登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 今次係卓利最後的考牌日?
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 今次係卓利最後的考牌日?
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2011-09-22 on 13:33
Quote:

大力哥同新哥終於見過鬼怕黑,立即行動飛起卓利,真係唔好攪我囉!
尤其新哥添,啱啱開倉諗住數糊添,容乜易俾條友攪到第一季就畢業唔到嫁!

占兄,好像跟卓利有仇,視為眼中釘,除之而後快。「大力哥」今季初搶灘,成績好好,用人方面,華將同洋將都合作愉快,。其實他一直被忽視,活在「東尼」陰影之下,今有吐氣揚眉感覺。
「新哥」泥又唔駛擔心,我想他找卓利合作,是出於開齋功臣「達叔」乃南非族。由於「達叔」停賽,唯有退而求其次而已,他圈內有好友「杜SIR」,同10月回港「巫師」,你擔心是過慮。

Profiles of shimari   
dynamic

註冊於: 24/12/2002
發帖數目: 901
Hong Kong - China
發表於: 2011-09-22 on 14:12
如果話占兄同佢有仇? 不值得吧,只是比意見而已.
馬圈有像這樣的騎師存在,可以避重就輕而省很多錢特別是賭佢獨贏的注碼, 改做別的注項或會有更大收獲!

Profiles of dynamic   Go to the user WebSite dynamic   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List        
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-09-22 on 15:53
Quote:

On 2011-09-22 13:33, shimari wrote:
Quote:

大力哥同新哥終於見過鬼怕黑,立即行動飛起卓利,真係唔好攪我囉!
尤其新哥添,啱啱開倉諗住數糊添,容乜易俾條友攪到第一季就畢業唔到嫁!

占兄,好像跟卓利有仇,視為眼中釘,除之而後快。「大力哥」今季初搶灘,成績好好,用人方面,華將同洋將都合作愉快,。其實他一直被忽視,活在「東尼」陰影之下,今有吐氣揚眉感覺。
「新哥」泥又唔駛擔心,我想他找卓利合作,是出於開齋功臣「達叔」乃南非族。由於「達叔」停賽,唯有退而求其次而已,他圈內有好友「杜SIR」,同10月回港「巫師」,你擔心是過慮。

修哥,我唔係同卓利有仇,而係佢同我有仇,買左佢啲馬就更加愁!愁!愁!話說昨夜我知新哥大舉出擊,配卓利無非想分多幾蚊,但卓利騎功係點,一早就知,所以我投小注W3x7, 而大注P3x4,結果答案係點就唔駛我講啦,真係激到春袋大過個足球!發財萊哥做唔到磅冇辦法騎,但隻飛駒萊哥可以騎,但却揀隻永勝騎,我敢信,如果萊哥騎飛駒,第三就一定有,點會又輸少少跑第四呀!咁你話邊個同邊個有仇呢?

Profiles of JimmyMa   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2011-09-22 on 16:37
占兄,

如果阿來哥去騎飛駒,咁邊個去做步速速先?!!

昨晚阿來哥騎足8隻,全不入圍,都算大面子。

放心,如果老巫回巢,法國組合加新哥一定有大把好戲,到時你個銀包咪一樣大過足球

Profiles of rodney     
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-09-22 on 18:19
Quote:

On 2011-09-22 16:37, rodney wrote:
占兄,

如果阿來哥去騎飛駒,咁邊個去做步速速先?!!

昨晚阿來哥騎足8隻,全不入圍,都算大面子。

放心,如果老巫回巢,法國組合加新哥一定有大把好戲,到時你個銀包咪一樣大過足球

咪係囉!萊哥幫佢造埋步速,最後50都係第二位,諗住p實有啦,點知仲俾隻冇後勁嘅國中返先,真係佢老味呀!又第四

修叔shimari

發表於: 2011-09-22 on 20:07
Quote:

修哥,我唔係同卓利有仇,而係佢同我有仇,買左佢啲馬就更加愁!愁!愁!話說昨夜我知新哥大舉出擊,配卓利無非想分多幾蚊,但卓利騎功係點,一早就知,所以我投小注W3x7, 而大注P3x4,結果答案係點就唔駛我講啦,真係激到春袋大過個足球!發財萊哥做唔到磅冇辦法騎,但隻飛駒萊哥可以騎,但却揀隻永勝騎,我敢信,如果萊哥騎飛駒,第三就一定有,點會又輸少少跑第四呀!咁你話邊個同邊個有仇呢?

由於小弟近年,已經很少投注,純粹一個旁觀者,所以不痛不癢,但對此我深表同情。另外,我絕對同意獲利兄所言,「巫師」今季回港騎至季尾,相信可以當他的影子主帥,到時候春袋係足球又得,係網球又得,係橄欖球又得,得0左!

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-09-22 on 21:03
Quote:

On 2011-09-22 20:07, shimari wrote:
Quote:

由於小弟近年,已經很少投注,純粹一個旁觀者,所以不痛不癢,但對此我深表同情。另外,我絕對同意獲利兄所言,「巫師」今季回港騎至季尾,相信可以當他的影子主帥,到時候春袋係足球又得,係網球又得,係橄欖球又得,得0左!

不過,老巫返嚟騎啲馬可能成熱門,唔啱我口味喎

亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2011-09-23 on 10:54
占兄,今年法國勢力又添一員!移形換位既野,可能會成日出現架!不過"印象中"法國人,好似食Q及QP既機會大過韋柏呢D組合咁...佢地係咪唔靠外人,自己食晒呢?

Profiles of hinchung   
修叔shimari

發表於: 2011-09-24 on 23:25
Quote:

On 2011-09-23 10:54, hinchung wrote:
占兄,今年法國勢力又添一員!移形換位既野,可能會成日出現架!不過"印象中"法國人,好似食Q及QP既機會大過韋柏呢D組合咁...佢地係咪唔靠外人,自己食晒呢?

關於紀仁安,據路邊社消息透露,由於「小安」希望染指今屆法國冠軍騎師寶座,可能會推遲或放棄來港客串云云。

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2011-12-30 on 12:07
要走的,終要走!還好卓利自知在港難再揾食,早一點下决定,也是一個好選擇嘅!未來的一個月,佢嘅冷馬都要睇實啲囉!另外又睇吓老苗會唔會有啲人情味,送他一把吧,始終曾合作有過光輝嘅一刹呢!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款