登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 今次係卓利最後的考牌日?
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 今次係卓利最後的考牌日?
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-09-19 on 19:38
高伯新今次竟然俾哂三隻馬卓利騎,真係兵行險著其志可嘉!我要俾哂拾隻讚佢!睇吓卓利又可以交到幾多俾佢,再睇埋卓利仲有老苗同大舊石支持佢,如果星期三晚佢冇貨交,睇嚟要提早解約返老家了!

Profiles of JimmyMa   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1540
發表於: 2011-09-21 on 10:57
「最後的考牌日」占兄,這是傳媒HEADLINE嗎?令我聯想到「最後審判日」。或許他騎功平平,支持度一般,畢竟離鄉別井,到外闖世界,是一件不容易的事。

Profiles of shimari   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-09-21 on 11:16
Quote:

On 2011-09-21 10:57, shimari wrote:
「最後的考牌日」占兄,這是傳媒HEADLINE嗎?令我聯想到「最後審判日」。或許他騎功平平,支持度一般,畢竟離鄉別井,到外闖世界,是一件不容易的事。

修兄,係馬圈一個咁現實嘅地方,汰弱留強係必然,睇吓卓利今晚爭唔爭氣啦!雖然佢令我中多多寶馬,歡歡樂樂..等等冷馬,但係有幾多隻係自動波
祗要佢坐穩,就可以孭佢翻嚟先得架!

修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1540
發表於: 2011-09-21 on 11:53
[/quote]
修兄,係馬圈一個咁現實嘅地方,汰弱留強係必然,睇吓卓利今晚爭唔爭氣啦!雖然佢令我中多多寶馬,歡歡樂樂..等等冷馬,但係有幾多隻係自動波
[/quote]

占兄,我同意汰弱留強,是理所當然,不過,環顧身邊現實,不少公司機構,甚至政府,都充斥弱者,這些弱者能力不高,但找到生存之道。既然卓利令你贏到不少冷馬,相信你可以趨吉避凶、避重就輕、移山倒海、四兩撥千斤、含苞待放、水落石出、一言為定......給他一個機會,續至季尾好嗎?

Profiles of shimari   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-09-21 on 12:12
Quote:

On 2011-09-21 11:53, shimari wrote:

[/quote]

占兄,我同意汰弱留強,是理所當然,不過,環顧身邊現實,不少公司機構,甚至政府,都充斥弱者,這些弱者能力不高,但找到生存之道。既然卓利令你贏到不少冷馬,相信你可以趨吉避凶、避重就輕、移山倒海、四兩撥千斤、含苞待放、水落石出、一言為定......給他一個機會,續至季尾好嗎?
[/quote]
卓利生存之道,就係夠勤力,口密,聽話,但係搏輸幾次,就冇人再睇佢。好似大力哥有心關照佢隻雪山神駒咁,排個一檔都輪輪盡盡俾人撞,入直路又走出去外檔,跟住又走翻入內檔,俾左個內欄位隻大少,跟住鞭都俾人打跌埋,結果翻嚟P都冇埋,我就睇到"寧"哂頭囉!

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-09-21 on 21:32
Quote:

On 2011-09-21 12:12, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-09-21 11:53, shimari wrote:

[/quote]
卓利生存之道,就係夠勤力,口密,聽話,但係搏輸幾次,就冇人再睇佢。好似大力哥有心關照佢隻雪山神駒咁,排個一檔都輪輪盡盡俾人撞,入直路又走出去外檔,跟住又走翻入內檔,俾左個內欄位隻大少,跟住鞭都俾人打跌埋,結果翻嚟P都冇埋,我就睇到"寧"哂頭囉!

[/quote]
咁你話我有冇講錯依個桌利騎功水皮呢!

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-09-21 on 22:35
Quote:

On 2011-09-21 21:32, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-09-21 12:12, JimmyMa wrote:
Quote:

[/quote]
[/quote]
又影相輸跑第四,睇嚟唔止大力哥驚左佢,依個新哥真係都要諗諗仲俾唔俾馬佢騎囉!

三八三八gowiner

註冊於: 05/10/2005
發帖數目: 379
發表於: 2011-09-21 on 22:42
卓利......失望

Profiles of gowiner   Email gowiner   
钝猪啊kennyandlinger

註冊於: 28/12/2010
發帖數目: 56
發表於: 2011-09-21 on 23:27
只6骑到只1都过唔到....无晒野讲,搞到我收少咗钱!!!

Profiles of kennyandlinger   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-09-22 on 12:15
Quote:

On 2011-09-21 22:35, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2011-09-21 21:32, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

[/quote]
又影相輸跑第四,睇嚟唔止大力哥驚左佢,依個新哥真係都要諗諗仲俾唔俾馬佢騎囉!
[/quote]
大力哥同新哥終於見過鬼怕黑,立即行動飛起卓利,真係唔好攪我囉!
尤其新哥添,啱啱開倉諗住數糊添,容乜易俾條友攪到第一季就畢業唔到嫁!

Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款