登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

風中快勝
管理員: home, hkhorsetrack

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 風中快勝 >> 摩兄
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )
Author 摩兄
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-06-28 on 11:35
Quote:

On 2011-06-27 23:43, kamchung wrote:
Quote:

On 2011-06-25 16:15, kamchung wrote:
第一場 好中煌 有線台有無影到彈草閘拍叻叻仔果課啊,本港台無影出來,真吹漲!!的咁醒目的鏡頭都無影出來比的馬迷參考,正一垃圾台/

話時話啊,你地有無睇到呢條片(好中煌)彈草閘鏡頭啊。本港台真系垃圾台無播呢條片啊。本人只有在其它渠道去了解情況,好彩專業馬報排位版有講呢只馬彈草閘情況,評語(彈草閘輕易彈離廄侶。單睇呢課草閘已值一百分啦。

参考他人的評語作為自已的數據,也值一百分啦!!!

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-06-28 on 16:24
Quote:

On 2011-06-28 11:35, samana wrote:
Quote:

On 2011-06-27 23:43, kamchung wrote:
Quote:

On 2011-06-25 16:15, kamchung wrote:
第一場 好中煌 有線台有無影到彈草閘拍叻叻仔果課啊,本港台無影出來,真吹漲!!的咁醒目的鏡頭都無影出來比的馬迷參考,正一垃圾台/

話時話啊,你地有無睇到呢條片(好中煌)彈草閘鏡頭啊。本港台真系垃圾台無播呢條片啊。本人只有在其它渠道去了解情況,好彩專業馬報排位版有講呢只馬彈草閘情況,評語(彈草閘輕易彈離廄侶。單睇呢課草閘已值一百分啦。

Sam兄,睇完佢依句评語; " 彈草閘輕易彈離廄侶",就真係笑到我碌地,拍閘嗰隻廄侶就係長途馬叻叻仔,咁就想唔彈離九條街都好難囉!咁嘅評語簡直可圈可點,用佢依句評語嚟造數據嘅,就簡直係二百分啦!

Profiles of JimmyMa   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-06-28 on 17:00
Quote:

On 2011-06-28 16:24, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-06-28 11:35, samana wrote:
Quote:

Quote:

Sam兄,睇完佢依句评語; " 彈草閘輕易彈離廄侶",就真係笑到我碌地,拍閘嗰隻廄侶就係長途馬叻叻仔,咁就想唔彈離九條街都好難囉!咁嘅評語簡直可圈可點,用佢依句評語嚟造數據嘅,就簡直係二百分啦!

話知佢搵只豬來伴跳彈草閘,睇一下的時間未段21.6輕松跳贏,就得啦,!!!搵你老占做胖跳都得架。。。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-06-28 on 17:54
Quote:

On 2011-06-28 17:00, kamchung wrote:
Quote:

On 2011-06-28 16:24, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

話知佢搵只豬來伴跳彈草閘,睇一下的時間未段21.6輕松跳贏,就得啦,!!!搵你老占做胖跳都得架。。。

所以話你吹水就唔抹咀,船主鬧9你亂7咁講就真係冇錯。你知唔知佢頭段四百跳乜嘢時間呀?頭段跳
得慢,都冇用過力,末段四百加速,就可以跳到21.6啦!不過可能你都唔明,呀有啦,用你去叫雞嚟比喩你就一定明,你一插入條隧道,就全力進攻,我睇你頂得幾耐? 但如你入左隧道,仲慢慢嚟,咁你係咪可以插耐啲呀!你咁有叫雞經驗,我咁嘅解釋,你冇理由唔明嫁,係咪??

龍王kamchung

發表於: 2011-06-28 on 18:48
Quote:

On 2011-06-28 17:54, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-06-28 17:00, kamchung wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

Quote:

所以話你吹水就,船主鬧9你亂7咁講就真係冇錯。你知唔知佢頭段四百跳乜嘢時間呀?頭段跳
得慢,都冇用過力,末段四百加速,就可以跳到21.6啦!不過可能你都唔明,呀有啦,用你去叫雞嚟比喩你就一定明,你一插入條隧道,就全力進攻,我睇你頂得幾耐? 但如你入左隧道,仲慢慢嚟,咁你係咪可以插耐啲呀!你咁有叫雞經驗,我咁嘅解釋,你冇理由唔明嫁,係咪??

