登入會員登記
Hi Anonymous
免費會員登記
如有任何疑問, 按此可直接與船主聯系。

歡 迎 訂 閱 「HKDB」會 員 2023- 2024 年 費 計 劃 將 於 現 時 開 始 接 受 註 冊 , 年 費 費 用 為 港 幣 1,700 元 正, 人 民 幣 1,600 元 正 。
月 費 費 用 為 港 幣 350 元 正, 人 民 幣 300 元 正 。
 各 會 員 可 以 經 Fax 或 網 上 申 請,方 法 請 查 看 登 記 辦 法

登入名稱

密碼

請建立帳號
忘了您的密碼?
首頁 
推薦本站 
聯絡我們 
個人帳號 
馬迷討論區 
申請PCS 
個人評述系統簡介 
FAQ 
收費事宜 
個人排位表 
個人配磅表 
網友心水馬 
各場獨贏賠率 
各場連贏賠率 
各場位置走勢 

香港賽馬 球迷集中贏 其他 來賓討論區
 香港賽馬 足球論壇 更新意見及報錯處 查詢
 刨馬技巧 個人評語系統
 銀行馬討論 你地鍾意貼乜就貼
 血統及外國賽事資料 會藉查詢
 賽事片段跟進馬 
 VF討論 

香港賽馬
管理員: shlee, stojkovic, evanslam, randysiu, home

Hong Kong Horse Database Forum Index >> 香港賽馬 >> 20130401 第1場 第五班 草地 "B+2" 2000米
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )
Author 20130401 第1場 第五班 草地 "B+2" 2000米
pmengineers

註冊於: 23/11/2002
發帖數目: 1020
Hong Kong
發表於: 2013-03-28 on 21:52
DB每個賽馬天的第一場由排位朝開始都開一個獨立甫士、然後各方人馬有興趣什至慣性入黎講野比意見、比流料又好、比堅料又好、甘就一流喇! (但賣告白賣料者就過主…)

每次也是第一場、在DB人馬蕫磥U集思廣益、一開波就攻中頭場的話、跟住落去就信心都雄D喇! 睇下呢個題目係DB開出嚟 Work唔Work、還是變成鑊唔鑊咯。

好高興兄弟們的回應、好料故然好、溜料其實更加好、因為識得睇既人就自然知你黑、會避得開買小幾隻。陰謀陽謀論都得、當然老作亦可以、撞棍甘入左一D都唔出奇、總之大家各展奇謀、各展其長、開開心心各表己見、又何防!

pm/SAM哥/林老闆字
註:眾好友們如果你地係識得我pm,Sam哥同林老闆或者小船既、幫幫手整旺個標題、小弟在此道謝先、感激不盡。

香港碼頭會--- 英文版狗薄 http://www.hkjc.com/images/PDF/20130401_starter_all.pdf
早版(版面chop住Early Version)狗會盡早出,開跑前一日先會做好擺上網的會是終版(版面chop住Final Version),可能連D最後補充或場地指數都加上罷。

☆ 呢度好似越呢越刺激、咁就啱咯! 願祝大家每次賽事都有個好開始! **** 想贏錢,唔睇節節領先H朋友,上db都得㗎!☆

早兩期成績: 青出於藍十倍W, alwayswin2004 博利好 W, 笑馬由人, 亂買sir 聖樂邦 Q
萬事勇8.4倍W、仲要係早一日就比。
上期成績: 缔造美丽(089)089 不老精英, shanlisheng & Sam 彪形好漢

