登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 梁定華一膽四腳?
Author 梁定華一膽四腳?
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2011-10-16 on 13:32
轉自蘋果日報

練馬師梁定華一腳四船
妻被指濫發電郵炸小三2011年10月13日
曾涉非禮案脫罪的著名華籍練馬師梁定華,再捲入「一腳踏四船」桃色糾紛。年輕按摩女郎(俗稱骨女)報稱去年底被梁定華熱烈追求,甘做「小三」(第三者)發展忘年戀。梁妻被指瘋狂向小三施以電話及短訊轟炸,怒罵對方是妓女,骨女報警及改手機號碼後換來半年安寧,詎料日前有人再狂發電郵轟炸,更揭發梁最少另有三名「情人」受到同樣滋擾。
梁定華昨表示不回應事件,其妻梁艷英則對滋擾指控不置可否,強調:「我先係受害人!」至於 20餘歲的女事主 Eva(假名)、身形嬌小豐滿、相貌甜美,在佐敦一間水療中心任職按摩女郎。她憶述,去年 11月 16日梁光顧該店時認識她,翌日即展開鮮花攻勢,隔日送花,又多次送上 3,000或 5,000元「利是」,並不時約她吃飯,未幾奪得伊人芳心, Eva從此瞞着男友與 63歲的梁交往。
「佢好識冧女,好細心,佢見我對高踭鞋唔舒服,即刻車我去買鞋,仲幫我着埋同按摩對腳。邊個女仔唔鍾意吖?我當時真心愛佢,唔係為錢。」 Eva聲稱與梁無肉體關係,但從兩人的情慾電郵可見,兩人以夫妻相稱,關係應不止於「行街食飯」。
梁的婚外情發展約一個月後東窗事發, Eva不斷收到一名婦人的電話滋擾。「佢朝早 7點打嚟大叫『八婆唔好搞我老公』,收線冇耐又打嚟,熄咗電話佢都狂 send短訊,煩到我癲。」短訊包括怒罵 Eva是「雞婆」。 Eva說當時曾與梁商討,梁勸她不要將事情鬧大。情況持續至今年 4月, Eva忍無可忍下到深水埗警署報案,但警員指滋擾電話由「太空卡」打出,難以追查,至今無下文。 Eva聲稱自此與梁疏遠,亦更改電話號碼,希望事件就此平息。
半年平靜日子過去,至本周一噩夢再臨, Eva發現電郵郵箱被「轟炸」,兩天內收到從梁定華戶口傳出的逾百封電郵,部份同時轉發給另外三名女子。電郵內容包括:「你班骨場妹表面用勞力,實在是臭雞」,又罵她是「尿壺」等,用詞極盡侮辱,部份則語帶恐嚇:「 She will kill you!(她會殺你!)」,部份則強調與丈夫恩愛:「我老公日日都同我做愛」,甚至描述與丈夫做愛的場面:「他正在×我,我快來(高潮)了!」

骨女望事件平息
Eva不甘示弱,回覆電郵隔空對罵, Eva揚言已報警,但對方回覆會指控她賣淫。 Eva聯絡同樣收到電郵的一名女子,發現對方遭遇與自己相似,另兩人則是有夫之婦。 Eva聲稱知悉梁的其他女伴從事美容、地產及 OL等。 Eva懷疑發電郵者其實是梁妻,她亦極力否認賣淫,希望滋擾者收手,「我就快同男朋友結婚,唔會同個六十幾歲阿伯一齊。我知道報警都未必有用,但我真係冇晒辦法,希望公開講清楚,件事可以平息」。
梁定華昨晚有三匹馬出戰快活谷,但記者未見其蹤影。梁於 95年成為練馬師, 02年涉嫌摸胸非禮芬蘭浴室女知客被捕,最後因證據不足脫罪。梁近年戰績未見標青,過去三季只錄得 15至 18場頭馬。
滋擾電郵部份內容
「我去趕走打擾我家的人是不對嗎?若這世界沒人肯做『妓女』,男人想找也找不到啦!」
「你班骨場妹,互相介紹老男人,搞到七國咁亂!見到你哋日日要喺啲骯髒床上工作,我也替你們感到可憐!」
「我老公同我講:講吓大話讚吓班雞,又有得食,又有得拎,所以就放縱下自己!」
「我老公叫你早唞…唔好阻住佢同我做愛…… hahaha,無時間同你講。 oh yes, fXXk me…… yes here」
「佢當你哋係 cheap cheap尿壺!你一定有性病會傳染人!」

