登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

你地鍾意貼乜就貼
管理員: home, plenty, Amethyst

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 你地鍾意貼乜就貼 >> 復活節 HKDB 飯局
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 下一頁 )
Author 復活節 HKDB 飯局
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2012-04-05 on 10:59
Quote:

On 2012-04-05 04:58, pmengineers wrote:
Quote:

On 2012-04-05 00:20, rodney wrote:
請問星期四定星期五??

星期四就能出席呢

Rodney,
It is 星期四 05/04/2012
See you in Tak Fok

太好!! 中午見

Profiles of rodney     
liup

註冊於: 13/09/2003
發帖數目: 2628
發表於: 2012-04-05 on 13:15
Quote:

On 2012-04-05 08:52, home wrote:
Liup,下次返港pm我^^

Sure 船兄.
預算11月初去LA睇埋育馬者盃賽馬日才返港, 大約今年尾或明年初啦 ^^

Profiles of liup   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2012-04-06 on 00:17
愉快的一天。
謝謝摸術師,獲利,大雄,占爺,老師,林老闆的問好,在此再謝過。

飯枱固之然係我既,所以你們每人夾一佰,就有六佰本錢,星期一賽事就靠你哋岀料落注,睇睇有無本事將六佰變六千然後六萬,跟住又可以整餐金嘅!

目標二三四場,請各位比足心機盡早給與己見,在香庫歸納,最後就由占爺在10至7分鐘卜定岀嘢,我再落注。

有其它閲文兄弟睇住,我哋七子唔好刁香庫嘅假,亦都等佢哋中番多小,好嗎。

Profiles of pmengineers   
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2012-04-06 on 11:53
真係好耐無見大家,希望大家都身體健康。

我有孖寶飛時先比,無飛唔識賭馬。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-04-06 on 12:50
Quote:

On 2012-04-06 00:17, pmengineers wrote:
愉快的一天。
謝謝摸術師,獲利,大雄,占爺,老師,林老闆的問好,在此再謝過。

飯枱固之然係我既,所以你們每人夾一佰,就有六佰本錢,星期一賽事就靠你哋岀料落注,睇睇有無本事將六佰變六千然後六萬,跟住又可以整餐金嘅!

目標二三四場,請各位比足心機盡早給與己見,在香庫歸納,最後就由占爺在10至7分鐘卜定岀嘢,我再落注。

有其它閲文兄弟睇住,我哋七子唔好刁香庫嘅假,亦都等佢哋中番多小,好嗎。

吓!揾我卜定出嘢?好大壓力喎!你知我年紀唔細,到時我可能突然抬唔起 "頭"都似!睇一睇你講嘅2.3.4場,有兩場係泥地1200, 如果繼續係咁落雨,就變左濕快泥地,到時好多唔識跑泥地嘅馬,都冇問題,度馬就更難!所以都係度下第三場5班先啦!

Profiles of JimmyMa   
pmengineers

Hong Kong
發表於: 2012-04-06 on 16:36
Quote:

On 2012-04-06 12:50, JimmyMa wrote:

吓!揾我卜定出嘢?好大壓力喎!你知我年紀唔細,到時我可能突然抬唔起 "頭"都似!睇一睇你講嘅2.3.4場,有兩場係泥地1200, 如果繼續係咁落雨,就變左濕快泥地,到時好多唔識跑泥地嘅馬,都冇問題,度馬就更難!所以都係度下第三場5班先啦!

占爺,馬首是占嘛,當仁不讓喇。

由於本錢有限,所以不一定是二三四場場場落注或過關,也可一場過WP或QQP都OK,千其唔好有壓力,總之有其它兄弟睇住,我哋唔好刁香庫嘅假就得喇。

話時話,呢排唔見亞贏粒豆輸到喊哥仔嘅?係咪比你激x死咗呢?

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-04-07 on 11:29
Quote:

On 2012-04-06 16:36, pmengineers wrote:
Quote:

On 2012-04-06 12:50, JimmyMa wrote:

由於本錢有限,所以不一定是二三四場場場落注或過關,也可一場過WP或QQP都OK,千其唔好有壓力,總之有其它兄弟睇住,我哋唔好刁香庫嘅假就得喇。

既然係咁,我就唔客氣,先吹兩咀,望一望啲操練,就覺得大摩隻馬運來係我優先選擇,點解?我係操練派,剩係一睇,羅富全當佢係仔咁摸住,就一啲都唔簡單,加埋大摩同呢係人馬關係,就更加放心,再加埋我翻查此馬過往7次賽前操練都完全唔對辦,但今次就唔同哂,如果係賽日早上,羅富全再踱一踱,就真係可以重注出擊了,配脚暫時鍾意兩隻寶寶!你地又點睇呢?

pmengineers

Hong Kong
發表於: 2012-04-07 on 14:55
估計三大熱是:
無敵駿駒,八佰匹,大胃金剛,暫不評。

馬運來,M布今季馬,出賽七次。順序出賽程如下
田1000C 神父 13-12-12, 27倍
田1200C 神父 9-9-11, 19倍
田1400A3神父 3-4-5-10, 80倍
田16C3C3神父 4-5-8-10, 47倍
谷1200B 神父 9-8-11, 12倍
谷1200C 普西 10-12-9, 11倍
谷1200B 老鴨 7-8-10, 23倍
父系Strada (森泉贏),唔識!馬經話此系從未勝各程!澳周歲馬,大摩貪隻馬咩好呢?
司機立基哥嘛,最近對他評價頗差,恭喜發財是近例之一。
今次田草千六,應冷。相反看,是否馬房馬主對這新馬在短途較有信心?

