登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 7元份職業馬經排位報
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )
Author 7元份職業馬經排位報
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2012-05-04 on 22:49
Quote:

On 2012-05-04 22:23, samana wrote:
Quote:

On 2012-05-04 17:40, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-05-04 16:22, samana wrote:
Quote:

On 2012-05-03 20:06, JimmyMa wrote:
今日買份排位報,竟然得依份馬報賣7元,真係高級左!唔通佢啲內容係唔同啲?有邊位馬友今日仲買依份排位報呢?

小弟初到貴境時,3蚊雞食到碗牛腩河,宜家分分鐘收30蚊,與時並進呀占叔叔!

"與時並進"真係可圈可點!應該講加得就加就真!
但係依份賣7元嘅排位版同其他賣6元嘅有乜分別呢?
唔通佢啲資料多啲,貼士準啲?抑或加左個按鐘仔指南專檔,就賣貴一元?如果唔係,市場競爭咁激烈,你賣7元,點解我要買你先?好似我以前睇專業咁,後來發覺依張報紙諗住銷量好,就不思進取,你俾意見佢,佢仲寸翻你轉頭,一句:你可以唔睇!就回覆左你。好彩佢咁對我,激發我轉睇太陽排位,先至發覺我終於找到了!(非廣告)

占兄可能了有所不知,依樣嘢係市場心理学,小弟假假地都算是中國苐一批個體戶,對依啲小販經濟嘅認識可能唔少於果位教經濟的亂買Sir.小弟落街市買菜.如有6文斤同7文斤嘅菜心,小弟就指定係買7文斤嘅來滿足自己仇富嘅心態......
其次,如果比貼士,你信係職業嘅,定係非職業嘅先,淨係職業呢個名詞,已經值多一文啦,唔信你揾位自由行的北地朋友帮你随便買份馬經試下,中的機會都唔細架!

Whether it is 係職業 or 非職業, if it is come from Jimmy sir, it is the best. Because his information is much much better than those so call 職業.

Profiles of fatmanchai   
獲利rodney

註冊於: 14/09/2004
發帖數目: 2724
發表於: 2012-05-05 on 00:31
實情係過往報紙是劃一價錢,由幾份龍頭大報協議何時加價,而其他報紙就"跟大隊"。

但報紙已經有十多年無調整過價錢(除了有幾份曾經減價),早幾年已不只一次側聞會加價,但一路只聞樓梯響。因為時代已變,報業生態亦起了變化,龍頭報各有自己的客戶及市場,所以對加價的觀點亦各有不同,難以達成共適。

早前,終於有幾份馬報率先帶頭加一元,但其他報紙就"按兵不動",暫時無跟隨。當然老jim買的一份就正正是加價的先頭部隊,與該報的級數完全無關。

Profiles of rodney     
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2012-05-05 on 11:29
Quote:

On 2012-05-04 22:49, fatmanchai wrote:
Quote:

On 2012-05-04 22:23, samana wrote:
Quote:

On 2012-05-04 17:40, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-05-04 16:22, samana wrote:
Quote:

On 2012-05-03 20:06, JimmyMa wrote:
今日買份排位報,竟然得依份馬報賣7元,真係高級左!唔通佢啲內容係唔同啲?有邊位馬友今日仲買依份排位報呢?

小弟初到貴境時,3蚊雞食到碗牛腩河,宜家分分鐘收30蚊,與時並進呀占叔叔!

"與時並進"真係可圈可點!應該講加得就加就真!
但係依份賣7元嘅排位版同其他賣6元嘅有乜分別呢?
唔通佢啲資料多啲,貼士準啲?抑或加左個按鐘仔指南專檔,就賣貴一元?如果唔係,市場競爭咁激烈,你賣7元,點解我要買你先?好似我以前睇專業咁,後來發覺依張報紙諗住銷量好,就不思進取,你俾意見佢,佢仲寸翻你轉頭,一句:你可以唔睇!就回覆左你。好彩佢咁對我,激發我轉睇太陽排位,先至發覺我終於找到了!(非廣告)

占兄可能了有所不知,依樣嘢係市場心理学,小弟假假地都算是中國苐一批個體戶,對依啲小販經濟嘅認識可能唔少於果位教經濟的亂買Sir.小弟落街市買菜.如有6文斤同7文斤嘅菜心,小弟就指定係買7文斤嘅來滿足自己仇富嘅心態......
其次,如果比貼士,你信係職業嘅,定係非職業嘅先,淨係職業呢個名詞,已經值多一文啦,唔信你揾位自由行的北地朋友帮你随便買份馬經試下,中的機會都唔細架!

Whether it is 係職業 or 非職業, if it is come from Jimmy sir, it is the best. Because his information is much much better than those so call 職業.

Fat兄,我已经唔系職業咁簡單,而係職業堛滷M業了!你祗要俾一隻馬埋門兩星期每日晨操資料給我看(當然不需看馬名),我就可看出此馬是屬於邊個馬房的馬了!咁會否有看錯呢?答案係: 當然有!
百分比係3%會看錯!就等於跑馬有冇食詐糊呢?
答案係一定有!但係肯定後上爆冷就一定唔會係詐糊嘅!