所以話你憨九真系無錯,一只初出四班馬你想佢跳二段21.5,有咩可能啊。晨操無推無騎按實輕易加速跳21.5居四班夠贏啦。所以話你唔識野又系度吹水唔抹咀.只馬如果推騎可能跳20.5都唔定架。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-06-28 on 19:50
Quote:

On 2011-06-28 18:48, kamchung wrote:
Quote:

On 2011-06-28 17:54, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

Quote:

Quote:

所以話你吹水就,船主鬧9你亂7咁講就真係冇錯。你知唔知佢頭段四百跳乜嘢時間呀?頭段跳

所以話你憨九真系無錯,一只初出四班馬你想佢跳二段21.5,有咩可能啊。晨操無推無騎按實輕易加速跳21.5居四班夠贏啦。所以話你唔識野又系度吹水唔抹咀.只馬如果推騎可能跳20.5都唔定架。

唉!真係不掉你不成!一只初出四班新馬又點?你要睇佢點造功夫先得架,隻馬上年27/9已開操,跳22課,踱步176課,大閘3課,游水50次,萊叔埋門一手共跳左11次。咁你揾隻四班新馬係27/9/10已開操同咁嘅準備才出嚟,俾我睇下好唔好?其實依隻馬啲報紙一早已登哂出嚟吹到行,話鄭廄最拿手明刀明槍搏此類馬,係你踎係深圳,連報紙都冇買先會唔知遮!真係憨九仔

龍王kamchung

發表於: 2011-06-28 on 20:15
話你染能懵懵食甜筒啊。鄭俊偉初出插四班新馬,有幾只得啦,近五年先得二只W,輸的多不勝數。再度豪情P
馬主精英W
威力無窮W
天馬六翅
幸運輪
星河舞士
飲水思源
豪情拍檔
揀得正
動力網絡
金添好彩
博愛福星
其它全輸啊。一樣系跳20課游50課水又大草閘做到足啊。

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-06-28 on 21:17
Quote:

On 2011-06-28 20:15, kamchung wrote:
話你染能懵懵食甜筒啊。鄭俊偉初出插四班新馬,有幾只得啦,近五年先得二只W,輸的多不勝數。再度豪情P
馬主精英W
威力無窮W
天馬六翅
幸運輪
星河舞士
飲水思源
豪情拍檔
揀得正
動力網絡
金添好彩
博愛福星
其它全輸啊。一樣系跳20課游50課水又大草閘做到足啊。

咁以上咁多隻馬第一次出,你查吓有冇:
1. 操足9個月才出賽?
2. 有冇好似萊叔咁三課大閘一手包辦,三課大閘都譽滿欄邊呀?張張報紙唔係正選就係副選,係你呆九九唔知遮!
3. 有冇埋門整完一課大閘,跟住再拍多一課草閘呀?

龍王kamchung

發表於: 2011-06-28 on 21:38
你自己查下資料才講啦,有無跳出21.6草閘最后二課中,以上咁多只馬從沒有過一只跳出此時間.最快果只彈草閘都只系22.8未段.只系呢一點已值一百分啦。都系果句(明月照溝渠)

rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-06-29 on 10:24
Quote:

On 2011-06-28 21:38, kamchung wrote:
你自己查下資料才講啦,有無跳出21.6草閘最后二課中,以上咁多只馬從沒有過一只跳出此時間.最快果只彈草閘都只系22.8未段.只系呢一點已值一百分啦。都系果句(明月照溝渠)

kam兄你到底係...

http://www.tudou.com/programs/view/Hz5zviZ2Vg4

定係叉能廚啲觀操精呢?你自己心中有數啦...,對一般馬迷嚟講就好現實嘅,唔理你用乜途徑或理論,於果場開跑前貼出如友瑩果呢類冷馬,大家就算個心唔服你都會出嚟俾個威水你嘅,你睇時時有機跑到w就係一個好例子,仲有3日賽事咋,忘記昨人嘅威水,繼續顯示你作為數據精老頂,發揮你嘅小宇宙啦!吵贏場交又冇錢袋嘅,分分鐘氣頂起上嚟入埋廠就連最後三次彈起嘅機會都冇埋你話幾唔抵呢...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款