登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 刨马小技巧
Author 刨马小技巧
石古头hoho

註冊於: 11/03/2008
發帖數目: 102
發表於: 2013-01-26 on 18:29
1.骑师造磅。韦达.马伟昌.郭立基,骑低磅马值得留意,(特别系韦达,果啲115.116磅嘅马,上名率超高)呢3位人兄好现实嘅,肯捱肚饿.蒸桑拿造磅咁辛苦,一般都唔系捱义气咁简单,通常系全面搏杀嘅信号。听日马伟昌.郭立基各有1只116磅,就睇吓佢哋系真心定假意啦(马伟昌最低见过116,郭立基最低见过117)川河名駒.大蘋果.伽羅.風雲几只冷马留意吓。
2.评磅员+分。正常情况,跑第2+2分.跑第3+1分,4-5唔+,(非常接近可再+1分,蚀分跑近会+多啲)值得留意嘅系跑4-5名+分.不明原因+多咗分啲马,R7喜勝多上赛第2输2个马位+3分,要留意。
3.赔率变化。突然有飞或突然变冷,呢类马好多时候会跑得好好。
4.短途1000或泥地1200,要留意1200磅+啲大马。如R3只魅影蹄飛,不过睇赔率就买唔落手啦。

Profiles of hoho   
石古头hoho

註冊於: 11/03/2008
發帖數目: 102
發表於: 2013-01-26 on 19:26
顺便介绍吓几只心水,都系近期有好赛绩支持嘅马。
R1.金滿貫
R4.牛精威旺
R6.好好計+人人興旺
R7.過關勇將+樂馳
R9.好心思

Profiles of hoho   
Lijingbo

註冊於: 17/09/2012
發帖數目: 704
發表於: 2013-01-27 on 02:12
Quote:

On 2013-01-26 18:29, hoho wrote:
1.骑师造磅。韦达.马伟昌.郭立基,骑低磅马值得留意,(特别系韦达,果啲115.116磅嘅马,上名率超高)呢3位人兄好现实嘅,肯捱肚饿.蒸桑拿造磅咁辛苦,一般都唔系捱义气咁简单,通常系全面搏杀嘅信号。听日马伟昌.郭立基各有1只116磅,就睇吓佢哋系真心定假意啦(马伟昌最低见过116,郭立基最低见过117)川河名駒.大蘋果.伽羅.風雲几只冷马留意吓。
2.评磅员+分。正常情况,跑第2+2分.跑第3+1分,4-5唔+,(非常接近可再+1分,蚀分跑近会+多啲)值得留意嘅系跑4-5名+分.不明原因+多咗分啲马,R7喜勝多上赛第2输2个马位+3分,要留意。
3.赔率变化。突然有飞或突然变冷,呢类马好多时候会跑得好好。
4.短途1000或泥地1200,要留意1200磅+啲大马。如R3只魅影蹄飛,不过睇赔率就买唔落手啦。

能做到气定神闲,心中常念随缘,自然恶缘远离,善缘降临,衰气驱散,兴起升起,所谓有如神助,就是这个意思.望占SIR和DB的网友这个星期开始顺风顺水

Profiles of Lijingbo   Email Lijingbo   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2013-01-27 on 10:11
忍耐等待時機到
靈活思考勝算高
軟件硬件來配合
派彩作實錢就來

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款