登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

河馬仔專欄
管理員: hiphip3678

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 河馬仔專欄 >> 給此網站的意見....
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )
Author 給此網站的意見....
dash

註冊於: 30/01/2003
發帖數目: 247
發表於: 2012-09-19 on 14:04
Quote:

On 2012-09-19 10:19, rickytlb wrote:
我反而想向人果邊切想多啲喎!要船主營運上收支平衡,甚至有份基本嘅糧出,而占占果邊就唔好俾壓力佢,大家要知道占占唔係騎喺隻馬上面出賽果位傀儡,如令各收費會員金錢上損失,要多多體諒,我肯定占占係全力用自己條ram令一眾收費會員贏馬開心嘅...

由今天賽日起,我將會自建db基金,每次賽事存入100圓用嚟投注占占提供之單場wp彩池,每注10圓,中者會扣除本金後50%作為db盈運基本,侍本季賽事完結時將盈餘撥歸db發展之用,在此留言版內我會於下一個賽事日前交待自製db基金狀況,請各db巴打見証及望能與我同步進行,多謝各位。

支持....

Profiles of dash   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2012-09-19 on 15:39
Quote:

On 2012-09-19 14:02, home wrote:
謝謝樓主建議,比D時間我度度。

歌神,其實真係唔使了。
我個網經已夠晒本營運了,真係唔需要再有任何形式既幫助了。

謝謝大家一番好意

船主你叫唔使咁做已經遲咗喇,我出帖後即去同時食黑白倆道倆家荼禮嘅"關二哥"面前發誓要完成呢個任務,我做事一向"如有人阻必將人玩死,如有佛阻必將佛打爛"果種人嚟...請原諒我未知會你就自作主將咁做。

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
修叔shimari

註冊於: 10/01/2004
發帖數目: 1541
發表於: 2012-09-19 on 18:57
Quote:

On 2012-09-19 12:59, rickytlb wrote:
Quote:

On 2012-09-19 12:07, geniusalex wrote:
rickytlb兄咁 捧場...撐:lol:

多謝文字上支持,修訂一吓條款,"rickytlb 自製db基金"本金為$8000(4~83次賽事日每次$100計),是次賽事如不幸落敗之本金不會於餘下賽事贏番而扣回,即俗語而言"舖舖清"式運作,我覺得咁先比較公平,如有更理想嘅方案,請db巴打們俾啲意見小弟,麻煩哂大家...

小弟,多年來都是這種基本方式投注,分別是RICKY兄的本金,是我好幾年投注額的總和。一般情況下,我的本金會在一至二月中投注完畢,提早歇暑,我稱這種獨有感覺為「春待」。當然這情況,不會發生在占SIR身上。

Profiles of shimari   
rickytlb

發表於: 2012-09-19 on 19:43
Quote:

On 2012-09-19 18:57, shimari wrote:
Quote:

On 2012-09-19 12:59, rickytlb wrote:
Quote:

On 2012-09-19 12:07, geniusalex wrote:

多謝文字上支持,修訂一吓條款,"rickytlb 自製db基金"本金為$8000(4~83次賽事日每次$100計),是次賽事如不幸落敗之本金不會於餘下賽事贏番而扣回,即俗語而言"舖舖清"式運作,我覺得咁先比較公平,如有更理想嘅方案,請db巴打們俾啲意見小弟,麻煩哂大家...

小弟,多年來都是這種基本方式投注,分別是RICKY兄的本金,是我好幾年投注額的總和。一般情況下,我的本金會在一至二月中投注完畢,提早歇暑,我稱這種獨有感覺為「春待」。當然這情況,不會發生在占SIR身上。

修兄咁你真係要欣賞吓我點操呢個基金盤喇...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
rickytlb

發表於: 2012-09-20 on 11:06
Quote:

On 2012-09-19 18:57, shimari wrote:
Quote:

Quote:

修兄有冇啲更好建議幫小弟修正吓某啲條款呀?我呢隻馬好受鞭o架!個腦仲會受外來刺激由sd提升至ddr3 ram添,請賜教...

Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款