===============================================================

馬號 綵衣 馬名 檔位 負磅 騎師 練馬師 評分 配備 6次近績
1 牛精威旺 7 133 何澤堯 (-3) 告東尼 40 TT 6/2/8/6/8/2
2 俊威威 4 132 呂卓賢 (-10) 賀賢 39 SW/XB 5/6/5/12/6/9
3 勝蹄飛 8 132 安國倫 徐雨石 39 XB-/SR 7/6/10/6/8/6
4 福祿萬利 9 131 梁家俊 (-2) 苗禮德 38 B/TT 12/10/12/10/13
5 壽比南山 10 126 柏寶 李易達 33 B- 6/11/6/4/1/7
6 辣得醒 2 123 潘頓 伍碧權 30 B 1/4/2/12/9/8
7 的確好靚 3 120 薛寶力 霍利時 27 TT 10/8/10/6/4/4
8 英雄得勝 (退出)
9 靚酒王 6 120 郭立基 蘇保羅 27 B/TT2 13/14/13/9/12/13
10 醒少少 11 113 鄭雨滇 何良 19 H 3/6/10/11/12/9
11 速度快 1 113 蘇狄雄 (-3) 伍碧權 18 PC 9/11/3/7/13/8
12 奪目星光 5 113 湯智傑 (-2) 梁定華 16 B 9/4/4/6/11/5

Profiles of pmengineers   
pmengineers

Hong Kong
發表於: 2013-03-28 on 22:05
同場 + 插

Jimmy Ma vs 贏到笑kamchung

贏到笑kamchung:
65分區降班負重1800米,三只重磅馬全部無影,怡勝,喜欣賞,旺家多寶。二只減磅馬跑位置Q。永勝多,比前次減九磅。業盛於和減九磅比前次

Jimmy Ma:
馬後炮!讚!

跑後炮又如何,起馬下次你知道會避之則吉。長途一向利減磅,近績都能打疊跑入位前五名的馬,突然減九磅,威力確系無窮。記得在很久前的海外賽事小弟都是如此中大冷Q.紅色禮物,多利得。長途減磅威力無窮。

Jimmy Ma:
你咪當我地依度啲馬友會員係小學生先得架,長途利輕磅咁簡單H道理都唔識?
贏兄,橫掂下星期一先跑馬,大把時間睇馬,見你咁耐冇上嚟,就同你吹下水,唔知你今次對隻
R1 #2 俊威威 [4檔 132磅 呂卓賢 (-10) 賀賢] 點睇法呢?依隻馬你應該印象好深刻H!

???????????????

龍王kamchung

註冊於: 17/09/2005
發帖數目: 1700
發表於: 2013-03-28 on 22:41
Quote:

On 2013-03-28 22:05, pmengineers wrote:
同場 + 插

65分區降班負重1800米,三只重磅馬全部無影,怡勝,喜欣賞,旺家多寶。二只減磅馬跑位置Q。永勝多,比前次減九磅。業盛於和減九磅比前次

Jimmy Ma:
馬後炮!讚!

跑後炮又如何,起馬下次你知道會避之則吉。長途一向利減磅,近績都能打疊跑入位前五名的馬,突然減九磅,威力確系無窮。記得在很久前的海外賽事小弟都是如此中大冷Q.紅色禮物,多利得。長途減磅威力無窮。

Jimmy Ma:
你咪當我地依度啲馬友會員係小學生先得架,長途利輕磅咁簡單H道理都唔識?
贏兄,橫掂下星期一先跑馬,大把時間睇馬,見你咁耐冇上嚟,就同你吹下水,唔知你今次對隻
R1 #2 俊威威 [4檔 132磅 呂卓賢 (-10) 賀賢] 點睇法呢?依隻馬你應該印象好深刻H!

如果的人識,就唔會咁冷馬。起馬的評馬人唔會講解呢樣野。貼士指數基本沒多少人會貼正選。今次(俊威威)完全唔睇好,上次慢步速二疊望空力弱,叻極有限,減磅都系咁話啦.泥地都唔夠跑,還跑田草。練馬師教路名言。老馬退化了。等佢輸到超輕磅先考慮沒遲。要買都買(辣得醒)4歲當起馬,贏馬加三磅濕濕碎。還再排個一檔,潘頓當紅炸子雞。記得。五班4歲PPG遲熟馬。贏馬加少於五磅仍負輕磅123磅以下,基本可再贏.有的更三捷馬(剛上星期只(智勇福駿)就是此類馬。

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
龍王kamchung

發表於: 2013-03-28 on 23:16
第一場太簡單了。討論下第二場。比較復雜

Profiles of kamchung   ICQ Status  Add this uder to your ICQ Contact List  
pmengineers

