登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> (河馬仔賽馬專欄)將會在下星期日賽馬日回歸
Author (河馬仔賽馬專欄)將會在下星期日賽馬日回歸
河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2011-05-08 on 22:13
各位親愛的朋友,由於小弟之前之電腦壞了之餘,工作,心情及健康情況未見改善,故此只好將連載以久的賽馬專欄放在一邊.雖然睇的朋友唔多,自己亦不是甚麼大人物,但只要有讀者的話我亦會盡力寫.

小弟自知只會識玩全餐Q或買N隻互穿三重彩.故此以後河馬仔只會每次賽馬日寫自己喜歡的兩匹全餐連贏膽及半數馬三重彩心水參考,只作參考用途而已希望大家唔好介意...

製作及策劃花了不少時間及心機、今季的馬場孖寶之新揭示板終於出場了。以後馬場樂子及馬場彩珠可以在新的馬房、新的畫版寫出自己的賽馬感想、看來馬房內都頗清涼呢、確實適合馬匹在炎炎夏日休息休息呢。

較大的圖 :
http://img.hkheadline.com/headline/blog/album_photos/57/44/150556/5/201105021855212165_1600x1600.jpg

今次由河馬仔出品、由同人組織At Will之畫師---星遙夢---繪製而成。以<共享創意 署名-非商業性 3.0 香港 授權條款>發放。

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
CR2005

註冊於: 26/12/2009
發帖數目: 41
發表於: 2011-05-09 on 01:07
支持你河馬仔同做賽馬WQT節目既咁多前輩.願大家身體健康.心想事成.財運亨通

Profiles of CR2005   Go to the user WebSite CR2005   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-05-09 on 11:11
Quote:

On 2011-05-08 22:13, hiphip3678 wrote:

小弟自知只會識玩全餐Q或買N隻互穿三重彩.故此以後河馬仔只會每次賽馬日寫自己喜歡的兩匹全餐連贏膽及半數馬三重彩心水參考,只作參考用途而已希望大家唔好介意...

點隻歌仔河馬仔你聽吓啦...

http://www.tudou.com/programs/view/n7rqDAFGCU8

個人覺得膽拖F太範本喇!作為一般打工仔頂唔順㗎,我自己於每場都係選2隻馬買對碰WP同雙Q彩池,覺得果場有隻超級馬就會剩買隻冷馬WP再加注超級馬搭隻冷馬雙Q,既慳本又可練信心,眼見個個馬評人多數場場提供4隻都唔知跟得邊個同邊場,況且仲要講求個人投注方式同策略,真係斬不斷理還亂呀!

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-05-09 on 20:08
Quote:

On 2011-05-09 11:11, rickytlb wrote:
Quote:

On 2011-05-08 22:13, hiphip3678 wrote:

http://www.tudou.com/programs/view/n7rqDAFGCU8

個人覺得膽拖F太範本喇!作為一般打工仔頂唔順㗎,我自己於每場都係選2隻馬買對碰WP同雙Q彩池,覺得果場有隻超級馬就會剩買隻冷馬WP再加注超級馬搭隻冷馬雙Q,既慳本又可練信心,眼見個個馬評人多數場場提供4隻都唔知跟得邊個同邊場,況且仲要講求個人投注方式同策略,真係斬不斷理還亂呀!

如果隻胆係冷胆又怕乜食全餐,一日又賭得一,兩場,又點會範本呢?場場買,咪仲範本!

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2011-05-10 on 23:43
Quote:

On 2011-05-09 01:07, CR2005 wrote:
支持你河馬仔同做賽馬WQT節目既咁多前輩.願大家身體健康.心想事成.財運亨通

我都祝您馬運亨通啦,小弟係這兒的後輩呢,這站有很多的高人前輩呢,小弟的講馬只係雕蟲小技而己...

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    

發表於: 2011-05-10 on 23:44
Quote:

On 2011-05-09 11:11, rickytlb wrote:
Quote:

個人覺得膽拖F太範本喇!作為一般打工仔頂唔順鮁,我自己於每場都係選2隻馬買對碰WP同雙Q彩池,覺得果場有隻超級馬就會剩買隻冷馬WP再加注超級馬搭隻冷馬雙Q,既慳本又可練信心,眼見個個馬評人多數場場提供4隻都唔知跟得邊個同邊場,況且仲要講求個人投注方式同策略,真係斬不斷理還亂呀!

多謝您呢,每人都有自己喜歡的方法呢,最緊要係自己玩得開心啦

發表於: 2011-05-10 on 23:46
Quote:

On 2011-05-09 20:08, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

個人覺得膽拖F太範本喇!作為一般打工仔頂唔順鮁,我自己於每場都係選2隻馬買對碰WP同雙Q彩池,覺得果場有隻超級馬就會剩買隻冷馬WP再加注超級馬搭隻冷馬雙Q,既慳本又可練信心,眼見個個馬評人多數場場提供4隻都唔知跟得邊個同邊場,況且仲要講求個人投注方式同策略,真係斬不斷理還亂呀!

如果隻胆係冷胆又怕乜食全餐,一日又賭得一,兩場,又點會範本呢?場場買,咪仲範本!

我都係一日賭一兩場,有時都輸得好金架

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-05-11 on 18:11
Quote:

On 2011-05-10 23:46, hiphip3678 wrote:
Quote:

On 2011-05-09 20:08, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

河馬兄,依啲咁嘅遭遇,我一樣有,但係中左冷嘢嗰種滿足感,非金錢可買到,再者,中一場就可以頂輸十場啦!

Profiles of JimmyMa   

發表於: 2011-05-11 on 22:54
Quote:

On 2011-05-11 18:11, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-05-10 23:46, hiphip3678 wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

河馬兄,依啲咁嘅遭遇,我一樣有,但係中左冷嘢嗰種滿足感,非金錢可買到,再者,中一場就可以頂輸十場啦!

咁又真架,次次中左我都出去酒樓叫番半圍同屋企人慶祝一下架

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款