登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 改變常改變 TO RM仔
Author 改變常改變 TO RM仔
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-06-20 on 11:52
穩陣起見都係開個新主題同RM仔你吹吓水喇,事關marko兄爆緊火,剛先聽你噏話想混入評馬人行業,乜依家又縮番做投注人呀?就係因做評馬人忙到冇時間做節?咁不如我建議你做隻馬房精或做某個騎師精啦!呢招於每個賽事中慳本兼慳時間,如你真係做咗某隻精,一定要報料當日你會贏同輸邊隻喎...

http://www.tudou.com/programs/view/k5jE276j1JE

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
RM仔RyanMorre

註冊於: 20/08/2010
發帖數目: 452
發表於: 2011-06-20 on 12:00
Quote:

On 2011-06-20 11:52, rickytlb wrote:
穩陣起見都係開個新主題同RM仔你吹吓水喇,事關marko兄爆緊火,剛先聽你噏話想混入評馬人行業,乜依家又縮番做投注人呀?就係因做評馬人忙到冇時間做節?咁不如我建議你做隻馬房精或做某個騎師精啦!呢招於每個賽事中慳本兼慳時間,如你真係做咗某隻精,一定要報料當日你會贏同輸邊隻喎...

http://www.tudou.com/programs/view/k5jE276j1JE

乜依家又縮番做投注人呀?

我剛才的 我理想 > 投注人

是指我鍾意我既理想 多於 鍾意做投注人

師兄誤解了我的意思了

Profiles of RyanMorre   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-06-20 on 12:10
咁即仲係堅持想做評馬人,咁我等你交稿喇...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2011-06-20 on 12:56
sorry, 請問您何時開始請RM 交評馬稿? 我還記得之前我在等著他用多700小時做新馬詳細報告, 請排隊, 避免打茅波辣茪儺Y

Also, "你穩陣起見都係開個新主題" ... 已露手影上星期洗板的嫌疑

Profiles of marko   

發表於: 2011-06-20 on 13:01
Re 兩位師兄

當有值得留意既未出賽馬匹/未出頭馬匹

以及當日某場分析將會於 之前《未出賽馬匹》POST發出

首先多謝兩位師兄支持小弟
雖然我經驗極淺, 還望各師兄們指點

船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-06-20 on 15:14
RM仔,我唔建議你只做或以初出馬黎起步。

因為現今真係好少好少可以只係講初出馬,而又穩到食既。

初出馬可以用黎做附助的。但主要一定要以逐場賽事去分析先有用,無論你係晨操、狀態、賽績,都係要把目標放係一場賽事。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  

發表於: 2011-06-20 on 17:05
Quote:

On 2011-06-20 15:14, home wrote:
RM仔,我唔建議你只做或以初出馬黎起步。

因為現今真係好少好少可以只係講初出馬,而又穩到食既。

初出馬可以用黎做附助的。但主要一定要以逐場賽事去分析先有用,無論你係晨操、狀態、賽績,都係要把目標放係一場賽事。

嗯~
我指出留意邊隻未出賽馬匹&評語
係讓各位做個備忘而己

多謝船主教導=]

marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2011-06-20 on 17:18
船主所言什是. 你慢慢留意邊隻未出賽馬匹&評語, 不要急, 但最緊要快. (我的廢苦豬言 = 廢...)

p.s it is nice to chat with you. You listen to 船主 la. He at least can master a website = experience which you cannot deny.

Profiles of marko   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-06-20 on 17:31
我沒有資格教導任何人,我亦相信呢度好多人,對賽馬既知識比我好幾萬倍,我由建立呢度至今日,都講我係對賽馬無乜熱誠,我只係對程式有興趣。

但,我見你話想入行,第一,我見你肯虛心去學習,唔似呀某君咁,所以先比少少建議你。

最快既方法,就係比貼士比得準,否則任你點叻,幾有學識都好,都係無用。

切忌認屎認屁,切忌馬後炮,切忌中完馬自吹自擂,有「射」自己香,你係有料,一定有人賞識。

到你真係有地盤先認屎認屁都未遲。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  

發表於: 2011-06-20 on 18:50
Quote:

On 2011-06-20 17:31, home wrote:
我沒有資格教導任何人,我亦相信呢度好多人,對賽馬既知識比我好幾萬倍,我由建立呢度至今日,都講我係對賽馬無乜熱誠,我只係對程式有興趣。

但,我見你話想入行,第一,我見你肯虛心去學習,唔似呀某君咁,所以先比少少建議你。

最快既方法,就係比貼士比得準,否則任你點叻,幾有學識都好,都係無用。

切忌認屎認屁,切忌馬後炮,切忌中完馬自吹自擂,有「射」自己香,你係有料,一定有人賞識。

到你真係有地盤先認屎認屁都未遲。

多謝船主 室"錢"比我

丫, 船主 我發覺父系統計成績 個度好似壞左咁既?

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款