登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 你還愛我嗎?之喜萬家
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )
Author 你還愛我嗎?之喜萬家
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-11-14 on 20:06
一睇排位,吓!強哥又揾達少騎喜萬家仲排埋個一檔,但睇一睇貼士欄,竟然貼四隻都冇佢份,唔通啲寫馬佬貼過兩次輸到瀨尿,就唔敢再貼?其實依隻嘢有幾著數,就盲嘅都知,今次強哥究竟想點玩呢?仲有啱啱先係星期日整隻大熱門小飛俠俾達少孭完鑊,啲輸錢嘅馬友都仲未驚完,跟住唔通咁快又嚟多劑?唔通強哥想用一招回馬槍殺你地一個措手不及?咁多假設性問題,有冇邊個馬友可以解說吓呢?

Profiles of JimmyMa   
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2011-11-14 on 20:22
因為今日出版之馬報...寫馬佬寫之前根本唔知佢排一檔....大部分都係睇報名表去寫(因為印刷需時)....到出左排位就填番馬號同埋場次....

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
魔術師hkhorsetrack

註冊於: 21/09/2003
發帖數目: 3067
香港
發表於: 2011-11-14 on 21:20
Quote:

On 2011-11-14 20:22, geniusalex wrote:
因為今日出版之馬報...寫馬佬寫之前根本唔知佢排一檔....大部分都係睇報名表去寫(因為印刷需時)....到出左排位就填番馬號同埋場次....

睇報名表去寫, 但無喜萬家已經是一個問題....

Profiles of hkhorsetrack   
文武geniusalex

註冊於: 13/08/2002
發帖數目: 1904
發表於: 2011-11-14 on 21:54
「喜萬家」今季跑過三仗,俱是列陣今仗的谷草一千米。

013場次:A跑道排3檔 得殿軍,輸頭馬1又1/4馬位
馬會評述:出閘緩慢,繼而受擠迫。自八百米處起在催策下恢復走勢,進佔前列位置,走內欄。入直路時帶離一個馬位。直路上保持走勢,末段被超越。

085場次: A跑道排1檔 得殿軍,輸頭馬1又1/2馬位
馬會評述:坐包廂,極具爭勝機會。最後一百米被超越,但力拼保住第四名。

112場次:B跑道排12檔 得第6,輸頭馬5又1/4馬位
馬會評述:出閘迅速,直路彎前居第三疊中間之後位置。跑過五百米處時被帶出更外疊。末段追前甚多。

睇番呢三場賽事,顯得出呢匹馬狀態唔錯,但又唔夠銳,今次排一檔用韋達,肯定會成為熱門,但013場次及085場次,唔算跑得差但卻只得殿軍,唔知大家覺得今仗有無贏面?晨課狀態又如何?

Profiles of geniusalex   Email geniusalex   
龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2011-11-14 on 22:57
Quote:

On 2011-11-14 20:06, JimmyMa wrote:
一睇排位,吓!強哥又揾達少騎喜萬家仲排埋個一檔,但睇一睇貼士欄,竟然貼四隻都冇佢份,唔通啲寫馬佬貼過兩次輸到瀨尿,就唔敢再貼?其實依隻嘢有幾著數,就盲嘅都知,今次強哥究竟想點玩呢?仲有啱啱先係星期日整隻大熱門小飛俠俾達少孭完鑊,啲輸錢嘅馬友都仲未驚完,跟住唔通咁快又嚟多劑?唔通強哥想用一招回馬槍殺你地一個措手不及?咁多假設性問題,有冇邊個馬友可以解說吓呢?

排一檔又系跑第四名啊。前二次都排1-3檔都系第四名,今次應該無分別,負磅也一樣。無咩優勢可言。馬老越跑越退步是正常的。難道你還想佢進步啊。等佢減到120磅以下再排一檔可能會得啊。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2011-11-15 on 00:23
Quote:

On 2011-11-14 20:06, JimmyMa wrote:

JIm,

研究這隻熱野,不如研究下另一隻回馬槍啦

R3體操王子的愛駒你點睇??
有沙田1400的贏馬級數,上場泥地外檔大敗,今次應該唔會冷啦。 而且鞍上人剛周日都老點大家,更令大眾難有信心呀!!

Profiles of rodney     
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2011-11-15 on 11:26
Quote:

On 2011-11-15 00:23, rodney wrote:
Quote:

JIm,

有沙田1400的贏馬級數,上場泥地外檔大敗,今次應該唔會冷啦。 而且鞍上人剛周日都老點大家,更令大眾難有信心呀!!

Rodney, 今朝睇sun, 有第二场贴士嘅评马家都俾四隻都冇佢份,包括專貼熱門嘅卡卡,咁睇會唔會有8倍分頭呀?至於你講隻花,我唔多like佢,等佢減到50分先諗啦!
另外贏兄話隻馬老乜!乜!乜!如果依個練馬師係老苗就可以咁講,但係落係依個鍾意玩老嘢嘅強哥,就唔可以咁講嘅!

Profiles of JimmyMa   
楊駿andrew410

註冊於: 09/09/2004
發帖數目: 7157
發表於: 2011-11-15 on 14:19
Quote:

On 2011-11-15 00:23, rodney wrote:
Quote:

一睇排位,鵅I強哥又揾達少騎喜萬家仲排埋個一檔,但睇一睇貼士欄,竟然貼四隻都冇佢份,唔通啲寫馬佬貼過兩次輸到瀨尿,就唔敢再貼?其實依隻嘢有幾著數,就盲H都知,今次強哥究竟想點玩呢?仲有啱啱先係星期日整隻大熱門小飛俠俾達少孭完鑊,啲輸錢H馬友都仲未驚完,跟住唔通咁快又嚟多劑?唔通強哥想用一招回馬槍殺你地一個措手不及?咁多假設性問題,有冇邊個馬友可以解說鴭O?

JIm,

呢隻我行膽添,晨操狀態好番晒,超鍾意!

Profiles of andrew410   
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2011-11-16 on 10:45
其實真唔係太喜歡強叔熱門,不過又俾一檔佢,就唔W都有P掛。同場既火燎「丁」左甘多次,應該會回復真身掛。祝占兄及大家好運。

Profiles of shimari   
yeunglm2005

註冊於: 07/01/2007
發帖數目: 390
發表於: 2012-01-13 on 14:19
哈哈, 找到啊

Profiles of yeunglm2005   
Go to Page ( 1 | 2 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款