歡樂寶寶*
433場1400B2小弟評語: 11-12-12-7, 落飛30>13倍,後衝一小段第七,負2位半。不過時速慢。留意奸仔航馬。谷草千六~千八再出刀。
跟住489場泥1800, 14-12-12-11, 負五位半洗底。
會是今場千六還是再等谷草千六?

極速寶寶*
443場1400B2小弟評語: 13-13-13-8, 負3.25位比頭馬勁辣椒,落小飛13倍及QQp飛,後衝一小段第八,負3位半。不過時速慢。留意操練。曾兩勝田草千六。
跟往453場l200谷草,10-12-9,負5位,17倍。
497場l600A,9-9-7-11, 負9位,12倍。
似乎今仗有機,惜排十四檔加湯智傑

金滿貫
363場谷千八A,小弟評語:馬落足錢至5.5倍,走位5-6-7-10, 但冠軍司機走勢內欄四五六賺位,入直路馬無增速。
400場谷千六C,11倍跑第6,負四位比頭馬好好運。走位3-3-4-6
上場472場谷千六C,楊綸打至4.2大熱輸七馬位比超力駒跑3-4-5-11
霍利時同馬主仲有無錢輸還是追數?
蘇雄霍今季第一次合作。

森淼盛
353場田千六A3小弟評語:走位12-13-14-10, 賠率99倍冷落,但末段衝上22秒幾有好感,輸2.5位。薛房此系馬冷門命,希望洗底後三至四仗內千四六,什至谷1650,留意賠率15至50倍及QQp飛,不可錯過!
跟住389場436場497場跑第八(37倍)第九(44倍)第八(75倍)。
今次司機羽田是怪招,騎練今季第一次“合作“。

占爺行頭,我次上,其它七友,等你地。
PM字

河馬仔hiphip3678

註冊於: 30/08/2004
發帖數目: 6147
發表於: 2012-04-07 on 19:25
Quote:

On 2012-04-07 11:29, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-04-06 16:36, pmengineers wrote:
Quote:

既然係咁,我就唔客氣,先吹兩咀,望一望啲操練,就覺得大摩隻馬運來係我優先選擇,點解?我係操練派,剩係一睇,羅富全當佢係仔咁摸住,就一啲都唔簡單,加埋大摩同呢係人馬關係,就更加放心,再加埋我翻查此馬過往7次賽前操練都完全唔對辦,但今次就唔同哂,如果係賽日早上,羅富全再踱一踱,就真係可以重注出擊了,配脚暫時鍾意兩隻寶寶!你地又點睇呢?

各位好,

當天因工作關係未能一起食飯真的可惜可惜,小弟都好想來食呢...

容許小弟在此吹一下水,大摩自己的馬,唔計轉倉來投的,落到五班的馬近期來說的確極少,以我所記得會是金科寶蹄.

http://www.hkjc.com/chinese/racing/OtherHorse.asp?HorseNo=G197&search=1

此駒落到5班都等了一輪才有場近,而加上大摩的馬匹如在頭幾場都不見表現的話,有時都可能要等好耐,可能未必真係落班就即食.

純粹個人睇法,請各位多多包涵呢.

Profiles of hiphip3678   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List    
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-04-07 on 20:37
Quote:

On 2012-04-07 19:25, hiphip3678 wrote:
Quote:

On 2012-04-07 11:29, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

各位好,

當天因工作關係未能一起食飯真的可惜可惜,小弟都好想來食呢...

容許小弟在此吹一下水,大摩自己的馬,唔計轉倉來投的,落到五班的馬近期來說的確極少,以我所記得會是金科寶蹄.

http://www.hkjc.com/chinese/racing/OtherHorse.asp?HorseNo=G197&search=1

此駒落到5班都等了一輪才有場近,而加上大摩的馬匹如在頭幾場都不見表現的話,有時都可能要等好耐,可能未必真係落班就即食.

純粹個人睇法,請各位多多包涵呢.

大家都係攞個point出嚟討論,所以各自表述係理所當然!係未睇操練時,我連依隻馬運來跑過未,係邊個馬房都未知,一睇操練見副練馬師連跳左三課,都冇乜感覺,但一睇隻馬原來係大摩馬房仲加埋係馬風雲同系人馬,就立即對依隻馬有啲憧憬,羅富全係大摩嘅地位有幾高,你查翻吓要由佢操親嘅馬就會知,等閒之輩又點會出到羅富全去操,咁嘅動態又有賠率,就已經值得落第一注,當然係唔係依場就郁我唔敢講,仲有如果明日賠率至深夜12點,佢條條Q都過千,都唔好攪我囉!

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款