登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 欣賞馬會咁搞~
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 欣賞馬會咁搞~
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2011-05-06 on 19:30
呢個真係唔知呢!下次見到幫馬會做研究那位哥哥仔,等我問下佢可唔可以做個研究多D星期六賽事呢?不過星期日係咪注碼大D呢?

其實好多家庭問題真係星期日跑馬出現的!

有時我會同D的士大佬吹下水~~佢地都講...星期日跑馬,無左個家庭咁!老婆小朋友唔會同你一齊跑馬架!就算星期日跑馬,人在心不在,有乜用丫!如果隔個星期的話,咁可以大家就下大家嘛,依家個個星期都係星期日跑喎...係咪死丫!

那個的士大佬仲講,倒轉丫,你老婆個個星期日都係打牌唔鬼理你,你點丫?咪係又會鬧~~

Quote:

On 2011-05-06 19:17, RyanMorre wrote:
係呀

hinchung兄, 我想問下
之前馬會唔係講過 盡量唔會星期日安排跑馬咩?
好似話家庭樂ge原因

但唔知係咪我記錯左=p

Profiles of hinchung   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-05-06 on 19:36
[quote]
On 2011-05-06 19:30, hinchung wrote:
呢個真係唔知呢!下次見到幫馬會做研究那位哥哥仔,等我問下佢可唔可以做個研究多D星期六賽事呢?不過星期日係咪注碼大D呢?

有時我會同D的士大佬吹下水~~佢地都講...星期日跑馬,無左個家庭咁!老婆小朋友唔會同你一齊跑馬架!就算星期日跑馬,人在心不在,有乜用丫!如果隔個星期的話,咁可以大家就下大家嘛,依家個個星期都係星期日跑喎...係咪死丫!

那個的士大佬仲講,倒轉丫,你老婆個個星期日都係打牌唔鬼理你,你點丫?咪係又會鬧~~

Quote:

On 2011-05-06 19:17, RyanMorre wrote:
係呀

hinchung兄, 我想問下
之前馬會唔係講過 盡量唔會星期日安排跑馬咩?
好似話家庭樂ge原因

但唔知係咪我記錯左=p

我都極反對星期日跑馬,我簽名先

Profiles of JimmyMa   
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-05-06 on 19:45
Quote:

另外,個小道消息講其實有機會真係全季可以有賽馬日,不過香港馬就要幾時停咁啦...其他時段可以轉播大賽,但係summer時間有大賽咩?

香港抖暑之時, 外國大賽正是千軍萬馬爭決之時
英國 可以播下 英皇錦標
法國 可以播 傑克莫華大賽等
美國 幾想佢播播 三冠大賽[雖然係5-6月舉行]

Quote:

真係咖, 或者就係咁, 所以阿媽就會教個阿仔, 大個左千祈唔好賭馬呀! 自此逢親講馬, 就比人感到爛賭既感覺> <

Quote:

咁就大獲喇[我替D馬慘] [曾經係報紙睇到馬迷話最好全季跑馬, 請問那些人是否唔賭會死呢?]
@RM仔,你仲後生,有啲人真係唔賭會死嫁,我以前有個同事,仲賭遲啲都會死添,同佢過澳門,佢一見到條大橋,就衝出等落船,後尾有直升機佢有來回咁去賭!

馬會根本當跑馬係一門生意
@乜你唔知馬會依家做到好似銀行咁咩,有哂金咭銀咭等尊貴理財戶口牙?如果你係佢個好"客仔",佢仲個個賽馬日特別請你入去坐係個尊貴box, 有靚女專人招呼,任食任飲,係高級紅酒,澳洲龍蝦,東星班,特特大嘅士多啤梨....嘩!總之數都數唔哂!
以上嘅示例,你話馬會做生意幾咁進取呢!