Profiles of JimmyMa   
bluechips

註冊於: 02/04/2006
發帖數目: 302
發表於: 2012-05-05 on 15:44
唔系職業咁簡單既 JimmyMa

請問以下屬於邊個馬房的馬了,thanks !

05-05-2012 踱步
04-05-2012 踱步
03-05-2012 踱步
02-05-2012 踱步
01-05-2012 踱步
30-04-2012 踱步
29-04-2012 踱步
28-04-2012 踱步
26-04-2012 踱步
25-04-2012 踱步
24-04-2012 踱步
23-04-2012 踱步
22-04-2012 踱步

Profiles of bluechips   
bluechips

發表於: 2012-05-05 on 15:54
Quote:

On 2012-05-05 15:44, bluechips wrote:

對唔住,應該係已经唔系職業咁簡單,而係職業堛滷M業 JimmyMa.

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-05-05 on 16:46
Quote:

On 2012-05-05 15:44, bluechips wrote:

考我添,哈哈!咁麻煩你寫清楚是誰踱步,在內圈,抑或外圈,飛機場,又或彭福!如果我咁睇你列出嚟,就知你對賽馬認識很膚淺,你連地方邊度打邊度都未識分!我諗全港嘅報紙都揾到啲操練好似你咁登出嚟!

bluechips

發表於: 2012-05-05 on 17:15
Quote:

On 2012-05-05 16:46, JimmyMa wrote:
Quote:

考我添,哈哈!咁麻煩你寫清楚是誰踱步,在內圈,抑或外圈,飛機場,又或彭福!如果我咁睇你列出嚟,就知你對賽馬認識很膚淺,你連地方邊度打邊度都未識分!我諗全港嘅報紙都揾到啲操練好似你咁登出嚟!

05-05-2012 內圈 快踱兩圈 助手
04-05-2012 內圈 快踱兩圈 助手
03-05-2012 內圈 快踱兩圈 助手
02-05-2012 內圈 快踱一圈 助手
01-05-2012 內圈 快踱兩圈 助手
30-04-2012 內圈 倒快兩圈 助手
29-04-2012 內圈 快踱一圈 助手
28-04-2012 內圈 快踱兩圈 助手
26-04-2012 內圈 快踱兩圈 助手
25-04-2012 內圈 快踱兩圈 助手
24-04-2012 內圈 快踱兩圈 助手
23-04-2012 內圈 倒快兩圈 助手
22-04-2012 內圈 快踱一圈 助手

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-05-05 on 18:18
Quote:

On 2012-05-05 17:15, bluechips wrote:
Quote:

On 2012-05-05 16:46, JimmyMa wrote:
Quote:

" 埋門兩星期每日晨操資料 "
我想知道你對我以上中文演譯有冇誤解先?你係咪番書仔?
這些祗有踱步而沒有操練時間祗會有兩個理由:
1. 啱啱兩星期前一點跑過,而不需再跳時間祗踱步便可出賽2. 一隻健康有問題馬出賽,連埋門操都唔操得,祗靠踱步。
但我看嚟你以上踱步資料絶非是我講的埋門出賽馬,對嗎?而是隻沒有賽程的馬,另外,我看到你踱步資料,有兩課在星期日都出踱,但在連續會兩次星期日踱步嘅練馬師就5隻手指都數得哂!結論就係:
這是一隻沒有賽程和健康有問題的馬,因為連時間都冇(除非你冇打出嚟).
在星期日都唔休息仲日日踱步就祗有幾個練馬師,就係告仔,神仙同老蘇. 但應該前兩個似啲!
唔知你對我嘅答覆又滿唔滿意呢?

bluechips

發表於: 2012-05-05 on 18:44
Quote:

On 2012-05-05 18:18, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2012-05-05 17:15, bluechips wrote:
Quote:

Quote:

1. 啱啱兩星期前一點跑過,而不需再跳時間祗踱步便可出賽2. 一隻健康有問題馬出賽,連埋門操都唔操得,祗靠踱步。
但我看嚟你以上踱步資料絶非是我講的埋門出賽馬,對嗎?而是隻沒有賽程的馬,另外,我看到你踱步資料,有兩課在星期日都出踱,但在連續會兩次星期日踱步嘅練馬師就5隻手指都數得哂!結論就係:
這是一隻沒有賽程和健康有問題的馬,因為連時間都冇(除非你冇打出嚟).
在星期日都唔休息仲日日踱步就祗有幾個練馬師,就係告仔,神仙同老蘇. 但應該前兩個似啲!

不是, 我只是在'馬會晨操' 資料庫取的資料.

JimmyMa

Hongkong
發表於: 2012-05-05 on 19:15
Quote:

On 2012-05-05 18:44, bluechips wrote:
Quote:

On 2012-05-05 18:18, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

Quote:

不是, 我只是在'馬會晨操' 資料庫取的資料.

咁你都要話俾我知依隻係乜馬,點解係兩星期內連操都唔操先至得架!照計隻馬健康正常,神仙同告仔冇可能俾隻馬咁歎世界喎

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 | 4 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款