登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 失敗筆記
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )
Author 失敗筆記
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-05-19 on 19:59
占伯伯!唔好咁勞氣啊,好易果頭近架渣!

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-05-19 on 20:28
Quote:

On 2011-05-19 19:59, kamchung wrote:
占伯伯!唔好咁勞氣啊,好易果頭近架渣!

我一見你出帖,我細佬真係死蛇都變蟠龍,有火有力,充滿朝氣,仲勁過揾偉哥呀!所以你千祈唔好又好似個姣婆咁,像前幾次話走左去唔玩呀,唔係我細佬就慘囉!不過我睇死你個姣婆點守到寡嫁,
不過我鍾意你呀!姣婆

Profiles of JimmyMa   
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-05-19 on 20:35
依啲四大熱門入圍的統計周街都可睇到啦,我以為發現了新大陸.
如場場買大門,中的次數是最多,但你連大熱門都貼边隻死边隻?四楝一,阿占話你係四隻買齊,跑完就四楝一騷比觀眾睇,有啲咁嘅事?

只要彩金回報大於投注額,你買セ都得!

阿kam,都係果句啦,正正經經開個專攔,事前把你的數據馬銀行馬堂堂正正寫出來,堂堂正正地中,总好過成日跑完之後才晒通街,哈哈,我又中咗精英大師搭蓮華生輝了,
小弟唔係有心和你作對,只係覺得你收得人錢,都應該比辨人地試下先,你在別處發財無人阻你,佢DB有一班セ嘢料的朋友聚脚,你自己都帶眼嘅.

小弟最佩服你的韌勁,日後唔賭馬,都係可做大事嘅人,賭馬就唔敢包了,因為兄有間歇健忘症,惊住你成日唔記得自己買咗セ嘢馬,隔夜買一條,中午買一條,臨場又再買多條,14隻馬買晒佢,十場一定中十場添,不過玩得多就唔知有毋人入你個セ春會了....

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-19 on 20:47
阿kam,都係果句啦,正正經經開個專攔,事前把你的數據馬銀行馬堂堂正正寫出來,堂堂正正地中,总好過成日跑完之後才晒通街,哈哈,我又中咗精英大師搭蓮華生輝了,
小弟唔係有心和你作對,只係覺得你收得人錢,都應該比辨人地試下先,你在別處發財無人阻你,佢DB有一班セ嘢料的朋友聚脚,你自己都帶眼嘅.
@喂,Sam哥,乜你唔知馬神兄先前有個專欄Blog咩?但自從話收3,000元做高級會員後,就收左皮啦!不過可能佢啲高級會員收到爆哂棚,咪摺埋囉!

晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-05-19 on 21:00
Quote:

On 2011-05-19 20:47, JimmyMa wrote:
@喂,Sam哥,乜你唔知馬神兄先前有個專欄Blog咩?但自從話收3,000元做高級會員後,就收左皮啦!不過可能佢啲高級會員收到爆哂棚,咪摺埋囉!

嘩,咁睇kam兄馬神兄都幾有生意頭腦哦,唔使鋪租做到生意,借"船"割禾依招高!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2011-05-19 on 21:09
Quote:

On 2011-05-19 11:17, Showa wrote:
各位大佬小弟新来,但都賭馬十年,成日都輸,最近決定做本失敗筆記從失敗中學習。希望大家教道下小弟唔駛成日都輸。讀書少多白字勿笑

例一:昨天第二場
賽前自己預測:
1) 千兩寶寶見馬操好先出有實力有誠意,位差又估1,2,3,4,11都會快好大機外疊搶住口跑。大胆飛佐結果中招
2) 生豪見勞愛徳唔騎,又末見任何走勢表現飛佐又中招
3) 最on居買佐凱旋無敵,諗住沙田轉谷草,倍率由次次99倍依家得10倍,史卓棟有隻近積唔錯的上浦駿將都唔騎,又加罩,草閘,半冷加老徐仲唔係波?結果無影。陣上看得出走勢稚欶未上力。
4) 結果買了7,8,9,11Q+T得隻11win,可惜無買單win全軍覆沒

請問以上思路那堨X錯?最唔明係生豪點解入来。有無高手大俠鬧醒小弟?

RE : 思路那堨X錯
思路出錯不一定會贏。不必鬧醒.

