登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

風中快勝
管理員: home, hkhorsetrack

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 風中快勝 >> 請問各位10場有咩心水
Author 請問各位10場有咩心水
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-06-29 on 22:38
全日睇過第十場最亂,無重心場合,各位有咩心水分享一下。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
晒馬samana

註冊於: 08/03/2006
發帖數目: 3635
發表於: 2011-06-29 on 22:56
Quote:

On 2011-06-29 22:38, kamchung wrote:
全日睇過第十場最亂,無重心場合,各位有咩心水分享一下。

11 進勝福星 ,當然熱門,仲セ你做咗手術變咗性嗎?

Profiles of samana   Go to the user WebSite samana   
龍王kamchung

發表於: 2011-06-29 on 23:17
打錯添,系尾場11場才對,呢場馬真系好難睇得透,估計步速會超快。不知找邊只做膽好。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
龍王kamchung

發表於: 2011-06-29 on 23:30
第十一場 形勢真系好平均。並沒有突出的馬。真系頭痛。一號藍天 草地評分盡,轉泥地試一下,二號經典皇牌,上次未段好厲害22.1,又減左幾磅,唔敢睇死。三號萬能駒,路程專家,小休畜銳來,不敢睇死。四號幸福紅椒 上次全程外疊中段快步速發力前快后快都可贏得,好超級,只加四磅,又不可飛掉的馬。五號皇帝旨令。草地快步速都可放到入位,唔簡單,回泥地加強配杜利來,點飛得啊,六號逢來仙子,又系近績演出穩定,上次逛放唔都可入位,又系一路奇兵。七號好得意 三升一,可能蝕級數。呢只可飛起唔要。八號 快人快語 強配柏寶初跑泥地,唔敢話唔得。君河 試幾課大閘有前有后,不過配搭太弱。韋達操完唔騎,睇少一只。伽羅 韋達選騎,唔敢睇死。幸運勁,用弱配唔敢睇好。齊喝采,近況一般唔睇好級數輸少少。聖迪搭,呢只初增1650負輕磅可能有冷門機會。邦先生,草地次次近,初跑泥地又系想搏懵,唔睇得死。總結呢場馬,有機會馬有七八之多,唔爆才怪啦,並無重心馬,近績好的馬可能會遇上不利的步速形勢輸。後勁馬又沒有邊只可靠的。

rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-06-30 on 00:25
Quote:

On 2011-06-29 23:17, kamchung wrote:
打錯添,系尾場11場才對,呢場馬真系好難睇得透,估計步速會超快。不知找邊只做膽好。

可唔可以等到第11場入剩幾隻馬先決定邊隻做膽呀kam兄?

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
龍王kamchung

發表於: 2011-06-30 on 00:39
的咁亂的場合,本人都系睇跑馬好過啦。

rickytlb

發表於: 2011-06-30 on 01:09
Quote:

On 2011-06-30 00:39, kamchung wrote:
的咁亂的場合,本人都系睇跑馬好過啦。

kam兄你用逃避嘅方式嚟面對一場自己認為係亂局嘅賽事,我覺得唔係咁正確喎!我就反而...

http://www.tudou.com/programs/view/9reG3DQtY28

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
龍王kamchung

發表於: 2011-07-01 on 21:16
跑完尾場(學習到一的野)好得意升班負110磅,原來可克服到外檔超快步速。快馬多都可一放到底。頭三段開1.14.7都可貫注到底,超輕磅威力大。泥地超輕磅真系唔睇得少,三升一一樣可贏得。

rickytlb

發表於: 2011-07-01 on 21:41
Quote:

On 2011-07-01 21:16, kamchung wrote:
跑完尾場(學習到一的野)好得意升班負110磅,原來可克服到外檔超快步速。快馬多都可一放到底。頭三段開1.14.7都可貫注到底,超輕磅威力大。泥地超輕磅真系唔睇得少,三升一一樣可贏得。

點解你唔話個騎師用心用腦盡力去跑隻馬而勝呢?其實每隻馬贏同輸,都有好多唔同嘅理由去解釋,就因為咁所以kam兄你咪成日同db友有爭辯囉!

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款