote:
如果小弟說只靠撞彩,可能你會說我扮謙虛,咁小弟就唔扮謙虛咁講句,中一隻半隻咁嘅冷馬,其實也代表唔到乜嘢,雖然小弟所用的並非江湖正统的方法去揀馬,只是想說一個道理,寸有所長,尺有所短而已...
能贏到錢固之然係目的,能揀到少人中的馬相信也是不少馬迷的樂趣,中意賭馬嘅人,間中認下"九士",想揾人分享,應該也見怪不怪吧,所以,小弟有時"技痒",也請各位多多包涵!更加期望的是能得到各位的指點!

" 寸有所長,尺有所短而已 "

Sam哥,你咁深奥嘅道理,真系好多人都唔明,包括我!不如真正講下你點解買此馬的原因,相信好多網友都想分享下喎

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-05-03 on 19:56

Sam哥,你咁深奥嘅道理,真系好多人都唔明,包括我!不如真正講下你點解買此馬的原因,相信好多網友都想分享下喎
[/quote]小弟學睇飛都學咗成廿幾年,有咗互聯网後就更加倚為重心,其中很些分析理据,亦唔係三言两語能解釋清楚,依樣嘢唔係扮高深,因為真係相同的情形會有完全p同解釋,因為存在有許多不同的成因,我自己都仍在探索中.如果講啲唔講啲,反而會累咗网友输錢,咁就罪過罪過了.
不過可以推荐比网友参考的就是船主的心電圖,小弟好多靈感都係响果處黎!

老鄭依次信晒德叔渦,聽晚全部交比佢去,睇下出唔出到"椒"?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-03 on 21:25
Quote:

On 2011-05-03 19:56, samana wrote:

小弟學睇飛都學咗成廿幾年,有咗互聯网後就更加倚為重心,其中很些分析理据,亦唔係三言两語能解釋清楚,依樣嘢唔係扮高深,因為真係相同的情形會有完全p同解釋,因為存在有許多不同的成因,我自己都仍在探索中.如果講啲唔講啲,反而會累咗网友输錢,咁就罪過罪過了.
不過可以推荐比网友参考的就是船主的心電圖,小弟好多靈感都係响果處黎!

老鄭依次信晒德叔渦,聽晚全部交比佢去,睇下出唔出到"椒"?
[/quote]
我同Sam兄一樣,都一至認為DB係全港質素最佳嘅馬網(暫時),唔係賣廣告嫁,真真都冇咁真。係DB入面啲料,祗要你識得去運用,就好似得到寶一樣!當然仍有好多地方可以改善下嘅!

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款