RE : 千兩寶寶..... 位差
思路沒有出錯, 是位差, 不過有幾差 ? 正常是幾多 ?
1000米有別於1200米, 有一段時間才轉彎, 前置馬排外檔, 跟後追馬排外檔的處理方式是否不同 ? 影響有幾大.

RE : 生豪見勞愛徳唔騎......
我不相信精英大師高雅志唔騎, 用其他騎師騎, 成績可能會特別差....... (魯XX, X明X等例外.....)
都係睇番匹馬有咩實力吧.......

RE : 史卓棟有隻近積唔錯的上浦駿將都唔騎,又加罩,草閘,半冷加老徐仲唔係波......................
加罩,草閘,半冷加老徐 這種條件出現了多少次, 命中多少次 ? 答得出時係波, 答不出就係.....................

昨晚R2, 我賽前預期只有三匹有能力的馬匹, 辣得喜, 千兩寶寶, 上浦駿將, 其餘實力俱不突出,
不過谷1000米, 後追跑法不利, 基本上,上浦駿將是蝕底的, 而且佢谷草能力沒有太多証明, 三匹中會最吃虧, 不能上名並不出奇.
所以第三名其實是多匹水鬥水之爭, 跑出什麼都不出奇, 因此生豪跑入來也很合理.......

PS : 名次很多時具誤導性. 輸-2.3/4的第三, 跟輸3/4的第三是兩回事.............

Profiles of hkhorsetrack   
Showa

註冊於: 26/10/2010
發帖數目: 4
發表於: 2011-05-19 on 21:55
哇,行開幾個鐘一番来變了咁大龍鳳。

多謝回覆了我的Jim兄、笑兄,魔兄,bluechips兄。小弟避避休息下先,會再回来討論的。

笑兄,魔兄:你們的都是高見,小弟受教。星期六跑完馬後再研究。Jim兄,我會留意下隻生豪的。

Profiles of Showa   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-05-20 on 11:28
Quote:

On 2011-05-19 17:00, home wrote:
Quote:

On 2011-05-19 16:58, samana wrote:
Quote:

On 2011-05-19 16:45, kamchung wrote:
曾有位馬神級的高手, 据說大小事項分門別類歸納了500多條項目, (如勞不騎換賴騎等都算一個), 在三年後的今天, 小弟所見該高手的推介, 都是大熱次熱到四熱, 咁試問依啲研究的價值何在呢? 買份報紙抄都得啦, 係咪?
五百多項數據那麼少便做馬神啦,有無咁簡單啊。用三年時間就做馬神啦,你所識的是什麼馬神啊。

唔記得邊度睇到的,但已紀錄下馬神的語錄:

想贏錢唔系難事對我來說,我賭十次起馬贏七次。我現在早已沒上班啦。研究了一年半了,每天十六小時研究賽馬分析。將近二年所有的賽事都分析。歸類分門別類了五百多項數據。包括操練,上次走位疊數,段速。大熱馬上名率。檔位梳計.。騎師易配騎功高低對馬的影響幫助。路程轉變法。縮程。增程應該達到的段速。從每一個路程轉到每一個路程必須達到指定段速才可。走貼欄的馬入位再出上名率分析。走二疊的入位再出分析。走三疊又再分析。還有後勁馬利快步速。前領馬利慢步速。當有幾只快馬時,前領馬可全部唔要,當無步速時後勁馬排外檔可完全唔要。負磅也做了深入分析。磅位重要對一些見底之馬。田轉谷,草轉泥。場地轉換法分析。綜合全面的數據分析。全部都要做最深放。傷患馬分析。老馬不利連拼分析。特利久休馬分析。久休跑新鮮分析。見習生換大師傅分析。大師傅換見習生減磅分析。二線騎師換一線大師傅分的。上次勝出連捷馬分析。升班馬分析。降班馬分析。五百多項數據不能盡錄/

問你服未?

我想知呀

哈哈!睇番依位馬神啲語錄,真係會心微笑,俾左料你,咁就跑完馬翻嚟輸左,想話冇藉口瀨乜瀨物都好難,真係呃人嘅高招,仲唔好忘記2008年,已經仲有五百多項數據不能盡錄,今年2011年,依位馬神嘅數據應該冇1,000都有800掛!

龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-05-20 on 13:39
咁少得八百到一千。你太低估了吧,最少也一萬啦,幾何數字增長才對啊。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款