登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 二人隻秋?
Author 二人隻秋?
marko

註冊於: 06/07/2008
發帖數目: 566
China
發表於: 2011-07-16 on 16:21
賽馬新聞 - 練馬師鄭俊偉

2011年7月13日

受薪董事小組今日就馬主袁仕傑博士所提出的書面投訴召見了持牌練馬師鄭俊偉和袁仕傑。有關投訴涉及七月七日星期四袁仕傑探訪鄭俊偉馬房期間兩人所發生的爭吵。小組同時召見了袁仕傑的員工陳慎傑和鄭俊偉馬房的馬房領班羅德權。

鄭俊偉在研訊中承認當日曾發脾氣,並且對袁仕傑無禮。

為研訊作結時,小組告誡鄭俊偉,儘管小組接納他所稱相信自己作為練馬師的專業能力當日曾遭袁仕傑挑戰,但他無論如何仍須時刻以馬會持牌人士所應有的適當態度行事。

"當日曾遭袁仕傑挑戰"??? 指乜??二人隻秋?

小組為何只告誡鄭俊偉?不罰佢三十萬?

Profiles of marko   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2011-07-16 on 19:02
如果我係編劇,我就會覺得係咁喇.....

其實咪就係有人指三道四,要個練馬師咁咁咁練馬!練馬師覺得唔ok,但係就有人串個練馬師練馬屎唔識練馬,佢做就乜乜七七咁啦!
咁我係pro都會火既~~咁呀練馬師先生咪回贈佢幾句咁啦!

Profiles of hinchung   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-07-16 on 19:19
Quote:

On 2011-07-16 19:02, hinchung wrote:
如果我係編劇,我就會覺得係咁喇.....

其實咪就係有人指三道四,要個練馬師咁咁咁練馬!練馬師覺得唔ok,但係就有人串個練馬師練馬屎唔識練馬,佢做就乜乜七七咁啦!
咁我係pro都會火既~~咁呀練馬師先生咪回贈佢幾句咁啦!

唔好睇佢馬房養馬少,但佢就真係好有性格,佢都唔係第一次同馬主講 "唔該你轉你隻馬走",勁!

Profiles of JimmyMa   
marko

China
發表於: 2011-07-16 on 22:35

小組不夠詳細, 應該解釋什麼是"無禮"而又唔駛罰鄭俊偉. "無禮"是否包括"非禮"袁仕傑. 或者"雞姦"袁仕傑?

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-07-17 on 17:07
Quote:

On 2011-07-16 22:35, marko wrote:

小組不夠詳細, 應該解釋什麼是"無禮"而又唔駛罰鄭俊偉. "無禮"是否包括"非禮"袁仕傑. 或者"雞姦"袁仕傑?

我諗兩樣都唔係!你都知依個馬主,成日自己以為係大支嘢巴倫閉,我諗梗係鄭俊偉拉開條褲鍊,跟住抽支炮向住條友講: " 你以為你好大支嘢牙,嗱!我大支過你好多!" 咁樣就真係好冇禮嫁,當住咁多馬房友咁俾人話支炮細喎!好傷自專心嫁,因條友成日以為自己大撚哂嗎

Profiles of JimmyMa   
marko

China
發表於: 2011-07-17 on 21:42
好。這應該是最接近事實的預測. 如此說法, 請問是否袁仕傑知道沈集成支炮細, 所以佢隻好香港畀 沈集成玩???

到底重有多少練馬師願意招呼袁仕傑d馬??唔明為何沈集成願意招呼佢? 能告訴我嗎??

rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-07-18 on 11:33
Quote:

On 2011-07-16 19:19, JimmyMa wrote:

唔好睇佢馬房養馬少,但佢就真係好有性格,佢都唔係第一次同馬主講 "唔該你轉你隻馬走",勁!
[/quote]

養得啲馬響華廐倉仔,你憂個馬主會為名而戰咩?啲爭拗咪又係為有份俾錢養馬,連養馬費本都冇得回多囉,黑錢染唔白仲越輸越多,你話個馬主唔袋袋有氣搞到支嘢大咗,要拎出嚟隊住啲古惑老練點得呢?

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
marko

China
發表於: 2011-07-18 on 17:59
rickytlb 講得好, 如此正途值得讚揚. 這是現今社會應當多多提倡. 華靋雈D多得如此有意義的活動支持. 萬歲萬歲.

rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2011-07-19 on 09:51
Quote:

On 2011-07-18 17:59, marko wrote:
rickytlb 講得好, 如此正途值得讚揚. 這是現今社會應當多多提倡. 華靋雈D多得如此有意義的活動支持. 萬歲萬歲.

marko你要明白要明白要明白我乃圈外人先玩吓一語道破啫!如我係馬主或老練都會做番同一樣嘢嘅,但嚟咗db知道有個數據派掌門人之後,如我真係馬主就會搵kam兄幫手玩染錢,嚟緊呢季kam兄仲話有個實中冷門馬數據出籠,呢鑊仲唔有幾多染幾多。

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
marko

China
發表於: 2011-07-20 on 00:49
rickytlb, 鄙人最欣賞你這種一語道破, 隨時橫屍街頭的人(講真, 真的欣賞), 好過問非所答.

不過, 我還想知如何可以利用馬場白錢染黑?

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款