登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 20130202 田草第一場四班 1000米
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 20130202 田草第一場四班 1000米
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2013-02-01 on 16:21
Quote:

On 2013-02-01 14:36, JimmyMa wrote:
食左5日中藥,啲感冒仲未攪掂,琴晚仲突然咳得好犀利,,今日轉睇西醫,睇吓食左藥,個頭腦清唔清醒先!

占Sir請保重身體,多點休息,祝早日康復!身體健康!

Profiles of fatmanchai   
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2013-02-01 on 16:25
呢塲真亂,一向亂估,估翡翠啦,翡翠價值不菲。

Profiles of fatmanchai   
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-02-01 on 16:29
Quote:

On 2013-02-01 15:46, samana wrote:
我果啲生草藥,up得就up嘅,志在参與,不過就唔至於做燈吧,大家遷就下就好了!

依場就照例提供一只:
龍東至尊,
依隻馬上季52分3歲馬初跑直路可入冷位,照數計唔會係五班馬,今季老苗不斷換人換場地,一直都係跑最短途,近二三次開始有閘前飛了,本來想等佢加程才買,但今次見佢加了㗎生,換上個放得下嘅賢仔,輕之飄飄又做脚啦.去啦喂!

Sam哥:
你點會係燈呢?上次頭隻速度慢都第三喇、連同占爺兩隻兩萬六千幾三重彩無佢無錢收。
今次呢隻蟲西同上次姪哥隻給力一樣、小弟本輸記簿都寫低左好多野、希望佢有朝可歸還。

上季
初出馬谷草一千,22倍。普西苗組合一季七負。
馬出閘只小跳但算良好,第六七位西哥即推數下,馬有反應迅速跟上前領主馬群貼欄入直路,保持並見馬有輕輕再增速上前至終點只負三馬位。
*西苗組合不算突出,但今場無玩野!
*今場走勢明試馬的評分及能力走勢等。從賠率看,苗心埵頃,萬勿錯過!

第二次出賽,選田直一千、賠率18倍,無什臨門wQp飛。
出閘彈出第一二位,但不夠快退至五六位,有速度跟芙蓉生輝主群,最後二百再上前第三(但加速不算太強)。
柏威廉苗都應該可以confirm 為即食馬!可能是田谷千二,千四就要考你喇!

第三仗、竟然大熱,熱死左喇!一千亦相信大短。會唔會谷千二?
......

今季上場田草一千小弟評語如下:
賽前寫。看配搭有瞄頭…要問操練ok唔ok先! 當然要加上賠率喇、有無10~15倍呢?
賽後寫 - 出閘迅速、與頭二馬一併前領至四百、在二百開始墮退。 走位2 3 12 跑第12(59秒5非常慢)、負十馬位予頭馬奇勇57秒9(再出再贏)。大QQpW(16>11)開跑、馬有事還是態問題?

但為左DB兄弟福祉、小弟就算同Sam哥你老友、都要你有你講、我有我講。
1/ 我認為隻畜生今季仲未得、有問題未解決、老苗又轉司機轉場地又BH1頭罩、又落過鑊輸過老細銀、頭都大埋、轉房都差唔多時候!
2/ 我對呂卓賢的評級為跑低四分三班至一班、尤以谷草為什。
3/ 今天開飛雖有22倍、我都初步決定放棄。
pm字

Profiles of pmengineers   
Lijingbo

註冊於: 17/09/2012
發帖數目: 704
發表於: 2013-02-01 on 19:35
Quote:

On 2013-02-01 14:36, JimmyMa wrote:
食左5日中藥,啲感冒仲未攪掂,琴晚仲突然咳得好犀利,,今日轉睇西醫,睇吓食左藥,個頭腦清唔清醒先!

心里话吾多讲.多點休息才会早日安康.

Profiles of Lijingbo   Email Lijingbo   
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-02-01 on 19:36
[quote]
On 2013-02-01 15:35, pmengineers wrote:
Quote:

占爺、身體要緊、保重保重並祝早日安康!
pm
(即是話早兩晚星期三頭場的20倍彩虹W搭勁威Q138倍是係“不在”狀態中射出、都甘叉勁、正常時咪排山倒海? 而西藥比較傷身、隻中藥可能對DB兄弟有D效喎!)
[/quote
PM兄,食中藥唔會有頭重重,但好似上次咁食左西藥就昏昏迷迷左成個禮拜,不過今次食左中藥成5日,病情冇減輕,仲嚴重左,唯有立即轉睇西醫囉!今天好似幾好,冇上次咁暈!但係睇左第一場場馬本來唔暈都暈得一陣陣,就咁啦:
热门要隻8
冷門要隻4

good luck!!!

Profiles of JimmyMa   
dynamic

註冊於: 24/12/2002
發帖數目: 901
Hong Kong - China
發表於: 2013-02-01 on 20:13
[quote]
On 2013-02-01 19:36, JimmyMa wrote:
[quote]
On 2013-02-01 15:35, pmengineers wrote:
Quote:

占爺、身體要緊、保重保重並祝早日安康!
pm
(即是話早兩晚星期三頭場的20倍彩虹W搭勁威Q138倍是係“不在”狀態中射出、都甘叉勁、正常時咪排山倒海? 而西藥比較傷身、隻中藥可能對DB兄弟有D效喎!)
[/quote
PM兄,食中藥唔會有頭重重,但好似上次咁食左西藥就昏昏迷迷左成個禮拜,不過今次食左中藥成5日,病情冇減輕,仲嚴重左,唯有立即轉睇西醫囉!今天好似幾好,冇上次咁暈!但係睇左第一場場馬本來唔暈都暈得一陣陣,就咁啦:
热门要隻8 按得叻 @22
冷門要隻4 喜發龍@13
兩隻都中冷及半冷? 是否兩隻熱門都有缺點呢?
可否再評點下依隻 佳音 及 翠明星都有的不穩?
以及隻尚駿心係你至愛,每次你睇好都有不俗表現,今次又點看?

謝謝分析

Profiles of dynamic   Go to the user WebSite dynamic   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List        
zacklo520

註冊於: 28/10/2012
發帖數目: 19
發表於: 2013-02-02 on 01:09
我唱個反調喇=]
[銳領群駒]

Profiles of zacklo520   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2013-02-02 on 01:18
占兄,身子緊要呀!
我前排都病到早左咁滯....
係呢幾日先好番D!

Profiles of hinchung   
亂買sir (hinchung)hinchung

註冊於: 26/10/2005
發帖數目: 4079
發表於: 2013-02-02 on 01:19
頭場我初步喜歡1.2.9

Profiles of hinchung   
精英大师roober

註冊於: 05/03/2007
發帖數目: 24
發表於: 2013-02-02 on 07:26
1.4.7.9

Profiles of roober   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款