登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 謹記:小賭怡情.開心為上.忌傷和氣
Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )
Author 謹記:小賭怡情.開心為上.忌傷和氣
风景zwn770923

註冊於: 11/10/2007
發帖數目: 289
發表於: 2011-07-02 on 05:31
成日見DB之友經常互咬傷和氣.何必~~~
買馬仔圖個開心希望贏二餐飲茶錢啫.各自發表下自己意見也是人之常情.其實買馬系嘸邊上叻邊個唔叻.資料.經驗.往績.場地.形勢.馬房動態.騎師更換.路程安排.升降班.取巧技術.沿途走法.思考方式.最終是否運氣.樣樣都有計.賭馬邊個甘講佢最叻.敢講佢叻既我認佢師父.
能夠將自己既心水和人分享都是大家福份同緣份喔.中與唔中又何必多計較呢.
講到賭馬.我曾經輸到屋都嘸左二間添.又點....而家我場場唔會買超過二百蚊.戶口入邊唔會超過有一萬蚊hehe .因為喜歡賽馬啫.想贏大錢不如去買六合彩.福利彩票.幾蚊雞獨中幾千萬.何必甘傷神度馬.其實DB入邊個個系我學習對像.剩下二場大家多滴分享下咪仲好.休息個幾月下半季都唔知得唔得閑再上來吹水添.
賭馬唔好認叻.亦不要孤注一擲.更加唔好系心煩身體不適時亂下注.心要清人要靜.唔好勞氣.小注怡情.我經常系會買50WP同單棍50QPQ唔超二百蚊....
大賭既不如自己去做個外圍.或者開個賽馬投注站.包你明日貓監房或者發大達.~0~.....
發神經亂嗡左一大輪.無非系想師兄們唔好亂咬.多滴交流下心得貼多滴貼士..成日馬後炮不如去交友網溝女啦~~
注:以上純屬個人觀點.如有得罪之處.大人大量.唔好噴我~

Profiles of zwn770923   
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2011-07-02 on 09:37
有如DB之友睇馬,可以又從另一個角度睇.

如果原本就冇"和氣"存在, 自然冇"和氣"可傷.

加上, DB之友經常互咬無彊界, 可能= 開心.

因此,一切都符合你講"開心為上.忌傷和氣"

Profiles of marko   
marko

China
發表於: 2011-07-02 on 09:42
风景zwn770923...以上高見, 不是噴你. 只不過從另一個角度睇.

rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-07-02 on 10:41
http://www.tudou.com/programs/view/vaIyEeFkx48

有錯必須改,學習馬匹基本知識嘅錯與對,從而引起激辯又點算係嗌交呢?反正最終錯對都得益而達到雙嬴兼大眾必贏方案,辯得有道理嘅...,講得啱聽醒多個發財錢,等我三最後夜馬買大小小啲單棍wp雙Q好喎!謝謝儂...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-07-02 on 11:50
風景兄,你嘅講法我又唔係幾認同,可能你冇乜睇依位Kam兄啲"大作",咁你知唔知佢另外一個名叫"我至叻"呢?你又知唔知佢係另一馬網嘅版主呢?點解佢身為一個馬網版主,唔係自己地盤也文也武,要走過嚟DB用另一個名大發繆論呢?仲要俾我地掉到飛起,佢都不亦樂乎!所以祗要你明白以上問題重點,你就會明白我地依位Kam兄嘅心態了!

Profiles of JimmyMa   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-07-02 on 13:02
Quote:

On 2011-07-02 05:31, zwn770923 wrote:
買馬仔圖個開心希望贏二餐飲茶錢啫.各自發表下自己意見也是人之常情.其實買馬系嘸邊上叻邊個唔叻.資料.經驗.往績.場地.形勢.馬房動態.騎師更換.路程安排.升降班.取巧技術.沿途走法.思考方式.最終是否運氣.樣樣都有計.賭馬邊個甘講佢最叻.敢講佢叻既我認佢師父.
能夠將自己既心水和人分享都是大家福份同緣份喔.中與唔中又何必多計較呢.
講到賭馬.我曾經輸到屋都嘸左二間添.又點....而家我場場唔會買超過二百蚊.戶口入邊唔會超過有一萬蚊hehe .因為喜歡賽馬啫.想贏大錢不如去買六合彩.福利彩票.幾蚊雞獨中幾千萬.何必甘傷神度馬.其實DB入邊個個系我學習對像.剩下二場大家多滴分享下咪仲好.休息個幾月下半季都唔知得唔得閑再上來吹水添.
賭馬唔好認叻.亦不要孤注一擲.更加唔好系心煩身體不適時亂下注.心要清人要靜.唔好勞氣.小注怡情.我經常系會買50WP同單棍50QPQ唔超二百蚊....
大賭既不如自己去做個外圍.或者開個賽馬投注站.包你明日貓監房或者發大達.~0~.....
發神經亂嗡左一大輪.無非系想師兄們唔好亂咬.多滴交流下心得貼多滴貼士..成日馬後炮不如去交友網溝女啦~~

風景兄,你唔知咁多啦,事緣於多年前,本人是根據某評馬人在報章人描述一段話,(敢話現下的評馬人,沒有一個有絕對把握會贏錢。言則評馬人賭馬十個九個半都系輸錢。此話一出。引起多人不滿意。特別是此網站埵悗邥縑C所以特別認為我在攻擊他們。連評馬人自己都敢說如此話,睇死自己行家。言則十賭九騙,評馬人也只屬行外人姐,十個九個輸也合乎情理啊。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-07-02 on 13:20
Quote:

On 2011-07-02 11:50, JimmyMa wrote:
風景兄,你嘅講法我又唔係幾認同,可能你冇乜睇依位Kam兄啲"大作",咁你知唔知佢另外一個名叫"我至叻"呢?你又知唔知佢係另一馬網嘅版主呢?點解佢身為一個馬網版主,唔係自己地盤也文也武,要走過嚟DB用另一個名大發繆論呢?仲要俾我地掉到飛起,佢都不亦樂乎!所以祗要你明白以上問題重點,你就會明白我地依位Kam兄嘅心態了!

老占,本人來此的心態是因欣常一個評馬人,魔術師兄。寬度大方,言論忠肯。對賽馬有極深度認識。所以經常叫魔兄賜教賽馬知識,還有就是人格高尚,從不會出言不順。抽人后腳當做娛樂。現今世界有容人之量的人則不多也,能海納百川的氣量。真君子也,脾氣好的人待人處世阻力少也。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-07-02 on 13:32
kam兄,唔啱俾人炳冇法㗎!咁多元老響db你仲撐落去,佢哋實咬住你唔放啦!你文字中嘅感覺成日篤到人你知唔知呀?

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2011-07-02 on 13:34
Quote:

On 2011-07-02 13:02, kamchung wrote:
Quote:

On 2011-07-02 05:31, zwn770923 wrote:

風景兄,你唔知咁多啦,事緣於多年前,本人是根據某評馬人在報章人描述一段話,(敢話現下的評馬人,沒有一個有絕對把握會贏錢。言則評馬人賭馬十個九個半都系輸錢。此話一出。引起多人不滿意。特別是此網站埵悗邥縑C所以特別認為我在攻擊他們。連評馬人自己都敢說如此話,睇死自己行家。言則十賭九騙,評馬人也只屬行外人姐,十個九個輸也合乎情理啊。

賭馬多年,以「馬後之炮」及「踩住人上」之人,至為可恨可恥也,極無廉恥。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
marko

China
發表於: 2011-07-02 on 14:06
早響啊. 原來真相如此.

如果船主能描述此束生... 以「馬後之炮」及「踩住人上」之人,至為可恨可恥也,極無廉恥. 由於船主一直厚道, 相信描述已經打折扣, 否則此人有可能比無恥更甚.

最不要得是係身為另一馬網H版主, 唔係自己地盤也文也武,要走過嚟DB用另一個名大發繆論. 最失敗係不少人知原來佢係另一馬網H版主. 此束生叻極有限啦.

Go to Page ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款