登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

刨馬技巧
管理員: home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 刨馬技巧 >> R9 心電圖
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )
Author R9 心電圖
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-05-13 on 10:58
Quote:

On 2011-05-13 10:21, kamchung wrote:
補充一下,無里頭成熱門非我們小馬迷投注對像,但有實力演出準的大熱門則是我們小馬迷投注對像,又袋錢落你的袋啦。

多謝kamchung兄!
既然咁,小弟都想你澄清下,果位k3朋友唔係你本人.講老實話,小弟都係比面你,不作計較,再有第3次,小弟就失禮了!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-05-13 on 11:07
Quote:

On 2011-05-13 10:58, samana wrote:
Quote:

On 2011-05-13 10:21, kamchung wrote:
補充一下,無里頭成熱門非我們小馬迷投注對像,但有實力演出準的大熱門則是我們小馬迷投注對像,又袋錢落你的袋啦。

多謝kamchung兄!
既然咁,小弟都想你澄清下,果位k3朋友唔係你本人.講老實話,小弟都係比面你,不作計較,再有第3次,小弟就失禮了!

Sam哥,我都見過 kamchung個名出現在會員欄嫁,唔係我點知條友係度偷偷咁睇我地啲post呢?依個問題,要問問船主先得囉

Profiles of JimmyMa   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-05-13 on 11:33
[quote]
On 2011-05-13 10:58, JimmyMa wrote:
Quote:

quote]
唔知依3隻係咪無里頭成熱門嘅呢?
太陽海岸,大將軍,兵奇臨

好彩我見你俾依3隻料,我就全部飛哂佢,你真係袋好多錢落我個袋嫁,多謝哂你呀!咁你依家應該知我點解咁鍾意去你個地頭偷睇你俾乜嘢料啦!下次千祈唔好俾你高級會員嗰啲堅料喎!繼續俾啲流料就得架啦,多謝哂先:lol:

兵奇臨當然是無里頭大熱啦,只馬上次大賺慢步速仍力弱,段速表演極差,因人而熱。大將軍,非大熱門啊,是臨場再落飛變半熱門,大熱一一場馬只有一只,次熱門不當大熱論。尾場果只是搏失,論段速則贏馬時間極慢。段速並非極出色。輸贏都合理。屬可勝可輸的馬,為何如此說,只馬只跑過二次,估計仍有進步空間,但也有可能進步追不上加分幅度,要再等只馬成熟的,或增程才有機會啦,下季啦/

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-13 on 11:44
[quote]
On 2011-05-13 11:33, kamchung wrote:
Quote:

On 2011-05-13 10:58, JimmyMa wrote:
Quote:

quote]

好彩我見你俾依3隻料,我就全部飛哂佢,你真係袋好多錢落我個袋嫁,多謝哂你呀!咁你依家應該知我點解咁鍾意去你個地頭偷睇你俾乜嘢料啦!下次千祈唔好俾你高級會員嗰啲堅料喎!繼續俾啲流料就得架啦,多謝哂先:lol:

兵奇臨當然是無里頭大熱啦,只馬上次大賺慢步速仍力弱,段速表演極差,因人而熱。大將軍,非大熱門啊,是臨場再落飛變半熱門,大熱一一場馬只有一只,次熱門不當大熱論。尾場果只是搏失,論段速則贏馬時間極慢。段速並非極出色。輸贏都合理。屬可勝可輸的馬,為何如此說,只馬只跑過二次,估計仍有進步空間,但也有可能進步追不上加分幅度,要再等只馬成熟的,或增程才有機會啦,下季啦/

嘩!你咁講都得?就真係要將你依段嘢轉載翻落你地頭當日個post度囉,身為版主睇吓你點同你啲fans交待先得?