記者昨午致電梁定華,他一聽記者表明身份即掛線,隔一分鐘後才回電,稱此舉是尊重記者,惟對婚外情一事,他直言:「一頭霧水,唔知你講乜。」又稱事件涉私隱,「你哋追唐英年好過啦!」談及其妻被指瘋狂滋擾情敵,梁說:「如果關我太太事,咁你叫佢去死啦。寃有頭債有主, Jessica C.(涉嫌)偷嘢關佢父母乜事!」

梁妻:班女人不道德
記者之後到訪梁的寓所,開門的梁太說:「如果我冇做過,咁係佢哋屈我;如果我有,都係佢哋搞我先!無論點,我都係最終極嘅受害者!點解你哋仲要嚟逼迫我?」惟她堅拒回答有否以電郵騷擾 Eva:「有定冇唔係由你哋判斷!」她更堅稱不認識 Eva,並苦笑道:「我知佢哋電話的話,一早阻止咗我老公啦!」梁太略顯激動,反覆強調自己是受害者:「點解問我?你應該問吓班女人,點解要搞一個有婦之夫?無論邊個追邊個,都係不道德!」
此時梁定華突然撲出,一開口便道:「我叫個仔千祈唔好讀傳理,我好討厭記者,請回!」梁更反問記者:「我都想訪問吓你,你答咗我噚晚有冇同老婆做愛先啦!」他更連珠炮發追問記者:「我都想知你性取向呀!噚晚用乜方法做愛呀?」又說:「我話你知,我每日都去揼骨,每日叫雞呀!你哋傳媒成日都報負面新聞!唔好希望喺我身上攞到料!」記者最後被保安員驅趕離開。

Profiles of shimari   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-10-16 on 13:52
佢地唔好咁屈华哥,華哥係一個好好嘅良師益友嚟嫁!

Profiles of JimmyMa   
h7667

註冊於: 19/09/2011
發帖數目: 140
發表於: 2011-10-16 on 14:06
唔该修兄

Profiles of h7667   
修叔shimari

發表於: 2011-10-16 on 14:12
Quote:

On 2011-10-16 13:52, JimmyMa wrote:

占兄,泥又有幾多個小三?不過都佩服佢既,60幾才,仲有心有力。

修叔shimari

發表於: 2011-10-16 on 14:15
Quote:

On 2011-10-16 14:06, h7667 wrote:
唔该修兄

不用客氣。香港人真係日夜都0甘勤力,鼓勵留港消費。

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-10-16 on 14:21
Quote:

On 2011-10-16 14:12, shimari wrote:
Quote:

On 2011-10-16 13:52, JimmyMa wrote:

占兄,泥又有幾多個小三?不過都佩服佢既,60幾才,仲有心有力。

我邊有華哥咁本事呢!其實佢有心有力都係付出左唔少嫁,你地啲人成日話華哥朝早日日操嘅馬,就代表搏馬,冇錯,啱咗一半啦,不過佢係去搏另外一隻 "馬"就真,咁咪日日要練UP/DOWN囉!日子有功,日日咁練,應付四件濕濕碎啦!

Profiles of JimmyMa   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2011-10-16 on 14:46
聽佢講過兩次野之後,就好肯定呢條係正宗的XX...XX自行加上...
又叫人唔好睇晨操,又神化自己個職業!佢咪又係榜下游既練馬師....噓...

Profiles of hinchung   
修叔shimari

發表於: 2011-10-16 on 15:26
提起華叔,我以前舊同事,是他的姐夫OR妹夫,間中都聽到不少佢既形容詞。雖然係下游練馬師,但一直搵到生存之道,仲有二季就退休,名聲對他來說,跟曾特首說一樣「浮雲」。

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款