Hong Kong
發表於: 2013-03-28 on 23:37
Quote:

On 2013-03-28 23:16, kamchung wrote:

歡迎歡迎, 請唔好客氣•
pm

pmengineers

Hong Kong
發表於: 2013-03-28 on 23:56
Quote:

On 2013-03-28 23:16, kamchung wrote:

歡迎歡迎, 請唔好客氣•
pm

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-03-29 on 11:26
Quote:

On 2013-03-28 22:41, kamchung wrote:
Quote:

On 2013-03-28 22:05, pmengineers wrote:
同場 + 插

Jimmy Ma:
馬後炮!讚!

Jimmy Ma:

如果的人識,就唔會咁冷馬。起馬的評馬人唔會講解呢樣野。貼士指數基本沒多少人會貼正選。今次(俊威威)完全唔睇好,上次慢步速二疊望空力弱,叻極有限,減磅都系咁話啦.泥地都唔夠跑,還跑田草。練馬師教路名言。老馬退化了。等佢輸到超輕磅先考慮沒遲。要買都買(辣得醒)4歲當起馬,贏馬加三磅濕濕碎。還再排個一檔,潘頓當紅炸子雞。記得。五班4歲PPG遲熟馬。贏馬加少於五磅仍負輕磅123磅以下,基本可再贏.有的更三捷馬(剛上星期只(智勇福駿)就是此類馬。

贏兄,你對俊威威嘅感受,我當然明白! 佢仲未係1400贏馬,對你嚟講,始終係抱恨終生!而我對佢今次嘅機會又唔係好似你睇得咁淡喎!就因為寶哥哥嘅一場1400表現!今次個p都可能多過你隻w! 至於隻辣得醒,就算你唔講,打開份馬報,真係盲嘅到睇到係今場頂頭大熱門,你所講嘅優點,報紙都講哂啦,駛乜你依啲高手又講埋同一嘢呀!

Profiles of JimmyMa   
龍王kamchung

發表於: 2013-03-29 on 12:41
Quote:

On 2013-03-29 11:26, JimmyMa wrote:
Quote:

On 2013-03-28 22:41, kamchung wrote:
Quote:

同場 + 插

Jimmy Ma:
馬後炮!讚!

Jimmy Ma:

贏兄,你對俊威威嘅感受,我當然明白! 佢仲未係1400贏馬,對你嚟講,始終係抱恨終生!而我對佢今次嘅機會又唔係好似你睇得咁淡喎!就因為寶哥哥嘅一場1400表現!今次個p都可能多過你隻w! 至於隻辣得醒,就算你唔講,打開份馬報,真係盲嘅到睇到係今場頂頭大熱門,你所講嘅優點,報紙都講哂啦,駛乜你依啲高手又講埋同一嘢呀!

買俊威威不如買壽比南山好過。起馬季內識贏馬。

JimmyMa

註冊於: 29/09/2006
發帖數目: 5345
Hongkong
發表於: 2013-03-29 on 13:07
Quote:

On 2013-03-29 12:41, kamchung wrote:
Quote:

On 2013-03-29 11:26, JimmyMa wrote:
Quote:

Quote:

同場 + 插

Jimmy Ma:
馬後炮!讚!

Jimmy Ma:

買俊威威不如買壽比南山好過。起馬季內識贏馬。

如果俾我再揀,我就要隻醒少少囉!起碼操到足,馬仔細細負咁輕磅又質新,戰鬥力就不需懷疑咑!

Profiles of JimmyMa   
fatmanchai

註冊於: 10/05/2011
發帖數目: 1136
發表於: 2013-03-29 on 13:09
我鐘意辣得醒。

Profiles of fatmanchai   
Go to Page ( 1 | 2 | 3 下一頁 )

Lock Topic Move Topic 刪除帖子
Web pages will look best if you use Google Chrome (1280 X 960) or above.
(c)Copyright. The hkhorsedb.com ALL RIGHTS RESERVED. If You Want Contact us , Please mail to Contact
訂閱條款