Jim兄咁清楚, 睇黎個個賽馬日都有美女相伴咁播, 羨慕死人=] 哈哈

Profiles of RyanMorre   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-06 on 19:55
Jim兄咁清楚, 睇黎個個賽馬日都有美女相伴咁播, 羨慕死人=] 哈哈
[/quote]
RM仔,我係搣人衫尾去個一次炸
不過我始終係乞兒仔,唔多慣俾人服侍,好唔自在嘅感覺!

發表於: 2011-05-06 on 19:58
個D地方有講馬之王架喎,係咪架?

Quote:

On 2011-05-06 19:55, JimmyMa wrote:

[/quote]

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-06 on 20:03
Quote:

On 2011-05-06 19:58, hinchung wrote:
個D地方有講馬之王架喎,係咪架?

Quote:

On 2011-05-06 19:55, JimmyMa wrote:

[/quote]系呀!全部俾埋啲大熱門,俾我玩死佢

RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-05-06 on 20:12
http://www.hkdailynews.com.hk/horse.php?id=143754
講馬之王學歷高

【新報訊】為了提升更高的服務質素,今季馬會聘請一批名為「講馬之王」的客戶服務員,目的是為入場人士提供賽馬資訊,現時馬會共聘請25名「講馬之王」,他們都是高學歷人士,對賽馬有濃厚興趣,而選擇投身馬會作副業。馬會市場及客務管理事務執行總監張之杰表示希望將來這職位人士可增至50名,不論在會員或是公眾席都可令入場人士得到更好的資訊。至於今年賽馬投注額,暫時已比同期上升5%,反映賽馬活動有不錯的增長。

岩岩上網做左個search睇睇, 其實高學歷人士≠技巧好

正如jim兄話齋, 佢地比埋晒d熱門
咁樣即係呃飯食架咋播
相反係hkhorsedb就唔同, 大內高手教你深入道理, 讓自己自我反思, 可以令自己境界提高一大步

小弟有話直說, 請見諒

Profiles of RyanMorre   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-06 on 20:53
Quote:

On 2011-05-06 20:12, RyanMorre wrote:
http://www.hkdailynews.com.hk/horse.php?id=143754
講馬之王學歷高

【新報訊】為了提升更高的服務質素,今季馬會聘請一批名為「講馬之王」的客戶服務員,目的是為入場人士提供賽馬資訊,現時馬會共聘請25名「講馬之王」,他們都是高學歷人士,對賽馬有濃厚興趣,而選擇投身馬會作副業。馬會市場及客務管理事務執行總監張之杰表示希望將來這職位人士可增至50名,不論在會員或是公眾席都可令入場人士得到更好的資訊。至於今年賽馬投注額,暫時已比同期上升5%,反映賽馬活動有不錯的增長。

岩岩上網做左個search睇睇, 其實高學歷人士≠技巧好

正如jim兄話齋, 佢地比埋晒d熱門
咁樣即係呃飯食架咋播
相反係hkhorsedb就唔同, 大內高手教你深入道理, 讓自己自我反思, 可以令自己境界提高一大步

小弟有話直說, 請見諒

佢哋係馬會外判公司請,不是馬會顧員!

發表於: 2011-05-06 on 20:57
都唔明學歷高同揀馬準有什麼關係~~@@
呢D野都係自己揀好D....

lxwizard

註冊於: 04/09/2003
發帖數目: 175
大陸
發表於: 2011-05-06 on 23:04
週日或週六賽馬有區別嗎?怎麽還整出家庭問題來了?我覺得無所謂啦。此外,我認爲還是有個暑期好。人,馬都可以休整一下,檢討一下。
至於說到賽馬跟股票,還是有些區別的。股票買進去不管,至少還可等待分紅。如果是要炒,那本質上和賽馬就差不多。都是在賭人性。我不認爲炒股的就是正常人,買馬的就是賭徒。
說到入閘,真是很亂套。幾乎每場都有蔴煩。本來一些沒情緒的馬都被搞得心神不寧。害死人。

Profiles of lxwizard   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款