登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

賽事片段跟進馬
管理員: home, MML, shlee

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 賽事片段跟進馬 >> 一場具討論的賽事 R390
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 一場具討論的賽事 R390
RodRod

註冊於: 05/10/2003
發帖數目: 292
Hong Kong
發表於: 2013-02-18 on 11:31
咁講隻10真係廢得緊要。

Profiles of Rod   
rickytlb

註冊於: 20/12/2009
發帖數目: 4020
發表於: 2013-02-18 on 11:31
[quote]
On 2013-02-18 11:14, JimmyMa wrote:
Quote:

點會!總會有一啲馬以出賽嚟減分同埋以跑代操,就以大摩的讚惑,兩星期前拍跳一課後,就冇再出嚟操祗踱步,以大摩一貫操練手法,起碼缺左三課正常出跳操練,咁就已經話俾你聽,依場隻馬鬥志會係點!

"以跑代操"呢招"簡"蛇用得最多啦!做佢啲功課好辛苦o架,你估啲練馬師知唔知有占占呢類操練派昅住佢哋嘅手法呢?做到出哂面俾你到隻輸嘅馬有乜所謂,但隻贏又冷嘅入三甲馬就收得好埋,咁你認為買到隻贏又冷嘅入三甲馬定睇穿佢隻必敗馬重要呢?

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-02-18 on 11:47
[quote]
On 2013-02-18 11:31, rickytlb wrote:
Quote:

On 2013-02-18 11:14, JimmyMa wrote:
Quote:

點會!總會有一啲馬以出賽嚟減分同埋以跑代操,就以大摩的讚惑,兩星期前拍跳一課後,就冇再出嚟操祗踱步,以大摩一貫操練手法,起碼缺左三課正常出跳操練,咁就已經話俾你聽,依場隻馬鬥志會係點!

"以跑代操"呢招"簡"蛇用得最多啦!做佢啲功課好辛苦o架,你估啲練馬師知唔知有占占呢類操練派昅住佢哋嘅手法呢?做到出哂面俾你到隻輸嘅馬有乜所謂,但隻贏又冷嘅入三甲馬就收得好埋,咁你認為買到隻贏又冷嘅入三甲馬定睇穿佢隻必敗馬重要呢?

所以我以前個file簡sir啲page就最厚,先兩年就係奸仔最厚!練馬師日踱夜踱,點樣令隻馬有分頭,點樣同咁多個老細交待,就已經頭都痕埋,邊度咁得閒理啲閒人!兩樣都咁重要,賭馬唔輸啲無謂錢,就已經慳番唔少了!而且減去一啲操練不對辦嘅馬,買六環彩就可縮窄範圍,咁中六寶獎機會就大好多!當然睇操練就唔係咁簡單,好似嗰日上電視講馬有個年青人,佢話睇好事事為王其中一個理由就係隻馬連操三日,其實高柏新操馬連續三日,已經係家常便飯,上季就已試過唔少,這就証明此人對操練祗是一知半解吧了!

Profiles of JimmyMa   
rickytlb

發表於: 2013-02-18 on 12:05
[quote]
On 2013-02-18 11:47, JimmyMa wrote:
Quote:

好似嗰日上電視講馬有個年青人,佢話睇好事事為王其中一個理由就係隻馬連操三日,其實高柏新操馬連續三日,已經係家常便飯,上季就已試過唔少,這就証明此人對操練祗是一知半解吧了!

有機會上公仔箱講馬呢位年青人已算願望達成,所講之馬匹三甲與否就非佢能操控,最佩服啲評馬人評熱門馬都可咁多理論啫!如場場都正過正菜,個遊戲就你玩埋我果份lu...

Profiles of rickytlb   Email rickytlb     
船主~~home

註冊於: 13/03/2002
發帖數目: 9231
發表於: 2013-02-18 on 14:54
講真,好多都係為啖飯而已。

Profiles of home   Go to the user WebSite home   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2013-02-18 on 18:04
Quote:

On 2013-02-18 14:54, home wrote:
講真,好多都係為啖飯而已。

依個年青人好似係講馬天王冠軍又或亞軍嚟!

bluechips

註冊於: 02/04/2006
發帖數目: 302
發表於: 2013-02-18 on 23:02
On 2013-02-18 07:57, home wrote:
Quote:

出閘後一百米後隻隻捉實,真係咩馬都可以跑到出黎。

恐怖

十分恐怖. 太跨張.
D 騎師目的究竟是想......!

如此.....對投注人十分不利.

希望如此步速不再出現.

Profiles of bluechips   
JimmyMa

Hongkong
發表於: 2013-02-19 on 11:10
Quote:

On 2013-02-18 23:02, bluechips wrote:
On 2013-02-18 07:57, home wrote:
Quote:

出閘後一百米後隻隻捉實,真係咩馬都可以跑到出黎。

恐怖

十分恐怖. 太跨張.
D 騎師目的究竟是想......!

如此.....對投注人十分不利.

希望如此步速不再出現.

馬會先前好鍾意講依句說話: " 對整體賽馬事業會有影響 ", 但自從多左啲超快,超慢步速出現,投注額就屢創新高,係咁嘅情形之下,高層仲埋咁多嚟做乜!係唔係?

rickytlb

發表於: 2013-02-19 on 11:54
放心啦馬迷們...啲廐騎偶然整場乜數據都破哂出嚟刺激吓大家啫,大多數場次都會照顧到各門各派嘅...,啲廐騎係揸雞頸專家嚟,就斷氣就放手,抖夠氣又揸過...

likehere

註冊於: 09/06/2011
發帖數目: 22
發表於: 2013-02-19 on 12:43
嘩...好唔掂..10仔

Profiles of likehere   
Go to Page ( Prev Pages 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款