龍王kamchung

發表於: 2011-05-13 on 11:46
[quote]
On 2011-05-13 11:33, kamchung wrote:
Quote:

Quote:

quote]

太陽海岸我都有買,輸左無話可說,我比的會員的料三只叫買鐵角3548 06-05-2011
21:51 沙田
星期六 位置Q 10 場 7 太陽海岸 拖 2 如願以償 + 中環英雄 但自己卻買膽拖,輸也無話可說。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-13 on 12:18
[quote]
Quote:

Quote:

quote]

又係輸左馬瀨步速!!!我就最反對人跑輸馬後才用瀨步速作為輸馬嘅藉口,需知驃叔都講,步速係人為,多於一切,如果你覺得頭,或中段步速慢,咪將隻馬跟前先啲囉,乜你唔見好多次有騎師一覺得步速慢就拿拿聲係外檔上嚟咩?咁樣贏左嘅都唔知有幾多隻。其實一句講哂,上唔上嚟,祗係睇佢依場馬有冇鬥志先,冇鬥志,咪慢就慢囉,跟係後面算數,咁直路就算你有幾勁,都冇可能追到啦!

龍王kamchung

發表於: 2011-05-13 on 12:37
你從邊度睇到我話邊只馬輸左賴步速慢。唔多明白你的意思。我話只太陽海岸輸左是進步追不上加分,上次只險勝而且段速所造仍慢。並非說它今次輸左賴步速慢。我話只兵奇臨是實力平平段速極差之下大賺步速仍力弱輸個遠距離的第二名,成大熱夠無裡頭,因人成大熱,可講是盲目追人多過追馬,像之前果只(飛快威)(喜相逢)一樣,的尾置大賺步速仍難勝出的馬,或前置大賺慢步速人力弱都輸的馬。再出成大熱門輸多贏少。

龍王kamchung

發表於: 2011-05-13 on 12:59
講開輸左賴步速,確實系有呢回事架啊。放頭馬遇上快馬多鬥燒拉快步速確實會輸啊,後勁馬見慢步速太慢跟前左跑.返來無幾多衝剌力,比比皆是,再出再留后遇快步速就贏啦。有的後勁馬見排到個內檔,跟前一些跑都會輸。下次知跑法錯.再留包尾又再贏啦。當然有的是全材馬。跟前留后都能贏,但並不多此類馬。此類馬手上一定有好多分。

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-05-13 on 13:00
Quote:

On 2011-05-13 12:37, kamchung wrote:
你從邊度睇到我話邊只馬輸左賴步速慢。唔多明白你的意思。我話只太陽海岸輸左是進步追不上加分,上次只險勝而且段速所造仍慢。並非說它今次輸左賴步速慢。我話只兵奇臨是實力平平段速極差之下大賺步速仍力弱輸個遠距離的第二名,成大熱夠無裡頭,因人成大熱,可講是盲目追人多過追馬,像之前果只(飛快威)(喜相逢)一樣,的尾置大賺步速仍難勝出的馬,或前置大賺慢步速人力弱都輸的馬。再出成大熱門輸多贏少。

kamchung兄,你講的都不無道理,小弟亦不想阻你發達,小弟只希望你不要說人家如何不濟便好了!你收你的會員,DB收DB的會員,你唔毋"搶客"就得啦!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-13 on 17:15
Quote:

On 2011-05-13 12:59, kamchung wrote:
講開輸左賴步速,確實系有呢回事架啊。放頭馬遇上快馬多鬥燒拉快步速確實會輸啊,後勁馬見慢步速太慢跟前左跑.返來無幾多衝剌力,比比皆是,再出再留后遇快步速就贏啦。有的後勁馬見排到個內檔,跟前一些跑都會輸。下次知跑法錯.再留包尾又再贏啦。當然有的是全材馬。跟前留后都能贏,但並不多此類馬。此類馬手上一定有好多分。

1. 放頭馬遇上快馬多鬥燒拉快步速確實會輸
@如果你隻係放頭馬,未跑之前踱馬就已經要比較同場對手有冇同你一樣係快馬啦,如果有,你仲買係你自己呆九遮!瀨乜快步速?
2.後勁馬見慢步速太慢跟前左跑.返來無幾多衝剌力.
@前段步速慢,你用翻隻馬正常步速跟前左跑,點會翻嚟冇衝刺力,冇人叫你加快本身隻馬正常步速跟前用哂隻馬啲力喎?
有個問題問你,你知唔知啲馬晨操啲時間係點跳出嚟,例如: 800單跳兩段共52秒,點解佢唔跳58秒?

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款